Stockholm till Paris

Resealternativ
från Stockholm till Paris

Du kan ta dig från Stockholm till Paris med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Stockholm till Paris02 dec. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

10:05Stockholm Arlanda Airport2tim.35 12:40Paris Orly Airport
0 byten
1513 kr1Enkelresa
Billigast
10:05Stockholm Arlanda Airport2tim.35 12:40Paris Orly Airport
0 byten
1513 kr1Enkelresa
Andra alternativ
13:15Stockholm Arlanda Airport4tim.55 18:10Paris Charles de Gaulle Airport
1 byte
2200 kr1Enkelresa
09:15Stockholm Arlanda Airport5tim.05 14:20Paris Charles de Gaulle Airport
1 byte
2200 kr1Enkelresa
17:30Stockholm Arlanda Airport5tim.05 22:35Paris Charles de Gaulle Airport
1 byte
2200 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Paris?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

fre
02 dec.
lör
03 dec.
sön
04 dec.
mån
05 dec.
tis
06 dec.
ons
07 dec.
tors
08 dec.
fre
09 dec.
lör
10 dec.
sön
11 dec.
mån
12 dec.
tis
13 dec.
ons
14 dec.
tors
15 dec.
fre
16 dec.
lör
17 dec.
sön
18 dec.
mån
19 dec.
tis
20 dec.
ons
21 dec.
tors
22 dec.

Reseinformation mellan Stockholm och Paris

distanceAvstånd1544 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, färja, flyget eller tåg
pricePrisspann för biljetter310 kr - 2 068 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 310 kr • 38 h 33 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 747 kr • 2 h 30 min
carriersPopulära resebolagFlixbus eller Vueling

Med buss, färja, flyg eller tåg reser du 1544 km från Stockholm till Paris. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet tåg med biljetter du kan köpa för 310 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyg, där restiden vanligtvis är 2 h 30 min. Flixbus eller Vueling är de bolag som normalt trafikerar denna rutt. Resande kan även åka direkt med buss eller flyg från Stockholm till Paris.

Resa från Stockholm till Paris

Paris är drömmarnas stad. Varje år reser mängder av svenskar till den franska huvudstaden för att uppleva kultur, musik och god mat. Notre Dame, Champs-Elysées och Triumfbågen hör till några av stadens främsta sevärdheter. Och vad vore en resa till staden utan ett besök till Eiffeltornet? När du planerar att resa från Stockholm till Paris finns det faktiskt väldigt många alternativ. Vi kikar närmare på vad som skiljer dem åt så att du kan planera din resa precis på det sätt som du själv önskar. Oavsett om det är en romantisk weekend eller en barnsemester som stundar så finns det många olika valmöjligheter.

Att resa från Stockholm till Paris med flyg

Det snabbaste sättet att ta sig från Stockholm till den franska huvudstaden är så klart att välja flyget. Om du bokar en resa utan mellanladningar är beräknad flygtid cirka 2 timmar och 40 minuter. Du kan välja att flyga från så väl Bromma flygplats som Arlanda flygplats. Ankomst sker på Paris Charles De eller Paris Orly Airport. Air France, Finnair, Air Berlin och SAS är exempel på flygbolag som erbjuder biljetter på aktuell sträckan. Det här är givetvis en vanlig rutt för affärsresenärer som reser i jobbets räkning. Det finns givetvis även alternativet att resa sträckan med mellanlandning. Dessa kan till exempel göras på Warsaw Chopin eller Helsinki flygplats. Avgångar sker året om och den som ska resa från Stockholm till Paris med flyg kan välja mellan en rad olika avgångstider från morgon till kväll. Urvalet av resorna är stort oavsett om det är semestertider eller ej men det kan vara bra att tänka att biljetttrycket kan variera under året.

Möjlighet att resa från Sverige till Franrike med buss

Ett annat alternativ är att resa från Stockholm till Paris med buss. Avgång sker från Terminalslingan i Stockholm. Ankomst kan ske på två olika stationer i Paris: Quai de Bercy och Aéroport Charles de Gaulle. Bussförbinderna som kräver ett byte, vanligen i Hannover. Det finns idag ett bolag som erbjuder dig möjlighet att resa från Stockholm till Paris : Flixbus. Resan tar cirka 31 timmar. Bussbolaget erbjuder bland annat så kallade "standardbiljetter" på den här sträckan. Det betyder att biljetten kan avbokas senaste 15 minuter för avgång för ett tillägg på EUR15. På webben kan enkelt se hur resan är upplagt och hur bussbytet är upplagt under resan. I regel erbjuds WiFi-uppkoppling för bussresenärerna under resan.

Som du finns det många möjligheter att skräddarsy sin resa från Stockholm till Paris precis på det sätt som man själv önskar. Om du vill kan du så klart välja att fortsätta resan till andra delar av Frankrike. Vi önskar dig en trevlig resa till den konstrastrika och spännande världsmeteropolen Paris!

Restips: Resor från Stockholm to Paris

Restips: Enkla resor till Paris. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Paris.
FAQs

Du kan resa mellan Stockholm och Paris 4 på flera olika sätt: buss, färja, flyg eller tåg.

En tåg resa är det billigaste sättet att resa från Stockholm till Paris, vilket kostar i genomsnitt 310 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att ta sig till Paris:

En/Ett tåg kostar omkring 1 758 kr mindre än en/ett buss, som kostar i genomsnitt 2 068 kr för denna färdvägen.

En/Ett tåg kostar 436 kr mindre än en/ett flyget på denna rutt med biljetter till en/ett flyg från Stockholm till Paris för ett genomsnittligt pris på 747 kr.

Det snabbaste sättet att resa från Stockholm till Paris är med flyget, vilket tar i genomsnitt 2 h 30 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Att ta en/ett buss kräver som jämförelse i genomsnitt en restid på 31 h 36 min  

Som jämförelse kan en resa med tåg ta i genomsnitt 38 h 33 min.

Avståndet mellan Stockholm och Paris är omkring 1544 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Paris är:

 • Omkring 1 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen från Stockholm till Paris, eftersom reguljära turer med buss, färja, flyget eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Stockholm till Paris:

 • De flesta resenärer tar en/ett buss från Stockholm, Terminalslingan till Paris, Quai de Bercy (Bercy Seine).
 • De flesta resenärer tar en/ett flyg från Stockholm Arlanda Airport till Paris Charles de Gaulle Airport.
 • De flesta resande tar sin/sitt tåg från Stockholm Centralstation och anländer till Paris Gare de Lyon.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Stockholm till Paris kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

 • Resa med Flixbus för bussar till Paris. Om du söker ett bra biljetttköp, titta efter Flixbus för biljetter från Stockholm till Paris hos Omio för att få 2 068 kr.
 • Vueling kan ta dig till Paris med flyg. Om du söker en bra deal på flyg kan du hitta biljetter för Vueling från Stockholm till Paris för 747 kr.

Ja, det finns direktförbindelser mellan Stockholm och Paris med följande reseoperatörer:

 • Du kan boka en/ett direkt buss med.
 • Du kan boka en/ett direkt flyg med Transavia France eller Air France.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Paris eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Stockholm och Paris.

Många av våra kunder som reser från Stockholm till Paris gör inte Paris till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är London, Barcelona eller Amsterdam, som du kan foga lägga din plan för resan mellan Stockholm och Paris. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Paris till någon av dessa toppendestinationer!

När du planerar din resa mellan Stockholm och Paris är det bra att tänka på vilka biljetter du ska boka och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Buss kan köpas för 2 068 kr i genomsnitt för enkel resa.
 • Flyg biljetter kostar i genomsnitt 747 kr enkel resa.
 • Tåg biljetter kan fås för i genomsnitt 310 kr enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Stockholm och Paris online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk