Resor från Stockholm till London

Resealternativ
från Stockholm till London

Du kan ta dig från Stockholm till London med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Stockholm till London02 dec. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

14:15Stockholm Vasteras Airport2tim.15 15:30London Stansted Airport
0 byten
1059 kr1Enkelresa
Billigast
05:55Stockholm Arlanda Airport2tim.30 07:25London Stansted Airport
0 byten
1035 kr1Enkelresa
Andra alternativ
18:10Stockholm Arlanda Airport2tim.50 20:00London Heathrow Airport
0 byten
1983 kr1Enkelresa
18:10Stockholm Arlanda Airport2tim.50 20:00London Heathrow Airport
0 byten
2378 kr1Enkelresa
15:40Stockholm Arlanda Airport2tim.45 17:25London Heathrow Airport
0 byten
2514 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i London?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

fre
02 dec.
lör
03 dec.
sön
04 dec.
mån
05 dec.
tis
06 dec.
ons
07 dec.
tors
08 dec.
fre
09 dec.
lör
10 dec.
sön
11 dec.
mån
12 dec.
tis
13 dec.
ons
14 dec.
tors
15 dec.
fre
16 dec.
lör
17 dec.
sön
18 dec.
mån
19 dec.
tis
20 dec.
ons
21 dec.
tors
22 dec.

Reseinformation mellan Stockholm och London

distanceAvstånd1432 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, färja, flyg eller tåg
pricePrisspann för biljetter128 kr - 302 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 128 kr • 33 h 40 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 208 kr • 2 h 15 min
carriersPopulära resebolagRyanair

Med buss, färja, flyget eller tåg reser du 1432 km mellan Stockholm och London. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet tåg med biljetter du kan köpa för 128 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyget, där restiden vanligtvis är 2 h 15 min. Ryanair är de bolag som normalt trafikerar denna resa. Resande kan även åka direkt med flyg från Stockholm till London.

Resor från Stockholm till London

Det är svårt att inte älska London. Europas största stad har en alldeles särskild atmosfär och få andra städer ger samma magiska känsla av att precis allt kan hända. Det är enkelt att ta sig från Stockholm till London. Eftersom de flesta åker över några dagar är flyg det mest populära alternativet för de som vill lägga så mycket tid som möjligt på att hänga i London.

Res från Stockholm till London med flyg

Det är enkelt och smidigt att flyga till London från Sveriges huvudstad. London var en av lågprisbolagens allra första stora destinationer och det går ett stort antal avgångar från Stockholm varje dag. Bland annat kör SAS, Norwegian och Ryanair alla flera direktflyg till London varje dag. Själva flygresan tar cirka 2,5 timmar mellan städerna. Eftersom flygbolagen kör till olika flygplatser i London är det bra att räkna in hur lång tid resorna till och från flygplatserna tar. Beroende på vilket flygbolag du väljer att åka med landar du antingen på Heathrow, Gatwick eller Stansted. Resan in till London är kortast från Heathrow, medan den är längst från Stansted. Ofta går det att hitta mycket billiga flygbiljetter till London. Allra billigast brukar det bli om du har möjlighet att vara flexibel och åka någon dag mitt i veckan.

Varför ska man åka till London?

London är Europas största stad och har en stadspuls få andra europeiska städer kan mäta sig med. Under ett Londonbesök är det bra att redan i början förstå att du inte kommer ha tid att göra allt du vill - speciellt inte på en weekend. Spetsa istället in dig på några områden och njut av att upptäcka dem. Glid runt i Shoreditch, som kommit att bli underground-kulturens kärna både för konst och mode, eller ta dig över till berömda Camden Market, där du kan ge Londonbornas gamla plagg nytt liv. London är också känd som en matstad av rang - och även den som gör London på en budget kan få riktigt bra käk. Spana in de många mysiga caféerna och restaurangerna i mulitkulturella Hackney och Dalston om du vill äta riktigt gott utan att bli luspank.

När ska man resa från Stockholm till London

Vädermässigt ska du inte förvänta dig alltför stor skillnad när du reser från Stockholm till London. Ofta är vädret detsamma. Det gör att staden är ett härligt resmål året om, men tänk på att högsommaren kan kännas väldigt het och att vintrarna kan kännas kallare än i Sverige då husen ofta inte är lika väl isolerade som hemma.

Praktiska tips för resor från Stockholm till London

  • I England är valutan förstås pund. Till skillnad från de flesta andra europeiska banker tar många banker i London ut en avgift när du tar ut pengar i London. Kolla upp vilka som är avgiftsfria innan.
  • London är en dyr stad, men så länge du går till rätt ställen hittar du lätt en riktigt bra middag för cirka 10£

Tips för att hitta billiga resor från Stockholm till London

Hur länge i förväg bör man boka resor från Stockholm till London? Den bästa tiden är att boka flyg åtminstone 8 veckor i förväg.

Vilka är de billigaste och dyraste månaderna för att resa från Stockholm till London? De billigaste månaderna är mellan november och januari. De dyraste månaderna är mellan juni och augusti.

VIlken är den billigaste veckodagen att flyga dit på? De billigaste dagen är vanligtvis onsdagar

Vilka är de billigaste flygen som går till London? Ryanair, easyjet och Flybe.

London flygplatser karta

 

Många svenskar väljer att flyga till London. Men utbudet av flygplatser i London och det kan vara svårt att veta vilken man ska åka till och var den är belägen. Använd dig av vår karta över flygplatser i London för en översikt.

London flygplatser karta

Gratis saker att göra under en resa till London

Broadway Market

Broadway Market i östra London är en häftig marknad där du kan handla allt mellan himmel och jord. Den är också super nära Regents kanal som är perfekt för en promenad i solen och spaning på folk.

Somerset House

Byggdes 1775. Detta mångsidiga konstgalleri huserar allt från fina restauranger och kaféer till en stor vattenfontän på sina marker. Bortsett från att ha många stora engelska konstverk så är Somerset House också platsen för många säsongshändelser året om, inklusive utomhus-bio på sommaren och en skridskoåkning på vintern.

London Fields

Kanske inte Londons vackraste park, men atmosfären och omgivningarna mer än kompenserar för detta. London Fields är perfekt för dem som letar efter en avkopplande dag att dricka i solen och ha en picknick. Parken ligger också i närheten av några av Londons största traditionella pubar.

Restips: Resor från Stockholm to London

Restips: Enkla resor till London. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to London.
FAQs

Det finns 4 sätt att komma från Stockholm till London: buss, färja, flyg eller tåg.

Det billigaste sättet från Stockholm till London är att ta en/ett tåg. Du kan hitta genomsnittliga biljettpriser omkring 128 kr jämfört med andra resealternativ till London:

En/Ett tåg kostar i allmänhet 174 kr mindre än en/ett buss för samma resa. En/Ett buss kostar i genomsnitt 302 kr från Stockholm till London.

En/Ett tåg kostar i allmänhet 81 kr mindre än en/ett flyget för samma rutt. En/Ett flyget kostar i genomsnitt 208 kr från Stockholm till London.

Det snabbaste sättet att åka till London från Stockholm är med flyg med en genomsnittlig restid på 2 h 15 min.

Det finns alternativa resval till London som brukar ta längre tid:

Att resa med buss kan som jämförelse ta NaN h NaN min   i genomsnitt.

Som jämförelse kan en resa med tåg ta i genomsnitt 33 h 40 min.

Avståndet mellan Stockholm och London är omkring 1432 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till London är:

  • 2 tåg per dag.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen mellan Stockholm och London, eftersom reguljära turer med buss, färja, flyg eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Stockholm till London:

  • Flyg från Stockholm till London avgår för det mesta från Stockholm Arlanda Airport och anländer till London Heathrow Airport.
  • Tåg avgår mestadels från Stockholm Centralstation och anländer i allmänhet till London Victoria.

Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Stockholm till London:

  • Du kan åka med flyg från Stockholm till London med Ryanair, och du kan hitta Ryanair Stockholm till London biljetter för 208 kr hos Omio.

Ja, det finns direktförbindelser från Stockholm till London med följande reseoperatörer:

  • Du kan resa direkt med flyg med Norwegian Air Shuttle eller British Airways.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till London eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter från Stockholm till London.

Omios kunder som reser från Stockholm till London utökar också ofta sin semester för att åka till Paris, Amsterdam eller Bryssel. Omio kan hjälpa dig att planera din resa och hitta de bästa förbindelserna mellan London och dessa populära resmål till ett superbra pris.

När du planerar din resa mellan Stockholm och London är det bra att tänka på vilka biljetter du ska boka och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Buss biljetter kostar i genomsnitt 302 kr enkel resa.
  • Flyg biljetter kan fås för i genomsnitt 208 kr enkel resa.
  • Tåg biljetter kostar i genomsnitt 128 kr enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Stockholm och London online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk