Resa till Berlin

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Berlin?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Res till Berlin

Berlin är en spännande, kosmopolitisk kulturstad på kort reseavstånd från Sverige. Färdalternativen är många och i staden lockar bland annat sevärdheter som TV-tornet, Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Här finns även många spännande museer och gallerier med något för alla. Kolla in våra bästa tips för resor till Berlin!

Flyg till Berlin-Tegel och Berlin-Schönefeld

När du kommer med flyg till Berlin landar du på något av de två internationella flygplatserna som förbinder staden med destinationer över hela världen. Tegel är belägen i nordvästra delen av staden och här avgår flygningar med bland annat British Airways, Air France, KLM, United och LOT. Det här är även hemmabasen för flygbolagen Lufthansa och Air Berlin. Från Tegel International Airport kan man till exempel ta flygbussen TXL till Alexanderplatz. Ett annat alternativ är buss X9 and 109 till Zoologischer Garten där man kan byta till såväl pendeltåg som tunnelbana. Resan till centrum tar cirka 40 minuter. Schönefeld är belägen sydost om Berlin och här avgår flera lågprisbolag bland annat Norwegian. Flygplatsen är förbunden med pendeltågen S-bahn.

Res till Berlin med tåg till Hauptbahnhof

Deutsche Bahn och ODEG (Ostdeutsche Eisenbahn GmbH) är några av de huvudsakliga bolagen som trafikerar tåg till Berlins centralstation: Hauptbahnhof. Tågen tar resenärer till ett stort antal orter i Tyskland och resten av Europa. Nattåg avgår till exempel dagligen till Amsterdam, Zürich, Wien och Budapest. För att komma till Hauptbahnhof kan man välja att åka med pendeltågslinjerna S5, S7 och S75. Tunnelbana U55 är ett annat alternativ liksom spårvagn M5.

 

Berlin resor - så tar du dig runt i Berlin som en lokalbo!

Första gången du reser till Berlin eller behöver du en liten påminnelse om hur man tar sig runt i Berlin? Kolla in vår video om hur man reser i Berlin!

Res till Berlin med buss till Zentraler Omnibusbahnhof

Flertalet av bussarna till Berlin ankommer till Zentraler Omnibusbahnhof och härifrån avgår turer till hela Europa. Stationen ligger i stadsdelen Charlottenburg mittemot International Congress Center ICC. För att komma hit man man åka tunnelbanelinje U2 till Kaiserdamm eller välja pendeltåg linje S41, S42 och S46 till Messe Nord/ICC S-Bahn station. Även flera lokala bussar trafikerar linjen.

Buss till Berlin - karta över busstationer i Berlin

Ska du resa till Berlin med buss men osäker på var i Berlin du kommer hamna? Ta en titt på vår busskarta över Berlins största busstationer för att få koll på läget innan din bussresa till Berlin!

Resa Berlin med bil

Runtom den tyska huvudstaden går ringleden A10. Motorvägar som är förbundna med staden är bland annat A 12 till Frankfurt, A 13 till Dresden, A 9 till Leipzig, A 2 till Hanover.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk