Flyg till Prag

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling
Boende

Behöver du en plats att bo på i Prag?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Vilka flygbolag flyger till Prag?

Alla de större svenska flygplatserna erbjuder flyg till Prag, vilket gör det enkelt för dig att välja en avgång som passar just dig. I Prag landar du på flygplatsen Václav Havel, som är stadens enda internationella flygplats. Som bas för Czech Airlines är detta en både modern men ändå lättnavigerad flygplats, perfekt för en snabb weekendresa i Prag.

Reser du med flyg till Prag från Arlanda är det oftast Norwegian, SAS eller Air Baltic som gäller. Kan du dessutom tänka dig ett mellanstopp är det verkligen enkelt att hitta billiga flyg till Prag från Stockholm.

Från Göteborg, eller Landvetter mest specifikt, avgår många flyg med Czech Airlines, Finn Air och förstås SAS.

Billiga flyg till Prag från Malmö hittar du enklast via SmartWings, Norwegian eller Czech Airlines. Reser du med flyg från Malmö till Prag är du framme på ynka 1 timme och 20 minuter.

Vilka flygplatser finns i Prag?

Prags internationella flygplats heter Vaclav Havel och ligger omkring 10 kilometer från stadskärnan. Det går inget tåg eller tunnelbana från flygplatsen in till city, men lokaltrafik i form av bussar kör frekvent från flygplatsen på två olika linjer som tar dig till närmsta tunnelbanestation (linje A). Hit tar det cirka 30 minuter. Att ta sig vidare från flygplatsen är därför möjligt med taxi, kollektivbuss och anslutningsbuss. Ett tips är att ta ut pengar i de lokala automaterna på flygplatsen eller inne i city istället för att växla på ett växlingskontor eftersom de ofta tar ut höga avgifter.

Hur tar man sig bäst runt i Prag?

Det är enkelt att ta sig runt med lokaltrafiken i Prag. Du kan köpa biljetter på flygplatsen, stationerna och i tobakskiosker. En enkelbiljett inklusive byte gäller för tunnelbana, tram och bussnät och är giltig i 90 minuter efter att du stämplat den. Kom ihåg att din biljett endast är giltig som färdbevis om du har stämplat den i en valideringsmaskin! Att biljetten ger tillgång till samtliga färdmedel gör det otroligt smidigt att ta sig till alla de områden i Prag. Om du är i Prag över en helg eller längre finns olika respass att köpa som ofta blir billigare om du åker mycket.

Varför just Prag?

Prag har verkligen poppat upp som en riktig favorit de senaste åren. Med en fantastisk historia och ett sargat förflutet, har staden idag rest sig och lyckats blanda det klassiska med det nya. Den trendkänsliga unga tjeckiska befolkningen har verkligen vinnlagt sig om att göra sin huvudstad tillgänglig för turister. Men det blir aldrig överdrivet och spelat. Istället kan du vara helt säker på att känna dig som en del i kulturlivet så snart du reser med flyg till Prag.

Vad får man inte gå miste om i Prag?

Det finns en uppsjö av klassiska sevärdheter man inte får missa när man reser med flyg till Prag. Självklart bör varje resa till staden innehålla en vandring över Karlsbron. För ärligt talat: oavsett hur många vykort man kommer att se över denna symbol för staden, så är fortfarande allltid en vandring över Moldaufloden någonting man kommer att ta med sig och minnas från resan. När man ändå är i området bör man passa på att besöka Judiska Kyrkogården eller det välkända astrologiska klocktornet Prag Orloj.

När du har hittat och bokat ditt billiga flyg till Prag vill du antagligen hinna med mer än bara de typiska sevärdheterna. Turistfällor finns det gott om i staden, så man får göra en liten ansträngning för att hitta det genuina och mer unika Prag. Tjeckien har en ölkultur som vi svenskar försökt adoptera genom åren. Det är knappast en tillfällighet att Systembolaget hyser över 80 olika öl från landet. Faktum är att det absolut bästa sättet att uppleva Prag på är på en uteservering med ett glas färsk pilsner i sin hand. Man ska däremot inte tro att den tjeckiska öltraditionen fastnat i gamla banor, utan det är snarare så att man är öppen för nya ölstilar och gärna provar på något nytt.

Vilket område i Prag ska man bo i?

Känn in det trendiga Prag från Vinohrady. Fråga vilken ung och trendkänslig pragbo som helst om var de helst av allt hänger i staden. Svaret kommer vara enhälligt: i Vinohrady. Med ett nästan obegränsat utbud av trendiga caféer, bra second hand-shopping och trevliga barer behöver man nästan inte lämna området. Ett exempel är caféet Mezi Zrnky som jobbar mycket med närodlat och gör nästan allting själva. Ett perfekt lunchtips!

Trendigt kaffe i Prag

Precis som stora delar av övriga Europa, har tjeckerna hakat på trenden med specialkaffe. Trots att staden ändå får betraktas som relativt liten i jämförelse med andra närliggande huvudstäder som Berlin eller Warszawa, har man i princip en lika levande kaffekultur. De riktiga pionjärerna i sammanhanget heter Doubleshot. Med eget rosteri strax utanför staden och ett café i centrala Prag har man skapat en kaffekultur som är omisskännlig när det gäller kvalitet och service. Tar du ett billigt flyg till Prag kan du även passa på att unna dig att dricka specialkaffe från andra rosterier utifrån, som till exempel berlinska The Barn eller Bonanza Coffee Rosters som du hittar på bland annat Café Neustadt.

Hur billigt är det i Prag?

Såväl att ta sig runt i Prag, som att äta och dricka kostar betydligt mycket mindre än i Sverige. Dessutom är Prag en enkel stad att hitta billigt boende i. Det innebär att din totala resekostnad med stor sannolikhet kommer vara mycket låg, speciellt om du bokar ett billigt flyg till Prag.

Till och med riktigt trendiga ställen med craft beer, specialkaffe eller foodiebloggarnas alla favoritställen är mycket prisvärda. Och det behöver väl inte nämnas några fler gånger att en öl i Prag kostar lika mycket som ett glas vatten i Sverige.

När är det bäst att åka till Prag?

Det är egentligen orättvist att säga att det skulle finnas bättre och sämre årstider att besöka Prag. I själva verket har staden sin speciella charm oavsett vilken tid på året du väljer att besöka staden. Sommaren är dock alltid att rekommendera eftersom staden då blommar ut tillfullo och man verkligen kan njuta på uteserveringen. Med något mildare vintrar kan man dock alltid ta ett flyg till Prag för en weekend även under vintersäsongen. Det går billiga flyg till Prag året runt, och många uppskattar att besöka staden på hösten då turisttrycket är något lägre och alla konstgallerier växlar sina utställningar.

Var finns den bästa shoppingen i Prag?

Prag har precis som på andra fronter, hämtat mycket shoppinginspiration från övriga Europa. I området Prag 1 finner du alla kända modehus och high street-kedjor representerade. I gamla stan hittar du pittoreska smågator där du kan finna gott om smycken och accessoarer, men även flera vintagebutiker med utvald second hand. Veverkova är en gata fylld med trendiga second hand-butiker. Missa inte Recylce with Love, där en bra selektion av plaggen har gjorts och där ägaren till och med syr om en del plagg för att anpassa dem ännu mer efter rådande trender.

Hur är utelivet i Prag?

Det är inte ovanligt att turister från olika delar av Europa sätter sig på ett flyg till Prag med ett enda mål i sikte: att festa loss. Pragborna själva föredrar alltid att starta kvällen på sin lokala servering med en öl och kanske något litet att äta. Det gör att staden myllrar av små hak, som trots sitt oprententiösa yttre ofta bjuder på ett varmt och tilltalande inre. Stämningen är på topp redan sent på eftermiddagen och tröttnar man på den ena uteserveringen är det alltid en annan bar tvärs över gatan. Klubblivet i Prag är ganska splittrat. Man kan se att staden hämtat inspiration från till exempel Berlin med många mindre technoklubbar som håller på till sent på natten, men samtidigt behöver man hålla utkik för att hitta de mer ovanliga klubbarrangemangen.

InCider Bar är ett helt unikt ställe för Prag. Som enda specialciderbar, bjuder man någonting som kan imponera på även de mest konservativa smaklökar. Söker man efter någonting mindre specialiserat kan kanske ett besök på Basement Bar vara någonting. Mer underground blir det knappast. Med dansgolv och öppet till sent på kvällarna är denna bar perfekt oavsett om du går på en dejt eller är ute med kompisgänget.

Oavsett om du vill sitta och chilla med en öl på en skön krog eller dansa hela natten, har Prag det ultimata utbudet för dig. Detta är en ung och pulserande stad med stora valmöjligheter till sent in på småtimmarna.

Var flyg till Prag inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk