Res till Irland

sön 16 juni
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Res till Irland med Omio


Omio's snabba guide till Irland resor

Språk

Engelska

Valuta

Euro

Bästa tiden att åka

Det irländska vädret är milt men med mycket nederbörd

Mat

Det irländska köket består bland annat av boxty (potais pannkaka) och fårstuvning

Största städerna

Dublin, Cork, Galway

Res till Irland

Med sitt geografiska läge på en ö i Atlanten är Irland enklast att ta sig till med flyg eller möjligen båt. Det är även geografin som har bidragit till mycket av landets charm, med dess väderbitna invånare, gröna kullar och gemytliga pubar, där du kan söka skydd från det ibland ogästvänliga vädret med skummande Guinessöl, irländsk musik eller en och annan skröna från grannen på barstolen bredvid. Irlands huvudstad Dublin är väl värd ett besök, och den enda stad dit det går direktflyg från Sverige. Som tur är, är Irland inte ett jättestort land rent geografiskt, så vill du finns det goda möjligheter att utforska delar av landets ibland rätt magiska landsbygd med exempelvis en hyrbil. Städer som Cork, Donegal, Limerick och Galway har även de sina egna charm. Vill du ha ut mer av din semester än bara sol och bad - res då till Irland!

Res till Irland med flyg

Från Stockholm Arlanda flyger du direkt till Dublin med Norwegian på måndagar och fredagar klockan 7:55 på morgonen. Restiden ligger på två timmar och 40 minuter. Är direktflyget fullbokat går det även att flyga via Köpenhamn. Då tar resan fyra timmar och en kvart.

Med SAS flyger du samma sträcka med en avgång om dagen, förutom på måndagar då det går två. Avgångstiderna skiljer sig för olika dagar.

Det går även bra att flyga med British Airways från Stockholm Arlanda till Dublin, men då krävs byte på London Heathrow. Restiden uppgår då till fem och en halv timma.

Flyg från Köpenhamn till Dublin

Bor du närmare Köpenhamn än Stockholm kan du flyga med det irländska bolaget Ryanair från Köpenhamn Kastrup till Dublin. Resan tar två timmar och en kvart.

Även SAS flyger denna sträcka direkt, med avgång klockan 10:30 på vardagar, klockan 8:20 på lördagsmorgnar, samt klockan 8:20 respektive 19:15 på söndagar. Dessutom går det flyg med samma bolag via Oslo eller London Heathrow. Restiden uppgår då till ungefär fyra och en halv timma.

Norwegian flyger mellan Köpenhamn Kastrup och Dublin måndagar, onsdagar och fredagar klockan 10:40. Restiden är även här två timmar och en kvart. Väljer du i stället ett flyg med samma bolag via Oslo, tar resan någon stans mellan fyra och sju timmar.

Från Göteborg går det för närvarande inga direktflyg till Irland, men med SAS kan du ta dig till Dublin via mellanlandning på Arlanda på fyra och en halv timma.

Lägg på ytterligare en timma så har du restiden om du flyger med Ryanair från Göteborg till Dublin, via London Stanstead.

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Populäraste destinationerna

Mest populära tåg, bussar och flyg

HemRes till Irland

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk