Resa från Stockholm till Berlin

sön 16 juni
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Resealternativ
från Stockholm till Berlin

Du kan ta dig från Stockholm till Berlin med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Det bästa sättet att resa från Stockholm till Berlin är med flyg eftersom flyg erbjuder den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

Sas Airways
08:501tim.35
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
10:25Berlin Brandenburgs flygplats (BER)
2170 kr1Enkelresa
0 byten
Billigast
FlixBus
21:2516tim.20
Stockholm, Cityterminalen
13:45Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof
1801 kr1Enkelresa
0 byten
Snabbast
Sas Airways
08:501tim.35
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
10:25Berlin Brandenburgs flygplats (BER)
2170 kr1Enkelresa
0 byten
Andra alternativ
SJ
05:2112tim.59
Stockholms centralstation
18:20Berlin Hauptbahnhof
3544 kr1Enkelresa
3 byten
SJ
05:2114tim.59
Stockholms centralstation
20:20Berlin Hauptbahnhof
3544 kr1Enkelresa
3 byten
SJ
05:2114tim.59
Stockholms centralstation
20:20Berlin Hauptbahnhof
3544 kr1Enkelresa
4 byten
FlixBus
12:4018tim.20
Stockholm, Cityterminalen
07:00Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof
1801 kr1Enkelresa
0 byten
FlixBus
12:4017tim.55
Stockholm, Cityterminalen
06:35Berlin
1801 kr1Enkelresa
0 byten
FlixBus
12:4021tim.09
Stockholm, Cityterminalen
09:49Berlin Hauptbahnhof
1930 kr1Enkelresa
2 byten
Norwegian Air Shuttle
14:351tim.35
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
16:10Berlin Brandenburgs flygplats (BER)
2574 kr1Enkelresa
0 byten
Sas Airways
21:1015tim.55
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
13:05Berlin Brandenburgs flygplats (BER)
2162 kr1Enkelresa
1 byte
Norwegian Air Shuttle
17:101tim.35
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
18:45Berlin Brandenburgs flygplats (BER)
2852 kr1Enkelresa
0 byten

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
16 juni
mån
17 juni
tis
18 juni
ons
19 juni
tors
20 juni
fre
21 juni
lör
22 juni
sön
23 juni
mån
24 juni
tis
25 juni
ons
26 juni
tors
27 juni
fre
28 juni
lör
29 juni
sön
30 juni
mån
01 juli
tis
02 juli
ons
03 juli
tors
04 juli
fre
05 juli
lör
06 juli

Reseinformation mellan Stockholm och Berlin

distanceAvstånd810 km
modeTillgängliga transportmedelTåg, buss eller flyg
pricePrisspann för biljetter490 kr - 726 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 490 kr • 13 h 1 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 622 kr • 1 h 35 min
carriersPopulära resebolagFlixBus, easyJet eller Deutsche Bahn

Res 810 km med tåg, buss eller flyg mellan Stockholm och Berlin. FlixBus, easyJet eller Deutsche Bahn är de bolag som normalt trafikerar denna tur. Resande kan även åka direkt med buss, flyg eller tåg från Stockholm till Berlin.

Resa från Stockholm till Berlin

En resa med flyg mellan Stockholm och Berlin tar i genomsnitt 1 timme och 35 minuter. Även om flyget är det absolut snabbaste sättet att ta sig mellan de två huvudstäderna så går det även utmärkt att färdas med tåg och buss. Båda städerna är mycket populära besöksmål för turister och rutten är även flitigt använd av affärsresenärer.

Tåg från Stockholm till Berlin

Tåg avgår dagligen från Stockholm Central till Berlins centralstation Berlin Hauptbahnhof. Det går inga direkttåg utan man får räkna med minst två byten, vanligen sker dessa i Köpenhamn och Hamburg med Deutsche Bahn. Den snabbaste restiden är strax över 12 timmar. Stockholms Central ligger i de centrala delarna av staden och nås lätt med såväl tunnelbana som buss. Berlin Hauptbahnhof ligger i hjärtat av den tyska huvudstaden i direkt anslutning till S-Bahn. Att ta sig till Alexanderplatz med S-bahn tar ungefär 10 minuter.

Buss från Stockholm till Berlin

Den som vill resa mellan den svenska och den tyska huvudstaden med buss kan välja mellan de två bolagen Eurolines och Bohemian Lines. Eurolines har två avgångar i veckan och Bohemian Lines avgår varje söndag, båda från Cityterminalen. Resan tar strax under 22 timmar till slutstationen ZOB Am Funkturm. Såväl Cityterminalen som ZOB Am Funkturm ligger centralt och nås enkelt med kommunala transportmedel som buss, pendeltåg och tunnelbana (U2).

Flyg från Stockholm till Berlin

Att flyga från Stockholm till Berlin tar i snitt 1 timme och 35 minuter. Flygbolagen SAS, Finnair och Airberlin har alla flera dagliga avgångar till Tegel. Norwegian Air avgår i snitt två gånger om dagen från Arlanda till Schönefeld. Air Serbia och Bulgaria Air har även de direktflyg som trafikerar sträckan från Arlanda till Tegel några dagar varje vecka.

Från den svenska huvudstaden till Arlanda tar man sig enkelt på 20 minuter med Expresståget, det går även flygbussar. Från Schönefeld tar de 30 minuter med buss in till den centrala staden. Det är även möjligt att ta S-tåget, då tillkommer ytterligare cirka 15 minuter till den totala restiden. Tegel ligger endast fem kilometer utanför centrum, med buss tar resan till och från flygplatsen ungefär 20 minuter.

Berlin resor - så tar du dig runt i Berlin som en lokalbo!

Första gången du reser till Berlin eller behöver du en liten påminnelse om hur man tar sig runt i Berlin? Kolla in vår video om hur man reser i Berlin!

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Reseföretag: FlixBus, Eurowings eller Deutsche Bahn från Stockholm till Berlin

Hitta den bästa rutt från Stockholm till Berlin hos Omios resa partner FlixBus, Eurowings eller Deutsche Bahn! Du finner de bästa köpen, tidtabellerna och biljetterna när vi jämför och bokar de mest överkomlig resa åt dig.

Deutsche Bahn (DB) är den främsta utföraren av resa tjänster i Tyskland med i genomsnitt 40 000 resor per dag. Ett särskilt kännetecken för Deutsche Bahn är dess breda spektrum av biljettyper med sparerbjudanden som Sparpreis och Super Sparpreis samt flexibla avgifter och rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du även kan använda för din resa mellan Stockholm och Berlin. DB använder olika typer av resor såsom ICE (Intercity Express), IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn) på sina rutter, som skiljer sig i fråga om komfort och restid. Exempelvis är toaletter standard, medan tjänster som restaurangvagn eller fri WiFi bara finns på vissa resor.

FlixBus är en av de populäraste operatörerna på marknaden för lågprisbuss i Europa. Efter att ha grundats i Tyskland har Flixbus utvidgat sina tjänster i hela Europa och till och med till USA. De ger resenärer på båda kontinenterna chansen att välja en långfärdsbuss till överkomligt pris. FlixBus har även natt resor på utvalda rutter över hela Europa. FlixBus erbjuder endast en standardbiljett för alla sina rutter och man får ta med sig ett handbagage och ett bagage som placeras i lastutrymmet per person. Utöver detta tas avgifter ut för ytterligare bagage och särskilda platsbokningar, till exempel om du bokar en extra stol, bordsplats eller panoramaplats. Fri WiFi, eluttag för att ladda din telefon, surfplatta eller bärbar dator under långa resa resor, extra benutrymme, bagageutrymme och toaletter är standard ombord.

Brussels Airlines är Belgiens ledande flygbolag. Kolla biljettpriserna för din resa från Stockholm till Berlin: Economy Classic, Economy Flex och Business.

Restips: Resor från Stockholm to Berlin

Restips: Enkla resor till Berlin. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Berlin.
FAQs

Det finns 3 sätt att komma från Stockholm till Berlin: tåg, buss eller flyg.

Tåg resor är det billigaste sättet att ta sig från Stockholm till Berlin. Biljetter till en/ett tåg kostar i genomsnitt 490 kr.

Detta är i jämförelse med andra resealternativ till Berlin:

En/Ett tåg kostar 236 kr mindre än en/ett buss på denna rutt med biljetter till en/ett buss från Stockholm till Berlin för ett genomsnittligt pris på 726 kr.

En tåg resa kostar vanligen 132 kr mindre än en resa till Berlin med flygplan, som kostar i genomsnitt 622 kr för samma tur.

Det snabbaste sättet att resa till Berlin från Stockholm är med flyg, vilket tar i genomsnitt 1 h 35 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Att åka till Berlin med buss kan som jämförelse ta i genomsnitt 17 h 55 min.

Att åka till Berlin med tåg kan som jämförelse ta i genomsnitt 13 h 1 min.

Avståndet från Stockholm till Berlin är cirka 810 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Berlin är:

 • 1 buss dagligen.
 • Omkring 1 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din resa mellan Stockholm och Berlin, eftersom reguljära turer med tåg, buss eller flyg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Stockholm till Berlin:

 • Buss avgår i de flesta fall från Stockholm på Stockholm, Arlanda Flygplats och anländer till Berlin på Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof.
 • Flyg avgår för det mesta från Stockholm Arlanda Airport och anländer till Berlin Brandenburgs flygplats.
 • Tåg från Stockholm till Berlin avgår för det mesta från Stockholms centralstation och anländer till Berlin Hauptbahnhof.

Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Stockholm till Berlin:

 • Du kan resa från Stockholm till Berlin med buss med FlixBus, Eurolines Deutschland eller Infobus. Du kan hitta billiga biljetter hos Omio för 726 kr med FlixBus från Stockholm till Berlin.
 • Du kan åka med flygplan från Stockholm till Berlin med easyJet, Norwegian Air, Eurowings, Eurowings Europe, SAS, Finnair, regional jet, Lufthansa, CityJet, LOT Polish Airlines, Air Baltic, KLM, Austrian Airlines, KLM Cityhopper, Brussels Airlines, Air France, SWISS, nordic regional airlines oy eller Lufthansa Cityline (2), och du kan hitta Eurowings Stockholm till Berlin biljetter för 622 kr hos Omio.
 • Du kan åka med tåg från Stockholm till Berlin med Deutsche Bahn, Snälltåget, SJ eller EuroNight, och du kan hitta SJ Stockholm till Berlin biljetter för 490 kr hos Omio.

Ja det finns direkta rutter från Stockholm till Berlin med följande resebolag:

 • Du kan hitta 1 direkt buss om dagen som tar dig till Berlin med FlixBus eller Infobus.
 • Du kan hitta 0 direkt flyg om dagen som tar dig till Berlin med Norwegian Air, Eurowings eller SAS.
 • Du kan hitta 1 direkt tåg om dagen till Berlin med Snälltåget eller SJ.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Berlin spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du köp biljetter till denna rutt.

Omios kunder som reser från Stockholm till Berlin utökar också ofta sin semester för att åka till Prague, Paris, Amsterdam, Munich eller Dresden. Omio kan hjälpa dig att planera din resa och hitta de bästa förbindelserna mellan Berlin och dessa populära resmål till ett superbra pris.

Utforska området med färja

HemResorRes till TysklandTill BerlinResa från Stockholm till Berlin

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk