Resor i Dublin | Sök och boka

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Dublin lockar med shopping, pubar och nöjesliv, allt inom behagligt gångavstånd. Den irländska staden har kort sagt något för alla. Upplev det rika utbudet av nattklubbar och barer i till exempel stadsdelen Temple Bar där musikälskaren kan njuta av livemusik. Det finns en rad resealternativ för alla som vill upptäcka den irländska huvudstaden och dess spännande historia och rika kulturliv.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Dublin

Resa till Dublin

Flyg till Dublin Airport

Flygplatsen är belägen vid Swords ungefär tio kilometer norr om huvudstaden. Under 2007 var passegerarantalet 23,3 miljoner vilket gör den till Europas 12:e mest trafikerade flygplats. Här avgår ett stor antal Air Lingus-flygningar till andra städer på Irland liksom till Storbritannien men även övriga Europa. Från flygplatsen kan man till exempel välja att åka med expressbussen Aircoach som tar resenärer till centrum. Ett annat alternativ är lokaltrafiken, till exempel linjerna 16 och 41 med Dublin bus. Med taxi kostar resan till stadskärnan uppskattningsvis mellan 20 och 30 euro.

Tåg till Heuston Station och Connolly Station

I Dublin finns två tågstationer. Heuston Station ligger i den västra delen av staden och Connolly Station i det nordöstra området. En busslinje förbinder de två stationerna med varandra. Från stationerna avgår tåg med med bland annat tågbolaget Iarnród Éireann, som är landets statliga järnvägsbolag och med avgångar från huvudstaden till de flesta andra större städer i landet.

Buss till Busáras i Dublin

Busstationen Busáras är belägen vid Connolly train station. Om du går hit från O'Connell Street tar promenaden cirka tio minuter. Här avgår bland annat Bus Eireann som förbinder huvudstaden med de flesta av landets större städer. Även Eurolines-bussar avgår härifrån. För resenärer som ska till Limerick är även expressbussen Dublin Coach ett alternativ. Citylink coaches erbjuder resor till Galway och med GoBus är det möjligt att åka non-stop till både Cork och Galway.

Bilresa till Dublin

Bilresenärer som färdas från söder kan välja väg M50 och välja att parkera bilen vid Sandyford Luas stop. För resenärer från väst finns möjlighet att parkera vid ed Cow Luas stop, och för den som kommer norrifrån rekommenderas parkeringsplatsen Howth DART station. Dessa parkeringsplatser längs de större vägarna kallas för Park and Ride station. Givetvis kan man även ta bilen hela vägen in till stadskärnan och välja att parkera där. För flygresenärer erbjuds biluthyrning på till exempel flygplatsen.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk