Resor från Stockholm till London

lör 15 juni
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Resealternativ
från Stockholm till London

Du kan ta dig från Stockholm till London med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Det bästa sättet att resa från Stockholm till London är med flyg eftersom flyg erbjuder den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

Norwegian Air Shuttle
22:1012tim.05
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
09:15London-Gatwick flygplats (LGW)
2872 kr1Enkelresa
1 byte
Billigast
FlixBus
16:0042tim.55
Stockholm, Cityterminalen
09:55London
2816 kr1Enkelresa
2 byten
Snabbast
Sas Airways
19:452tim.35
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
21:20London-Heathrow flygplats (LHR)
5580 kr1Enkelresa
0 byten
Andra alternativ
FlixBus
16:0038tim.15
Stockholm, Cityterminalen
05:15London, Victoria Coach Station
3209 kr1Enkelresa
2 byten
FlixBus
23:2948tim.01
Stockholm, Cityterminalen
22:30London, Victoria Coach Station
3906 kr1Enkelresa
2 byten
Norwegian Air Shuttle
11:402tim.50
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
13:30London-Gatwick flygplats (LGW)
3547 kr1Enkelresa
0 byten
Norwegian Air Shuttle
07:402tim.50
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
09:30London-Gatwick flygplats (LGW)
3547 kr1Enkelresa
0 byten
Sas Airways
21:1019tim.50
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
16:00London-Heathrow flygplats (LHR)
2967 kr1Enkelresa
1 byte

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
16 juni
mån
17 juni
tis
18 juni
ons
19 juni
tors
20 juni
fre
21 juni
lör
22 juni
sön
23 juni
mån
24 juni
tis
25 juni
ons
26 juni
tors
27 juni
fre
28 juni
lör
29 juni
sön
30 juni
mån
01 juli
tis
02 juli
ons
03 juli
tors
04 juli
fre
05 juli
lör
06 juli

Reseinformation till London från Stockholm

distanceAvstånd1432 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg eller tåg
pricePrisspann för biljetter387 kr - 7 908 kr
cheapestBilligaste transportmedelFlyg • 387 kr • 2 h 30 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 387 kr • 2 h 30 min
carriersPopulära resebolagFlixBus, Ryanair eller Deutsche Bahn

Res 1432 km med buss, flyg eller tåg till London från Stockholm. FlixBus, Ryanair eller Deutsche Bahn är de bolag som normalt trafikerar denna tur. Resande kan även åka direkt med buss, flyg eller tåg från Stockholm till London.

Resor från Stockholm till London

Det är svårt att inte älska London. Europas största stad har en alldeles särskild atmosfär och få andra städer ger samma magiska känsla av att precis allt kan hända. Det är enkelt att ta sig från Stockholm till London. Eftersom de flesta åker över några dagar är flyg det mest populära alternativet för de som vill lägga så mycket tid som möjligt på att hänga i London.

Res från Stockholm till London med flyg

Det är enkelt och smidigt att flyga till London från Sveriges huvudstad. London var en av lågprisbolagens allra första stora destinationer och det går ett stort antal avgångar från Stockholm varje dag. Bland annat kör SAS, Norwegian och Ryanair alla flera direktflyg till London varje dag. Själva flygresan tar cirka 2,5 timmar mellan städerna. Eftersom flygbolagen kör till olika flygplatser i London är det bra att räkna in hur lång tid resorna till och från flygplatserna tar. Beroende på vilket flygbolag du väljer att åka med landar du antingen på Heathrow, Gatwick eller Stansted. Resan in till London är kortast från Heathrow, medan den är längst från Stansted. Ofta går det att hitta mycket billiga flygbiljetter till London. Allra billigast brukar det bli om du har möjlighet att vara flexibel och åka någon dag mitt i veckan.

Varför ska man åka till London?

London är Europas största stad och har en stadspuls få andra europeiska städer kan mäta sig med. Under ett Londonbesök är det bra att redan i början förstå att du inte kommer ha tid att göra allt du vill - speciellt inte på en weekend. Spetsa istället in dig på några områden och njut av att upptäcka dem. Glid runt i Shoreditch, som kommit att bli underground-kulturens kärna både för konst och mode, eller ta dig över till berömda Camden Market, där du kan ge Londonbornas gamla plagg nytt liv. London är också känd som en matstad av rang - och även den som gör London på en budget kan få riktigt bra käk. Spana in de många mysiga caféerna och restaurangerna i mulitkulturella Hackney och Dalston om du vill äta riktigt gott utan att bli luspank.

När ska man resa från Stockholm till London

Vädermässigt ska du inte förvänta dig alltför stor skillnad när du reser från Stockholm till London. Ofta är vädret detsamma. Det gör att staden är ett härligt resmål året om, men tänk på att högsommaren kan kännas väldigt het och att vintrarna kan kännas kallare än i Sverige då husen ofta inte är lika väl isolerade som hemma.

Praktiska tips för resor från Stockholm till London

 • I England är valutan förstås pund. Till skillnad från de flesta andra europeiska banker tar många banker i London ut en avgift när du tar ut pengar i London. Kolla upp vilka som är avgiftsfria innan.
 • London är en dyr stad, men så länge du går till rätt ställen hittar du lätt en riktigt bra middag för cirka 10£

Tips för att hitta billiga resor från Stockholm till London

Hur länge i förväg bör man boka resor från Stockholm till London? Den bästa tiden är att boka flyg åtminstone 8 veckor i förväg.

Vilka är de billigaste och dyraste månaderna för att resa från Stockholm till London? De billigaste månaderna är mellan november och januari. De dyraste månaderna är mellan juni och augusti.

VIlken är den billigaste veckodagen att flyga dit på? De billigaste dagen är vanligtvis onsdagar

Vilka är de billigaste flygen som går till London? Ryanair, easyjet och Flybe.

London flygplatser karta

 

Många svenskar väljer att flyga till London. Men utbudet av flygplatser i London och det kan vara svårt att veta vilken man ska åka till och var den är belägen. Använd dig av vår karta över flygplatser i London för en översikt.

London flygplatser karta

Gratis saker att göra under en resa till London

Broadway Market

Broadway Market i östra London är en häftig marknad där du kan handla allt mellan himmel och jord. Den är också super nära Regents kanal som är perfekt för en promenad i solen och spaning på folk.

Somerset House

Byggdes 1775. Detta mångsidiga konstgalleri huserar allt från fina restauranger och kaféer till en stor vattenfontän på sina marker. Bortsett från att ha många stora engelska konstverk så är Somerset House också platsen för många säsongshändelser året om, inklusive utomhus-bio på sommaren och en skridskoåkning på vintern.

London Fields

Kanske inte Londons vackraste park, men atmosfären och omgivningarna mer än kompenserar för detta. London Fields är perfekt för dem som letar efter en avkopplande dag att dricka i solen och ha en picknick. Parken ligger också i närheten av några av Londons största traditionella pubar.

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Reseföretag: Eurowings, KLM eller Brussels Airlines från Stockholm till London

Hitta den bästa resa från Stockholm till London med Eurowings, KLM eller Brussels Airlines. Att jämföra tidtabeller och priser och boka den mest överkomlig rutt har aldrig varit lättare med över 1 000 reseoperatörer hos Omio.

Deutsche Bahn (DB) är Tysklands främsta utförare av resa tjänster och gör i genomsnitt omkring 40 000 inrikes och internationella resor om dagen. Deutsche Bahns resor flotta omfattar höghastighetståget ICE (Intercity Express) och även IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn), vilka skiljer sig i fråga om komfort och restid. Medan toaletter till exempel är standard, är tjänster som restaurang eller fri WiFi bara tillgängliga på vissa typer av tåg och rutter. Deutsche Bahn är känt för sitt breda utbud av taxor såsom Sparpreis, Super Sparpreis och Flex-Ticket samt rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du också kan nyttja för din resa från Stockholm till London resa.

Brussels Airlines är Belgiens ledande flygbolag. Kolla biljettpriserna för din resa från Stockholm till London: Economy Classic, Economy Flex och Business.

Restips: Resor från Stockholm to London

Restips: Enkla resor till London. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to London.
FAQs

Det finns 3 sätt att komma från Stockholm till London: buss, flyg eller tåg.

En flyg resa är det billigaste sättet att resa från Stockholm till London, vilket kostar i genomsnitt 387 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att ta sig till London:

En/Ett flyg kostar 981 kr mindre än en/ett buss på denna resa med biljetter till en/ett buss från Stockholm till London för ett genomsnittligt pris på 1 368 kr.

En/Ett flyg kostar i allmänhet 7 521 kr mindre än en/ett tåg för samma resa. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 7 908 kr från Stockholm till London.

Det snabbaste sättet att resa från Stockholm till London är med flyg, vilket tar i genomsnitt 2 h 30 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Som jämförelse kan en resa med buss ta i genomsnitt 40 h 40 min.

Att ta en/ett tåg kräver som jämförelse i genomsnitt en restid på 23 h 19 min  

Avståndet från Stockholm till London är ungefär 1432 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till London är:

 • Omkring 1 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din rutt mellan Stockholm och London, eftersom reguljära turer med buss, flyg eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Stockholm till London:

 • De flesta resande tar sin/sitt buss från Stockholm, Arlanda Flygplats och anländer till London, Victoria Coach Station.
 • De flesta resenärer tar en/ett flyg från Stockholm Arlanda Airport till London-Gatwick flygplats.
 • De flesta resenärer tar en/ett tåg från Stockholms centralstation till Waterloo Station.

Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Stockholm till London:

 • Du kan ta en/ett buss från Stockholm till London med FlixBus. Billiga biljetter finns för 1 368 kr med FlixBus från Stockholm till London.
 • Du kan resa till London från Stockholm med flygplan med Ryanair, Norwegian Air, British Airways, SAS, Malta Air, Finnair, Vueling Airlines, LOT Polish Airlines, Eurowings, Lufthansa, KLM, SWISS, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Iberia, Eurowings Europe, Wideroe, Air Baltic, CityJet eller Air France. Du hittar billiga flygplan biljetter för 387 kr med Ryanair från Stockholm till London hos Omio.
 • Du kan resa från Stockholm till London med tåg med Deutsche Bahn eller Snälltåget. Du kan hitta billiga biljetter hos Omio för 7 908 kr med Snälltåget från Stockholm till London.

Ja, det finns direktförbindelser till London från Stockholm med följande reseoperatörer:

 • Du kan boka en/ett direkt buss med.
 • Du kan boka en/ett direkt flyg med Norwegian Air, British Airways eller SAS.
 • Du hittar direkt tåg med.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till London eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter till London från Stockholm.

Många av våra kunder som reser från Stockholm till London gör inte London till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Paris, Edinburgh, Manchester, Amsterdam eller Brussels, som du kan foga lägga din plan för resan mellan Stockholm och London. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från London till någon av dessa toppendestinationer!

Utforska området med färja

HemResorRes till StorbritannienTill LondonResor från Stockholm till London

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk