Resor från Stockholm till London

Resealternativ
från Stockholm till London

Du kan ta dig från Stockholm till London med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Stockholm till London14 aug. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

09:55Stockholm Arlanda Airport2tim.20 11:15London Stansted Airport
0 byten
2394 kr1Enkelresa
Billigast
07:50Stockholm Arlanda Airport10tim.30 17:20London Heathrow Airport
1 byte
1635 kr1Enkelresa
Andra alternativ
10:30Stockholm Arlanda Airport7tim.50 17:20London Heathrow Airport
1 byte
1813 kr1Enkelresa
06:50Stockholm Arlanda Airport2tim.50 08:40London Gatwick Airport
0 byten
2616 kr1Enkelresa
13:15Stockholm Arlanda Airport5tim.40 17:55London Heathrow Airport
1 byte
2588 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i London?

visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
14 aug.
mån
15 aug.
tis
16 aug.
ons
17 aug.
tors
18 aug.
fre
19 aug.
lör
20 aug.
sön
21 aug.
mån
22 aug.
tis
23 aug.
ons
24 aug.
tors
25 aug.
fre
26 aug.
lör
27 aug.
sön
28 aug.
mån
29 aug.
tis
30 aug.
ons
31 aug.
tors
01 sep.
fre
02 sep.
lör
03 sep.

Reseinformation mellan Stockholm och London

distanceAvstånd1432 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter88 kr - 2 459 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 88 kr • 31 h 55 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 2 459 kr • 2 h 15 min
carriersPopulära reseföretagFinnair

Med buss, flyg, färja eller tåg reser du 1432 km mellan Stockholm och London. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet tåg vars biljetter du kan köpa hos 88 kr, men om du prioriterart att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyg, vars restid vanligtvis är 2 h 15 min. Finnair är de företag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även resa direkt med flyg från Stockholm till London nemen.

Resor från Stockholm till London

Det är svårt att inte älska London. Europas största stad har en alldeles särskild atmosfär och få andra städer ger samma magiska känsla av att precis allt kan hända. Det är enkelt att ta sig från Stockholm till London. Eftersom de flesta åker över några dagar är flyg det mest populära alternativet för de som vill lägga så mycket tid som möjligt på att hänga i London.

Res från Stockholm till London med flyg

Det är enkelt och smidigt att flyga till London från Sveriges huvudstad. London var en av lågprisbolagens allra första stora destinationer och det går ett stort antal avgångar från Stockholm varje dag. Bland annat kör SAS, Norwegian och Ryanair alla flera direktflyg till London varje dag. Själva flygresan tar cirka 2,5 timmar mellan städerna. Eftersom flygbolagen kör till olika flygplatser i London är det bra att räkna in hur lång tid resorna till och från flygplatserna tar. Beroende på vilket flygbolag du väljer att åka med landar du antingen på Heathrow, Gatwick eller Stansted. Resan in till London är kortast från Heathrow, medan den är längst från Stansted. Ofta går det att hitta mycket billiga flygbiljetter till London. Allra billigast brukar det bli om du har möjlighet att vara flexibel och åka någon dag mitt i veckan.

Varför ska man åka till London?

London är Europas största stad och har en stadspuls få andra europeiska städer kan mäta sig med. Under ett Londonbesök är det bra att redan i början förstå att du inte kommer ha tid att göra allt du vill - speciellt inte på en weekend. Spetsa istället in dig på några områden och njut av att upptäcka dem. Glid runt i Shoreditch, som kommit att bli underground-kulturens kärna både för konst och mode, eller ta dig över till berömda Camden Market, där du kan ge Londonbornas gamla plagg nytt liv. London är också känd som en matstad av rang - och även den som gör London på en budget kan få riktigt bra käk. Spana in de många mysiga caféerna och restaurangerna i mulitkulturella Hackney och Dalston om du vill äta riktigt gott utan att bli luspank.

När ska man resa från Stockholm till London

Vädermässigt ska du inte förvänta dig alltför stor skillnad när du reser från Stockholm till London. Ofta är vädret detsamma. Det gör att staden är ett härligt resmål året om, men tänk på att högsommaren kan kännas väldigt het och att vintrarna kan kännas kallare än i Sverige då husen ofta inte är lika väl isolerade som hemma.

Praktiska tips för resor från Stockholm till London

  • I England är valutan förstås pund. Till skillnad från de flesta andra europeiska banker tar många banker i London ut en avgift när du tar ut pengar i London. Kolla upp vilka som är avgiftsfria innan.
  • London är en dyr stad, men så länge du går till rätt ställen hittar du lätt en riktigt bra middag för cirka 10£

Tips för att hitta billiga resor från Stockholm till London

Hur länge i förväg bör man boka resor från Stockholm till London? Den bästa tiden är att boka flyg åtminstone 8 veckor i förväg.

Vilka är de billigaste och dyraste månaderna för att resa från Stockholm till London? De billigaste månaderna är mellan november och januari. De dyraste månaderna är mellan juni och augusti.

VIlken är den billigaste veckodagen att flyga dit på? De billigaste dagen är vanligtvis onsdagar

Vilka är de billigaste flygen som går till London? Ryanair, easyjet och Flybe.

London flygplatser karta

 

Många svenskar väljer att flyga till London. Men utbudet av flygplatser i London och det kan vara svårt att veta vilken man ska åka till och var den är belägen. Använd dig av vår karta över flygplatser i London för en översikt.

London flygplatser karta

Gratis saker att göra under en resa till London

Broadway Market

Broadway Market i östra London är en häftig marknad där du kan handla allt mellan himmel och jord. Den är också super nära Regents kanal som är perfekt för en promenad i solen och spaning på folk.

Somerset House

Byggdes 1775. Detta mångsidiga konstgalleri huserar allt från fina restauranger och kaféer till en stor vattenfontän på sina marker. Bortsett från att ha många stora engelska konstverk så är Somerset House också platsen för många säsongshändelser året om, inklusive utomhus-bio på sommaren och en skridskoåkning på vintern.

London Fields

Kanske inte Londons vackraste park, men atmosfären och omgivningarna mer än kompenserar för detta. London Fields är perfekt för dem som letar efter en avkopplande dag att dricka i solen och ha en picknick. Parken ligger också i närheten av några av Londons största traditionella pubar.

Restips: Resor från Stockholm to London

Enkla resor till London. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to London.
FAQs

Det finns 4 resealterntiv från Stockholm till London: buss, flyg, färja eller tåg.

En tåg resa är det billigaste sättet att resa från Stockholm till London, vilket kostar i genomsnitt 88 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att komma till London:

En/Ett tåg kostar i allmänhet 199 kr mindre än en/ett buss för samma färdväg. En/Ett buss kostar i genomsnitt 287 kr från Stockholm till London.

En/Ett tåg kostar 2 371 kr mindre än en/ett flyg på denna resa med biljetter till en/ett flyg från Stockholm till London för ett genomsnittligt pris på 2 459 kr.

Det snabbaste sättet att resa mellan Stockholm och London är med flyg, vilket tar i genomsnitt 2 h 15 min   jämfört med andra möjligheter som kan ta längre tid till din destination:

Att resa med buss kan som jämförelse ta 46 h 16 min   i genomsnitt.

Som jämförelse kan en resa med tåg ta i genomsnitt 31 h 55 min.

London ligger ungefär 1432 km från Stockholm.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till London är:

  • Omkring 1 buss om dagen.
  • Omkring 2 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig emellertid att kolla specifika resdatum för din rutt mellan Stockholm och London, eftersom reguljära turer med buss, flyg, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Detta är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Stockholm till London:

  • Flyg från Stockholm till London avgår för det mesta från Stockholm Arlanda Airport och anländer till London Heathrow Airport.
  • Tåg avgår mestadels från Stockholm Centralstation och anländer i allmänhet till London Victoria.

Ja det finns direkta rutter från Stockholm till London med följande reseföretag:

  • Du hitta en/ett direkt flyg till London med.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till London spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du boka biljetter till denna resa.

Omios kunder som reser från Stockholm till London utökar också ofta sin semester för att åka till Paris, Amsterdam eller Bryssel. Omio kan hjälpa dig att planera din resa och hitta de bästa förbindelserna mellan London och dessa populära resmål till ett superbra pris.

Innan du reser från Stockholm till London är det bra att veta vilken biljett du kan betala för och hur mycket den kostar de närmaste sju dagarna:

  • Priset på en buss biljett är 287 kr i genomsnitt för enkel resa på denna resa.
  • Priset på en flyg biljett är 2 459 kr i genomsnitt för enkel resa på denna rutt.
  • Priset för en tåg biljett på denna resa är 88 kr i genomsnitt för enkel resa.

Men vi rekommenderar att boka biljetter till sträckan Stockholm till London online några månader före den planerade resdagen för att få de bästa köpen och spara pengar på resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk