Resor i Europa

lör 20 juli
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Hitta din nästa resa här

Vare sig du letar inspiration till din nästa resa eller om du redan har bestämt dig och letar efter de billigaste tåg-, buss-, eller flygbiljetterna och vill jämföra resor har du kommit helt rätt. Här samlar vi nämligen våra bästa tips och aktuella erbjudanden för resor i Europa. Eftersom vi fokuserar på fler färdmedel än bara tåg, alltså även buss och flyg, kan vi alltid ge dig de snabbaste och bästa erbjudandena just nu för att jämföra resor. För ibland är det faktiskt så att det både tidsmässigt och ekonomiskt kan löna sig att ta tåget än flyget. Eller bussen istället för tåget. Med hjälp av Omio kan du med en enkel sökning hitta det bästa resealternativet för dig.Upptäck mer av Spanien med vår två veckors långa resplan som med hjälp av buss och tåg kommer hjälpa dig utforska det riktiga Spanien för bara 1550:- i resekostnader.


Italien är ett otroligt land - men var ska man ens börja egentligen? Omio guidar dig till resor till och inom Italien. Vi är partners med landets största tågbolag, Trenitalia och Italo så att du enkelt kan boka alla dina italienska resor med oss!


Upptäck England med tåg eller buss smidigt med Omio. Vi samarbetar med massvis av engelska transportbolag så att du kan upptäcka både fantastiska storstäder och mysig landsbygd enkelt med alla engelska biljetter på en och samma plats.

 

Vad ska din nästa resa bli - weekendresa, solresa eller kanske tågluff?


Nedan listar vi förslag på flera olika typer av resor för när du ska boka din nästa resa. Varför inte kombinera din resa med en solsemester? Flera europeiska städer, som Barcelona, Nice eller Palermo erbjuder både livligt nattliv och tillgång till vackra stränder. Och för dig som är sugen på att tågluffa i Europa finns det oändligt med möjligheter.


Tågluffa dig genom Europa

Tågluff är en av de allra bästa resealternativen om du vill uppleva så mycket som möjligt på din semester på en liten budget. Förutom att du träffar massa intressanta människor ger resor med tåg en känsla av frihet och spontanitet. Vakna upp i till exempel Berlin på morgonen och bestäm vart du ska åka härnäst. Tips: Östeuropa lämpar sig perfekt för tågluff med tanke på de generellt lägre priserna för mat, dryck och nöjen. När du tågluffar i Europa lämpar sig ett Interrailpass perfekt. Här har vi samlat all info om Interrail du behöver för att ta dig ut på din tågluff resa.

 


Res i Europa - transportsätt


Det härliga med weekendresor är att de varken behöver kräva massa tid eller pengar. På mindre än två timmar kan kan du ta dig från Stockholm till europeiska storstäder som London, Berlin eller Prag. För dig som bor i södra delarna av Sverige och därmed har nära till Köpenhamn går det ännu snabbare - därifrån tar en flygresa ner till Rom tar till exempel inte mer än 2,5 timmar. Kolla in vår guide för weekendresor om du är sugen på att åka iväg över en långhelg någonstans i Europa och behöver inspiration. Här på Omio hittar du de snabbaste och billigaste alternativen för att boka resa.


Weekendresor i Europa

 

Vilka är de bästa weekendresorna i Europa?

Omio har listat de hetaste destinationerna i Europa just nu men en utförlig guide över var man finner det bästa natltivet, bästa boendet och härligaste restaurangerna.


Upptäck Europas 100 bästa weekendresor →


Eurotrip

Boka en resa till södra Europa

  Barcelona

  Barcelona har verkligen allt: stränder, kultur och god mat. Beundra stadens sevärdheter som bland annat den världsberömde arkitekten Gaudi har satt sin prägel på. Drick cava och njut av det härliga medelhavsklimatet på stranden. Avsluta siestan på någon av Europas bästa tapasrestauranger.

  Bäst säsong:

  Vår och höst

  Tips:

  Ta metron direkt till stranden Barceloneta.

  Rom

  Det är inte konstigt att Rom är en av de absolut populäraste resmålen i Europa. Med sina vackra antika byggnader, fantastiska matkultur och med ett av världens bästa fotbollslag bjuder staden på en helhetsupplevelse. Tipset är att kolla in den gamla stadsdelen Trastevere och ta en aperitivo på en taverna i någon av de smala gränderna i området.

  Bäst säsong:

  Vår och höst

  Tips:

  Besök Colosseum, Pantheon och Vatikanstaten

  Lissabon

  I Lissabon hittar du några av Europas absolut bästa fisk- och skaldjursrestauranger, otroligt vackra omgivningar och ett riktigt bra nattliv i form av många bra barer och klubbar. Ta en kvällspromenad i Gamla hamnen och stanna till och lyssna till gatumusikanternas fadomusik som är så karaktäristisk för staden.

  Bäst säsong:

  Vår, sommar och höst

  Tips:

  Ta en färjetur på Tejofloden

Resor till Frankrike

Resor till Nice


Det fantastiska med Nice är att du inte behöver välja mellan strand och stad. Eftersom stranden är belägen mitt i stan kan du gå direkt till en härlig skaldjursrestaurang efter doppet och skölja ner ostronen med ett glas bubbel.

Upptäck

Resor till Marseille


Marseille är en minst sagt intressant stad. Det stora utbudet av undergroundkonst, streetart och museer gav Marseille titeln kulturhuvudstad för ett par år sedan. Tips: ät en äkta bouillabaisse med aioli och blicka ut över hamnen.

Upptäck

Resor till Lyon


Om du har en passion för både mat och fotboll ska du resa hit i sommar. Lyon är nämligen ett gastronomiskt paradis ett enormt utbud av Guide Michelin-restauranger. Dessutom är Lyon det framgångsrika fotbollslaget Olympique Lyonnais hemstad.

Upptäck
 

HemResor i Europa

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk