Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Storbritannien

Buss är ett av de bästa sätten att uppleva Storbritannien. Med hjälp av bekväma bussar kan du ta dig såväl kortare som längre sträckor på ett skönt och enkelt sätt. Dessutom brukar priserna hamna på en lägre nivå än med andra färdmedel.

Om du vill uppleva en karaktäristisk del av norra Storbritannien är bussresan mellan Leeds och Whitby ett måste. Den röstades nyligen fram till Storbritanniens allra vackraste sträcka med buss. Även om det tar fyra timmar kommer det att gå snabbt med ett varierat och bitvis bergigt landskap utanför fönstret.

Om du föredrar södra Storbritannien finns det gott om sträckor som passar bussresenären även här. Att åka mellan Bournemouth och Swanage på den engelska sydkusten tar inte mer än ungefär en timme, men resan är fullspäckad av vackra vyer av havet ända fram till att du anländer i den pittoreska kuststaden.

Bussar i Storbritannien handlar inte bara om sightseeing. Det kan också vara ett sätt att förflytta sig mellan två städer på ett snabbt och enkelt sätt. Det går dagligen flera avgångar mellan exempelvis London och Manchester. Oavsett vart du planerar att åka, kan du kan enkelt boka din biljett på Omio.

Bokning med Omio

När du köper billiga biljetter till bussresan i Storbritannien är det bra att veta vilka datum som du kan tänka dig att resa. På Omio kan du enkelt söka efter billiga biljetter på dina datum och se det i din egen valuta utan krångel.

När du bokar bussbiljetter till Storbritannien med Omio kan du också hitta erbjudanden som gör att din resa blir ännu billigare. Oavsett om du vill åka via tåg, buss eller flyg finns det regelbundet erbjudanden till just din favoritdestination, så håll ögonen öppna!

Många känner väl igen problemet med alla papper som ska skrivas ut och hållas reda på under en lång resa. Med hjälp av mobilbiljetter är problemet löst eftersom du har allt du behöver i telefonen. Därför ser Omio till att du får dina biljetter direkt i mobilen - och du kan lugnt luta dig tillbaka och njuta av resan.

Bussbolag i Storbritannien

Det finns ett flera bussbolag i Storbritannien som ser till att du tar dig till din destination på ett tryggt sätt. De kan skilja sig åt i prisläge och profil, men gemensamt är att de tar din säkerhet på stort allvar och erbjuder en bra komfort.

Om du har besökt Storbritannien tidigare har du säkert sett de stora vita bussarna susa förbi längs motorvägarna. National Express är ett av de största bussbolagen som trafikerar långfärdslinjer som London till Newcastle och Glasgow såväl som kortare sträckor. De har generellt en hög komfort samtidigt som de också har fina erbjudanden som du kan hitta med hjälp av Omios sökmotor.

Megabus är en aktör som har slagit sig in på marknaden för bussbolag genom att erbjuda låga priser på viktiga sträckor. Det betyder att du kan åka mellan London och Liverpool eller Manchester och Glasgow för så lite som några pund om du väljer rätt datum. Här är komforten i regel något lägre, men det är ändå en bekväm och prisvärd upplevelse att färdas med Megabus. På Omio kan du se när biljetterna på bussar i Storbritannien är som allra billigast.

Populära internationella rutter med buss

Om du letar efter internationella bussrutter är Storbritannien ett utmärkt land att utgå ifrån. Dess geografiska läge gör det möjligt att besöka flera europeiska länder inom bara några timmar. Visst behöver du korsa Engelska kanalen, men det går numera att göra via såväl tunnel som båt.

Den här klassiska sträckan går alldeles utmärkt att åka med buss. Du hoppar på vid Victoria Coach Station i centrala London och åker sedan via kanaltunneln till norra Frankrike innan du når den franska huvudstaden. Du kan ofta hitta billiga bussbiljetter mellan London och Paris på Omio.

Om du föredrar att åka båt är Dover en bra brittisk stad att utgå ifrån. Härifrån hoppar du på en buss som sedan står på färjan över till den holländska sidan. Därifrån är det bara några mil till Amsterdam. Om du gillar äventyr till en rimlig budget är detta ett utmärkt alternativ.

Ankomst

​​Om du värdesätter komfort och snabbhet är bussar i Storbritannien ett smidigt transportsätt. Här skär motorvägarna som pulsådror genom landet och gör att du kan komma fram till din destination på bara några timmar. Notera bara att trafiken i huvudstaden London kan vara hektisk i rusningstrafik. Normalt är det dock inräknat i bussruttens tider, så du kan enkelt luta dig tillbaka och låta busschauffören ta hand om jobbet.