Resa till Grekland

tis 21 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Res till Grekland

Det finns flera sätt att resa till det populära resmålet Grekland på. För den som vill åka direkt från Sverige till de många öarnas land är flyg det smidigaste alternativet. Det går att flyga direkt från Stockholm till Aten med bland andra Norwegian och SAS. Det går inga direktflyg till Grekland från övriga Sverige. När du ska resa till Grekland är därför det bästa alternativet antingen att åka tåg, buss eller flyg till Stockholm eller någon större flygplats i Europa. Ofta går det relativt billiga direktflyg till Grekland från Amsterdam, Frankfurt och Paris.

Flyg till Grekland

Om du inte redan är nere i södra Europa och har möjlighet att ta båten över till Grekland, så är flyg det smidigaste alternativet. Ibland flyger Aegean direkt från Stockholm till Aten. Du kan välja att först ta tåget eller bussen till någon av de större flygplatser som ofta har avgångar till Grekland, eller ta dig till Stockholm och flyga dit därifrån. Till bland annat Amsterdam och Frankfurt finns det ofta avgångar från många flygplatser runt om i Sverige, bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Jönköping. SAS, Lufthansa och KLM är några flygbolag som ofta trafikerar sträckorna mellan Sverige och Grekland. Om du flyger direkt från Stockholm till Aten tar resan ca 3,5 timmar.

Varför resa till Grekland?

Den grekiska övärlden består av inte mindre än 1 425 öar, något som bäddar för båtluffning av det bättre slaget. Åk ut till en paradisö, ät magisk grekisk mat och ta dagen som den kommer. När du känner att du har utforskat allt du vill så är det bara att hoppa på nästa båt, för att hitta nästa favoritö. Kreta är landets största ö, där den kulturintresserade kan se det 4000 år gamla palatset Knossos. För dig som hellre vill hänga på mindre öar är Patmos och Samos, där den genuina känslan genomsyrar allt, att rekommendera. Om du hellre vill ha stadsliv och puls är Greklands huvudstad Aten ett resmål som måste hinnas med åtminstone en gång i livet. Upplev demokratins födelsestad och känn historiens vingslag bland de många historiska sevärdheter som finns bevarade i Aten.

När passar resor till Grekland?

Blåa hav, varma dagar på stranden och frodiga olivlundar är något de flesta av oss förknippar med sommar. Den varma årstiden är förstås då de flesta väljer att besöka Grekland, men det är väl värt att överväga att åka till Grekland på resa när som helst mellan mars och november. Att resa dit antingen tidigt eller sent på året är ett utmärkt sätt att tjuvstarta eller förlänga sommaren på.

Bra att veta

  • Maten är generellt lite billigare i Grekland än i Sverige, så länge du håller dig undan turiststråken. Den traditionella snabbmaten gyros kostar cirka 2,5€. Middagsrätter som moussaka och souvlaki kostar cirka 8-10€
  • En öl kostar runt 2,5€ och en kanna husets vin på en taverna runt 4,5€

Ladda ned vår app gratis nu för resor till Grekland och hela Europa

Populäraste destinationerna

HemResa till Grekland

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk