Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Portugal

Att resa med bussar i Portugal är ett utmärkt sätt att upptäcka landet. Det är inte bara ett bekvämt färdmedel tack vare en god standard på luftkonditionerade långfärdsbussar - det är också ett prisvärt alternativ.

Många resenärer börjar sin Portugal-resa i Amarante i den norra delen av landet. Härifrån är det lätt att ta sig till distriktshuvudstaden Porto med hjälp av buss. Det tar inte mer än en timme och ger dig möjlighet att bekanta dig med Portugals vackra landskap.

Porto är den näst största staden i Portugal och har goda busskommunikationer med resten av landet. Om du vill ta dig till huvudstaden Lissabon går det alldeles utmärkt med hjälp av buss. Resan går tidvis längs den azurblå medelhavskusten tills du når Lissabon efter ungefär fyra timmar.

När du väl har upptäckt Lissabon är Faro ett utmärkt resmål. Det ligger på den portugisiska sydkusten och passar därför perfekt för att runda av resan med några dagars sol och bad. Staden är känd för att bjuda på gott väder året om med många fina stränder, men det finns också en gemytlig stadskärna. Hit tar du dig enkelt med bussar i Portugal som du kan boka via Omio. Då får du en mobilbiljett direkt i telefonen och slipper oroa dig för borttappade pappersbiljetter.

Bokning med Omio

Med Omio är det enkelt att boka bussar i Portugal eftersom du hittar alla arrangörer på samma ställe. Du behöver bara välja sträckan som du vill åka, så ser Omios sökmotor till att samla alla resor på ett och samma ställe. På så sätt kan du få en snabb översikt över priser och tider. Det gör att du enklare kan pressa priserna på biljetter till bussar i Portugal.

Hos Omio hittar du också erbjudanden som regelbundet finns tillgängliga för besökare. Med hjälp av erbjudanden kan du få ännu bättre pris på din resa, oavsett vart du vill åka.

Tiden med pappersbiljetter som fladdrar i vinden är förbi. Numera väljer allt fler resenärer att samla alla sina biljetter i mobilen. Då har du dem alltid nära till hands samtidigt som de inte riskerar att ligga kvar på hotellrummet eller i resväskan när du behöver dem.

Bussbolag i Portugal

Det finns gott om bussbolag i Portugal som alla håller hög kvalitet. De har sin egen profil på marknaden vilket gör att du kan hitta ett val som passar, oavsett om du prioriterar komfort, pris eller snabbhet högst.

Rede Expressos är ett portugisiskt bussbolag som har opererat i landet sedan 1995. De trafikerar såväl längre som kortare sträckor vilket gör dem till ett bra allround-val. På deras bussar finns det alltid gratis wi-fi för dig som vill skicka en hälsning hem till Sverige eller uppdatera dig på de senaste nyheterna. Renex är ett annat bussbolag som numera ingår i Rede Expressos koncern.

Om du åker buss i Beiras är chansen stor att du befinner dig på en av Citi Express rutter. De är nämligen det största bolaget i regionen och syns gärna med sina moderna långfärdsbussar i orange. Här kan du vara säker på att du får en komfortabel resa hela vägen till din destination.

I södra Portugal är EVA Transportes en stor aktör. De har ett fokus på lokala rutter, men de driver också många linjer från regionhuvudstaden Faro. Med hjälp av Omio slipper du kontakta varje arrangör eftersom de samlar resor från alla bolag på ett och samma ställe.

Populära internationella rutter med buss

Med sitt geografiska läge i Europas utkant är Portugal inte ett genomfartsland. Det betyder dock inte att du ska undvika bussar i Portugal om du vill resa internationellt. Tvärtom finns det flera bussrutter som ger dig en härlig smak av Sydeuropa.

Mest berömd är sträckan mellan Lissabon och Madrid. Det går direktbussar från busstationen i Lissabon till Spaniens huvudstad till förmånliga priser - och du hinner se en stor del av den iberiska halvön under den dagslånga resan.

Om du vill åka en kortare sträcka men ändå lämna landet kan sträckan mellan Faro och Sevilla rekommenderas. På drygt två timmar byter du en anrik stad mot en annan på ett enkelt och bekvämt sätt. På Omio hittar du alla biljetter för bussar i Portugal, både inrikes och utrikes.

Ankomst

Portugals infrastruktur har rustats upp rejält under de senaste decennierna och det löper numera moderna motorvägar genom hela landet. Det bidrar till att bussar har blivit ett allt mer populärt färdmedel. I regel avgår och ankommer bussarna enligt tidtabell, så du som resenär kan du boka allt hemifrån och spara dina biljetter i mobilen. Glöm inte att utnyttja möjligheten att kliva av vid någon av Portugals alla berömda vingårdar och prova det lokala vinet. Boa viagem!