Resa från Berlin till Stockholm

Resealternativ
från Berlin till Stockholm

Du kan ta dig från Berlin till Stockholm med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Berlin till Stockholm28 sep. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

07:30Berlin Brandenburg Airport1tim.50 09:20Stockholm Arlanda Airport
0 byten
1576 kr1Enkelresa
Billigast
22:38Berlin Hbf17tim.56 16:34Stockholm, Centralstation
6 byten
1284 kr1Enkelresa
Andra alternativ
13:10Berlin Brandenburg Airport1tim.50 15:00Stockholm Arlanda Airport
0 byten
1634 kr1Enkelresa
15:55Berlin Brandenburg Airport1tim.35 17:30Stockholm Arlanda Airport
0 byten
2243 kr1Enkelresa
13:00Berlin Brandenburg Airport6tim.15 19:15Stockholm Arlanda Airport
1 byte
1818 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Stockholm?

visa på karta

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

ons
28 sep.
tors
29 sep.
fre
30 sep.
lör
01 okt.
sön
02 okt.
mån
03 okt.
tis
04 okt.

Reseinformation mellan Berlin och Stockholm

distanceAvstånd810 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter997 kr - 3 870 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 997 kr • 13 h 3 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 3 870 kr • 1 h 25 min
carriersPopulära resebolagFlixbus, easyJet eller Deutsche Bahn with connection

Res 810 km med buss, flyget, färja eller tåg från Berlin till Stockholm. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet tåg med biljetter du kan köpa för 997 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyget, där restiden vanligtvis är 1 h 25 min. Flixbus, easyJet eller Deutsche Bahn with connection är de bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med buss, flyget eller tåg från Berlin till Stockholm.

Resa från Berlin till Stockholm

Mellan Berlin och Stockholm reser du enklast med flyg. Flera flygbolag, så som Air Berlin och Norwegian Air, erbjuder direktflyg mellan de båda huvudstäderna. En flygresa utan byten tar cirka 1,5 timme. Räkna med en total restid på cirka 4 timmar från dörr till dörr.

Flyg från Berlin till Stockholm

Berlin har två flygplatser: Tegel och Schönefeld. Från båda går dagligen avgångar till Stockholm. Tegel ligger 11 km nordväst om Berlins centrum, Schönefeld 20 km söder om stadskärnan. Från Tegel är det nära till stadsdelarna Charlottenburg, Moabit och Mitte, medan Schönefeld ligger på bekvämt avstånd från stadsdelarna Neukölln, Tempelhof och Schöneberg. Att ta sig till valfri flygplats med kollektivtrafik går både snabbt och enkelt. Från Berlin går både tåg, tunnelbana och bussar till så väl Tegel som Schönefeld. Resan tar cirka 40 minuter oavsett vilken flygplats du ska till. Biljetter till kollektivtrafiken går att köpa i särskilda automater på stationen du reser ifrån. Vissa automater tar betalkort, men säkrast är att ha med kontanter. För att åka till Schönefeld krävs en biljett för zonerna ABC. För att åka till Tegel räcker det med en biljett för zonerna AB. Självklart kan du också välja att ta en taxi till flygplatsen.

Tåg från Berlin till Stockholm

Det går inga direkttåg från Berlin till Stockholm utan man får räkna med minst två byten, vanligen sker dessa i Köpenhamn och Hamburg med Deutsche Bahn. Den snabbaste restiden är strax över 12 timmar. Berlin Hauptbahnhof ligger i hjärtat av den tyska huvudstaden i direkt anslutning till S-Bahn. För information om hur man hittar billiga tågbiljetter klicka här.

Arlanda flygplats ligger 41 km norr om Stockholm. Mellan Arlanda och Stockholm city går både bussar och tåg med jämna mellanrum dygnet runt. Du behöver sällan vänta mer än 10 minuter på en förbindelse. Enklast och snabbast är att resa med snabbtåget Arlanda Express som tar dig till Stockholms centralstation på cirka 20 minuter. Tågen avgår från järnvägsstationen som ligger inuti själva flygplatsen. Du når enkelt stationen via rulltrappa från terminal 5 (utrikesterminalen). Flygbussarna tar cirka 45 minuter och är ett billigare alternativ till tåget. Bussarna går var tionde minut från busshållplatsen direkt utanför terminalen. Bussarna går till Cityterminalen på centralstationen och gör även stopp vid bland annat S:t Eriksplan. Biljetter till både tåg och bussar går att handla med betalkort i särskilda automater på flygplatsen. Självklart kan du också välja att ta en taxi. Taxistationen ligger direkt utanför terminalen i närheten av bussarna.

Berlin resor - så tar du dig runt i Berlin som en lokalbo!

Första gången du reser till Berlin eller behöver du en liten påminnelse om hur man tar sig runt i Berlin? Kolla in vår video om hur man reser i Berlin!

Restips: lps.faqs.headline.nullTitle

lps.faqs.headline.nullText
FAQs

Det finns 4 olika sätt som du kan resa på mellan Berlin och Stockholm. Du kan ta en/ett buss, flyget, färja eller tåg.

En tåg resa är det billigaste sättet att resa från Berlin till Stockholm, vilket kostar i genomsnitt 997 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att ta sig till Stockholm:

En/Ett tåg kostar i allmänhet 141 kr mindre än en/ett buss för samma resa. En/Ett buss kostar i genomsnitt 1 139 kr från Berlin till Stockholm.

En/Ett tåg kostar 2 872 kr mindre än en/ett flyg på denna färdvägen med biljetter till en/ett flyget från Berlin till Stockholm för ett genomsnittligt pris på 3 870 kr.

Det snabbaste sättet att komma från Berlin till Stockholm är med flyget med en genomsnittlig restid på 1 h 25 min.

Andra resemöjligheter mellan Berlin och Stockholm kan i allmänhet ta längre tid:

Som jämförelse kan en resa med buss ta i genomsnitt 18 h 25 min.

Att resa med tåg kan som jämförelse ta 13 h 3 min   i genomsnitt.

Avståndet från Berlin till Stockholm är cirka 810 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Berlin till Stockholm är:

 • 1 buss per dag.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen från Berlin till Stockholm, eftersom reguljära turer med buss, flyget, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Berlin till Stockholm:

 • De flesta resenärer reser med sin/sitt buss från Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof och ankommer till Stockholm, Terminalslingan.
 • De flesta resande tar sin/sitt flyg från Berlin Brandenburg Airport och anländer till Stockholm Arlanda Airport.
 • De flesta resenärer reser med sin/sitt tåg från Berlin Hbf och ankommer till Stockholm Centralstation.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Berlin till Stockholm kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

 • Resa med Flixbus för att åka till Stockholm med buss. För ett bra biljettköp kan du hitta Flixbus Berlin till Stockholm biljetter hos Omio för 1 139 kr.
 • Resa med easyJet för att åka till Stockholm med flyg. För ett bra biljettköp kan du hitta easyJet Berlin till Stockholm biljetter hos Omio för 3 870 kr.
 • Deutsche Bahn with connection kan ta dig till Stockholm med tåg. Du hittar en bra deal på tåg biljetter med Deutsche Bahn with connection från Berlin till Stockholm för 997 kr hos Omio.

Ja det finns direkta rutter från Berlin till Stockholm med följande resebolag:

 • Du kan hitta 1 direkt buss om dagen som tar dig till Stockholm med Flixbus.
 • Du kan hitta direkt flyg om dagen till Stockholm med easyJet, Norwegian Air Shuttle eller Eurowings Europe.
 • Du kan hitta direkt tåg om dagen som tar dig till Stockholm med.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Stockholm spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du boka biljetter till denna resa.

Din resa från Berlin till Stockholm behöver inte sluta i Stockholm. Många av våra kunder tycker om att förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Köpenhamn, Oslo eller Göteborg. Om du vill lägga till Köpenhamn, Oslo eller Göteborg till din tur från Berlin till Stockholm, bör du kolla med Omio i dag efter de bästa sätten att resa till något av dessa fantastiska resmål från Stockholm!

Innan du reser från Berlin till Stockholm är det bra att veta vilken biljett du kan boka och hur mycket den kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Priset på en buss biljett till denna resa är i genomsnitt 1 139 kr enkel resa.
 • Priset på en flyg biljett till denna rutt är i genomsnitt 3 870 kr enkel resa.
 • Priset på en tåg biljett är 997 kr i genomsnitt för enkel resa på denna färdvägen.

Men vi rekommenderar att boka biljetter för sträckan Berlin till Stockholm online ett par månader före den planerade resdagen för att få de bästa priserna och spara pengar på resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk