Resa från Berlin till Stockholm

Resealternativ
från Berlin till Stockholm

Du kan ta dig från Berlin till Stockholm med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Berlin till Stockholm17 maj vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

09:15Berlin Brandenburg Airport3tim.45 13:00Stockholm Arlanda Airport
1 byte
1769 kr1Enkelresa
Billigast
22:38Berlin Hbf17tim.56 16:34Stockholm, Centralstation
6 byten
822 kr1Enkelresa
Andra alternativ
13:10Berlin Brandenburg Airport1tim.50 15:00Stockholm Arlanda Airport
0 byten
1929 kr1Enkelresa
13:15Berlin Brandenburg Airport4tim.20 17:35Stockholm Arlanda Airport
1 byte
1769 kr1Enkelresa
19:15Berlin Brandenburg Airport4tim.30 23:45Stockholm Arlanda Airport
1 byte
1769 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Stockholm?

visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

tis
17 maj
ons
18 maj
tors
19 maj
fre
20 maj
lör
21 maj
sön
22 maj
mån
23 maj
tis
24 maj
ons
25 maj
tors
26 maj
fre
27 maj
lör
28 maj
sön
29 maj
mån
30 maj
tis
31 maj
ons
01 juni
tors
02 juni
fre
03 juni
lör
04 juni
sön
05 juni
mån
06 juni

Reseinformation mellan Berlin och Stockholm

distanceAvstånd810 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg eller tåg
pricePrisspann för biljetter605 kr - 629 kr
cheapestBilligaste transportmedelFlyg • 605 kr • 1 h 35 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 605 kr • 1 h 35 min
carriersPopulära reseföretagFlixbus, easyJet eller Deutsche Bahn with connection

Med buss, flyg eller tåg reser du 810 km mellan Berlin och Stockholm. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet flyg vars biljetter du kan köpa hos 605 kr, men om du prioriterart att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyg, vars restid vanligtvis är 1 h 35 min. Flixbus, easyJet eller Deutsche Bahn with connection är de företag som normalt trafikerar denna resa. Resande kan även resa direkt med från Berlin till Stockholm nemen.

Resa från Berlin till Stockholm

Mellan Berlin och Stockholm reser du enklast med flyg. Flera flygbolag, så som Air Berlin och Norwegian Air, erbjuder direktflyg mellan de båda huvudstäderna. En flygresa utan byten tar cirka 1,5 timme. Räkna med en total restid på cirka 4 timmar från dörr till dörr.

Flyg från Berlin till Stockholm

Berlin har två flygplatser: Tegel och Schönefeld. Från båda går dagligen avgångar till Stockholm. Tegel ligger 11 km nordväst om Berlins centrum, Schönefeld 20 km söder om stadskärnan. Från Tegel är det nära till stadsdelarna Charlottenburg, Moabit och Mitte, medan Schönefeld ligger på bekvämt avstånd från stadsdelarna Neukölln, Tempelhof och Schöneberg. Att ta sig till valfri flygplats med kollektivtrafik går både snabbt och enkelt. Från Berlin går både tåg, tunnelbana och bussar till så väl Tegel som Schönefeld. Resan tar cirka 40 minuter oavsett vilken flygplats du ska till. Biljetter till kollektivtrafiken går att köpa i särskilda automater på stationen du reser ifrån. Vissa automater tar betalkort, men säkrast är att ha med kontanter. För att åka till Schönefeld krävs en biljett för zonerna ABC. För att åka till Tegel räcker det med en biljett för zonerna AB. Självklart kan du också välja att ta en taxi till flygplatsen.

Tåg från Berlin till Stockholm

Det går inga direkttåg från Berlin till Stockholm utan man får räkna med minst två byten, vanligen sker dessa i Köpenhamn och Hamburg med Deutsche Bahn. Den snabbaste restiden är strax över 12 timmar. Berlin Hauptbahnhof ligger i hjärtat av den tyska huvudstaden i direkt anslutning till S-Bahn. För information om hur man hittar billiga tågbiljetter klicka här.

Arlanda flygplats ligger 41 km norr om Stockholm. Mellan Arlanda och Stockholm city går både bussar och tåg med jämna mellanrum dygnet runt. Du behöver sällan vänta mer än 10 minuter på en förbindelse. Enklast och snabbast är att resa med snabbtåget Arlanda Express som tar dig till Stockholms centralstation på cirka 20 minuter. Tågen avgår från järnvägsstationen som ligger inuti själva flygplatsen. Du når enkelt stationen via rulltrappa från terminal 5 (utrikesterminalen). Flygbussarna tar cirka 45 minuter och är ett billigare alternativ till tåget. Bussarna går var tionde minut från busshållplatsen direkt utanför terminalen. Bussarna går till Cityterminalen på centralstationen och gör även stopp vid bland annat S:t Eriksplan. Biljetter till både tåg och bussar går att handla med betalkort i särskilda automater på flygplatsen. Självklart kan du också välja att ta en taxi. Taxistationen ligger direkt utanför terminalen i närheten av bussarna.

Berlin resor - så tar du dig runt i Berlin som en lokalbo!

Första gången du reser till Berlin eller behöver du en liten påminnelse om hur man tar sig runt i Berlin? Kolla in vår video om hur man reser i Berlin!

Restips: Resor från Berlin to Stockholm

Enkla resor till Stockholm. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Berlin to Stockholm.
FAQs

Det finns 3 sätt att resa mellan Berlin och Stockholm, inklusive att ta en/ett buss, flyg eller tåg.

Det billigaste sättet från Berlin till Stockholm är att ta en/ett flyg. Du kan hitta genomsnittliga biljettpriser omkring 605 kr jämfört med andra resealternativ till Stockholm:

En/Ett flyg kostar 11 kr mindre än en/ett buss på denna resa med biljetter till en/ett buss från Berlin till Stockholm för ett genomsnittligt pris på 616 kr.

En/Ett flyg kostar i allmänhet 24 kr mindre än en/ett tåg för samma rutt. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 629 kr från Berlin till Stockholm.

Det snabbaste sättet att resa från Berlin till Stockholm är med flyg, vilket tar i genomsnitt 1 h 35 min   jämfört med andra möjligheter som kan ta längre tid till din destination:

Att åka till Stockholm med buss kan som jämförelse ta i genomsnitt 18 h 45 min.

Som jämförelse kan en resa med tåg ta i genomsnitt 12 h 59 min.

Avståndet mellan Berlin och Stockholm är omkring 810 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Berlin till Stockholm är:

  • 2 tåg per dag.

Vi rekommenderar dig emellertid att kolla specifika resdatum för din färdväg mellan Berlin och Stockholm, eftersom reguljära turer med buss, flyg eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Detta är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Berlin till Stockholm:

  • De flesta resenärer tar en/ett buss från Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof till Stockholm, Terminalslingan.
  • De flesta resenärer tar en/ett flyg från Berlin Brandenburg Airport till Stockholm Arlanda Airport.
  • De flesta resenärer tar en/ett tåg från Berlin Hbf till Stockholm Centralstation.
Många av våra kunder som reser från Berlin till Stockholm gör inte Stockholm till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Köpenhamn, Oslo eller Göteborg, som du kan foga till din plan för resan mellan Berlin och Stockholm. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Stockholm till någon av dessa toppendestinationer!

Innan du reser från Berlin till Stockholm är det bra att veta vilken biljett du kan betala för och hur mycket den kostar de närmaste sju dagarna:

  • Priset för en buss biljett på denna färdväg är 616 kr i genomsnitt för enkel resa.
  • Priset på en flyg biljett är 605 kr i genomsnitt för enkel resa på denna resa.
  • Priset på en tåg biljett till denna resa är i genomsnitt 629 kr enkel resa.

Men vi rekommenderar att boka biljetter till sträckan Berlin till Stockholm online några månader före den planerade resdagen för att få de bästa köpen och spara pengar på resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk