Resor från Stockholm till Göteborg

Enkelresa
Tur och retur
sön 02 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen
Trust Pilot
rate4.4
6,750 omdömen

Resealternativ
från Stockholm till Göteborg

Du kan ta dig från Stockholm till Göteborg med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Stockholm till Göteborg02 apr. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

08:05Stockholm Arlanda Airport1tim.05 09:10Göteborg-Landvetter Flygplats
0 byten
484 kr1Enkelresa
Billigast
21:23Stockholms centralstation3tim.10 00:33Göteborgs centralstation
0 byten
426 kr1Enkelresa
Andra alternativ
19:52Stockholms centralstation3tim.18 23:10Göteborgs centralstation
0 byten
651 kr1Enkelresa
20:10Stockholm Arlanda Airport1tim.05 21:15Göteborg-Landvetter Flygplats
0 byten
1146 kr1Enkelresa
20:34Stockholms centralstation3tim.06 23:40Göteborgs centralstation
0 byten
716 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Göteborg?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
02 apr.
mån
03 apr.
tis
04 apr.
ons
05 apr.
tors
06 apr.
fre
07 apr.
lör
08 apr.

Reseinformation från Stockholm till Göteborg

distanceAvstånd397 km
modeTillgängliga transportmedelBuss
carriersPopulära resebolagInfobus

Med buss reser du 397 km från Stockholm till Göteborg. Infobus är det bolag som normalt trafikerar denna resa. Resande kan även åka direkt med buss från Stockholm till Göteborg.

Res från Stockholm till Göteborg

Sträckan mellan Stockholm och Göteborg är den mest trafikerade i hela Sverige. Det går att ta sig mellan landets två största städer med både tåg, buss och flyg - som alla har ett stort antal avgångar varje dag. Det vanligaste sättet att åka på är tåg, men vad som är billigast kan variera.

Res från Stockholm till Göteborg med tåg

Det mest populära sättet att åka tåg mellan Stockholm och Göteborg. Enkelt och smidigt hoppar du på tåget på centralstationen i Stockholm för att sedan rulla in direkt på Göteborgs centralstation. Åker du med ett snabbtåg tar resan cirka 3,5 timmar. Både SJ och MTRX trafikerar sträckan många gånger om dagen. Hur mycket tågresan till Göteborg går på beror helt på när du har möjlighet att åka. Under veckodagarna, på tidiga morgnar och sena kvällar brukar biljetterna vara billigast, medan de är dyrare under helgen. Om du är student eller under 26 kan du boka biljetter till rabatterat pris.

Res från Stockholm till Göteborg med buss - från bara 99:-

Om du hellre vill ta dig från huvudstaden till Göteborg med buss är möjligheterna många även här. Flixbus och Nettbuss kör varje dag flera avgångar från Stockholm. När du åker buss åker du, precis som med tåget, från Stockholms centralstation och kommer in på Nils Ericsson-terminalen i Göteborg. Resan tar en aning längre tid, cirka 6,5 timmar, men brukar å andra sidan vara det allra billigaste alternativet. För den som inte har bråttom fram men gärna vill spara lite extra stålar till reskassan är bussen alltså ofta det bästa alternativet.

Res från Stockholm till Göteborg med flyg

Det går förstås också att ta flyget mellan de två städerna. Själva flygresan är mycket kort och tar bara en timme. Bland annat kör SAS, Norwegian och Tasman Cargo Airlines direktflyg på sträckan, med många avgångar varje dag. Om du flyger mellan Stockholm och Göteborg gör du det från antingen Bromma eller Arlanda, för att sedan landa på Landvetter utanför Göteborg. Det snabbaste sättet att ta sig från Stockholmt till Arlanda på är med snabbtåget Arlanda Express Om transportsträckan till och från flygplatserna räknas in tar resan sammanlagt cirka 3 timmar och 20 minuter. Att ta flyget är ofta det dyraste alternativet, men en del flygbolag har förmånliga ungdomsrabatter.

Restips: Resor från Stockholm to Göteborg

Restips: Enkla resor till Göteborg. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Göteborg.
FAQs

Att resa från Stockholm till Göteborg inbegriper att ta en/ett buss.

En/Ett flyget är det snabbaste sättet att ta sig från Stockholm till Göteborg med en genomsnittlig restid för denna färdvägen på omkring 1 h 5 min.

Avståndet från Stockholm till Göteborg är ungefär 397 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Göteborg är:

  • 7 bussar per dag.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din resa från Stockholm till Göteborg, eftersom reguljära turer med buss kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Stockholm till Göteborg:

  • Bussar avgår mestadels från Stockholm, Cityterminalen och anländer i allmänhet till Gothenburg, Operan.

Om du framför allt vill hitta en bra deal till din resa från Stockholm till Göteborg kan vi hjälpa dig att hitta det resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

  • Infobus kan ta dig till Göteborg med buss. Om du söker en bra deal på bussar kan du hitta biljetter för Infobus från Stockholm till Göteborg för 434 kr.

Ja, det finns en direktrutt från Stockholm till Göteborg:

  • Du kan ta en/ett direkt buss med Flixbus, Bus4you eller Vy Bus4You som har 6 direkt bussar om dagen.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Göteborg eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Stockholm och Göteborg.

Din resa från Stockholm till Göteborg behöver inte sluta i Göteborg. Många av våra kunder tycker om att förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Köpenhamn, Oslo eller Malmö. Om du vill lägga till Köpenhamn, Oslo eller Malmö till din tur från Stockholm till Göteborg, bör du kolla med Omio i dag efter de bästa sätten att resa till något av dessa fantastiska resmål från Göteborg!

När du planerar din resa mellan Stockholm och Göteborg är det bra att tänka på vilka biljetter du ska betala för och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Buss biljetter kan fås för i genomsnitt 434 kr enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Stockholm och Göteborg online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

HemResorTill GöteborgResor från Stockholm till Göteborg

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk