Res till Berlin: Billiga tåg, bussar och flyg

tors 19 sep.
Enkelt som 1,2,3
Välj de billigaste och snabbaste rutterna från över 800 officiella partners
Ta dig dit på ditt sätt
Njut av att resa med tåg, buss och flyg över Europa
Varje gång, var som helst
Därför att din resa inte slutar med en biljett, vi finns här för dig hela vägen

Dessa företag litar på oss.
Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Res till Berlin

Berlin är en spännande, kosmopolitisk kulturstad på kort reseavstånd från Sverige. Färdalternativen är många och i staden lockar bland annat sevärdheter som TV-tornet, Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Här finns även många spännande museer och gallerier med något för alla. Kolla in våra bästa tips för resor till Berlin!

Flyg till Berlin-Tegel och Berlin-Schönefeld

När du kommer med flyg till Berlin landar du på något av de två internationella flygplatserna som förbinder staden med destinationer över hela världen. Tegel är belägen i nordvästra delen av staden och här avgår flygningar med bland annat British Airways, Air France, KLM, United och LOT. Det här är även hemmabasen för flygbolagen Lufthansa och Air Berlin. Från Tegel International Airport kan man till exempel ta flygbussen TXL till Alexanderplatz. Ett annat alternativ är buss X9 and 109 till Zoologischer Garten där man kan byta till såväl pendeltåg som tunnelbana. Resan till centrum tar cirka 40 minuter. Schönefeld är belägen sydost om Berlin och här avgår flera lågprisbolag bland annat Norwegian. Flygplatsen är förbunden med pendeltågen S-bahn.

Res till Berlin med tåg till Hauptbahnhof

Deutsche Bahn och ODEG (Ostdeutsche Eisenbahn GmbH) är några av de huvudsakliga bolagen som trafikerar tåg till Berlins centralstation: Hauptbahnhof. Tågen tar resenärer till ett stort antal orter i Tyskland och resten av Europa. Nattåg avgår till exempel dagligen till Amsterdam, Zürich, Wien och Budapest. För att komma till Hauptbahnhof kan man välja att åka med pendeltågslinjerna S5, S7 och S75. Tunnelbana U55 är ett annat alternativ liksom spårvagn M5.

 

Berlin resor - så tar du dig runt i Berlin som en lokalbo!

Första gången du reser till Berlin eller behöver du en liten påminnelse om hur man tar sig runt i Berlin? Kolla in vår video om hur man reser i Berlin!

Res till Berlin med buss till Zentraler Omnibusbahnhof

Flertalet av bussarna till Berlin ankommer till Zentraler Omnibusbahnhof och härifrån avgår turer till hela Europa. Stationen ligger i stadsdelen Charlottenburg mittemot International Congress Center ICC. För att komma hit man man åka tunnelbanelinje U2 till Kaiserdamm eller välja pendeltåg linje S41, S42 och S46 till Messe Nord/ICC S-Bahn station. Även flera lokala bussar trafikerar linjen.

Buss till Berlin - karta över busstationer i Berlin

Ska du resa till Berlin med buss men osäker på var i Berlin du kommer hamna? Ta en titt på vår busskarta över Berlins största busstationer för att få koll på läget innan din bussresa till Berlin!

Resa Berlin med bil

Runtom den tyska huvudstaden går ringleden A10. Motorvägar som är förbundna med staden är bland annat A 12 till Frankfurt, A 13 till Dresden, A 9 till Leipzig, A 2 till Hanover.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa
Berlin
TrainBerlin-Brandenb. Flughf.

Bekvämligheter

BusBerlin Alexanderplatz

Bekvämligheter

FlightBerlin-Tegel

Bekvämligheter

Mat & dryck
Wifi
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
FlightBerlin Schönefeld

Bekvämligheter

Mat & dryck
Wifi
Eluttag
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

Vi använder cookies för att tillgodose med en bättre tjänst, analysera användarnas beteende samt omfördela annonser till andra hemsidor. Genom att fortsätta, så accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår sekretesspolicy. Du kan välja bort detta när du vill.