Res från Stockholm till Jönköping

Resealternativ
från Stockholm till Jönköping

Du kan ta dig från Stockholm till Jönköping med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Stockholm till Jönköping02 apr. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

08:05Stockholm Arlanda Airport1tim.05 09:10Göteborg-Landvetter Flygplats
0 byten
475 kr1Enkelresa
Billigast
20:30Stockholm, Terminalslingan4tim.20 00:50Jönköping, Resecentrum
0 byten
302 kr1Enkelresa
Andra alternativ
08:40Stockholm, Terminalslingan4tim.20 13:00Jönköping, Resecentrum
0 byten
347 kr1Enkelresa
10:00Stockholm, Terminalslingan4tim.20 14:20Jönköping, Resecentrum
0 byten
347 kr1Enkelresa
17:30Stockholm, Terminalslingan4tim.20 21:50Jönköping, Resecentrum
0 byten
358 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
02 apr.
mån
03 apr.
tis
04 apr.
ons
05 apr.
tors
06 apr.
fre
07 apr.
lör
08 apr.
sön
09 apr.
mån
10 apr.
tis
11 apr.
ons
12 apr.
tors
13 apr.
fre
14 apr.
lör
15 apr.
sön
16 apr.
mån
17 apr.
tis
18 apr.
ons
19 apr.
tors
20 apr.
fre
21 apr.
lör
22 apr.

Reseinformation från Stockholm till Jönköping

distanceAvstånd284 km
modeTillgängliga transportmedelBuss
carriersPopulära resebolagFlixbus

Res 284 km med buss från Stockholm till Jönköping. Flixbus är det bolag som normalt trafikerar denna resa. Resande kan även åka direkt med buss från Stockholm till Jönköping.

Res billigt från Stockholm till Jönköping

För dig som vill resa de 285 kilometrarna från Stockholm till Jönköping finns det gott om alternativ. De är framförallt bussförbindelserna som är frekventa, men det går även utmärkt att ta tåget.

Att resa från Stockholm till Jönköping med buss

Såväl Flixbuss som Nettbuss trafikerar sträckan. Resorna är utan byten men tar olika lång tid beroende på vilken väg och vid vilken tidpunkt på dagen de körs. Att resa från Stockholm till Jönköping med buss beräknas att ta mellan 04:05 och 04:50 timmar. Sammanlagt finns det sex avgångar under vardagar. Den första bussen avgår runt 09:30 och den sista avgår kring midnatt från Stockholms central. I Jönköping anländer du till stadens centralt belägna resecentrum. På helger är avgångarna mer frekventa med avgångstider som närmar sig en avgång i timmen under dagtid att välja på.

Att resa sträckan Stockholm – Jönköping med tåg

Ett direkttåg om dagen med SJ rullar ut från perrongen på Stockholms centralstation på eftermiddagen och anländer på stationen i Jönköping ungefär 03:34 timmar senare på Jönköpings tågstation.

Vad finns det att göra i Jönköping?

Jönköpings stadskärna ståtar med mysiga gränder och omedelbar närhet till vattnet. Staden har ett stort nöjesutbud, man kan skryta med att Smålands största nattklubb ligger i Jönköping. Jönköpingsborna kan även vara lite extra stolta över den mängd trendiga caféer och trevliga matställen som tillkommit under de senaste åren. Den som är shoppingsugen rekommenderas att göra en avstickare från Östra Storgatan, som är stadens stora shoppingstråk, och flanera i Västra Centrum. Där hittar du butiker som passar dig som söker mindre designställen och second-hand.

En stad som har extra mycket att erbjuda sommartid

En stad i Jönköpings storlek erbjuder nöjen året om. Sommaren bjuder dock på extra fina utflyktmöjligheter. Att åka till Visingsö eller besöka foto-vänliga, pittoreska närliggande Gränna är populärt. Jönköping är en riktig cykelstad med många cykelvägar i vackra omgivningar, att resa från Stockholm till Jönköping är ett bra alternativ för dig som vill se mycket för en billig peng.

Några praktiska tips

Hur kan jag resa från Stockholm till Jönköping snabbast?

Att ta tåget är det snabbaste alternativet. Om du väljer buss är dock turtätheten betydligt bättre.

Kan jag resa sent på kvällen eller tidigt på morgonen?

Den sista bussen avgår från Stockholm runt midnatt under veckans alla dagar. På lördagar går det att resa extra tidigt och komma fram till frukosttid i Jönköping.

Restips: Resor från Stockholm to Jönköping

Restips: Enkla resor till Jönköping. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Jönköping.
FAQs

Att komma från Stockholm till Jönköping inbegriper att ta en/ett buss.

En/Ett flyget är det snabbaste sättet att ta sig från Stockholm till Jönköping med en genomsnittlig restid för denna rutt på omkring 1 h 5 min.

Jönköping ligger ungefär 284 km från Stockholm.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Jönköping är:

  • 9 bussar dagligen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din resa mellan Stockholm och Jönköping, eftersom reguljära turer med buss kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Stockholm till Jönköping:

  • Bussar avgår för det mesta från Stockholm, Cityterminalen och anländer till Jönköping, Resecentrum.

Om du framför allt vill hitta en bra deal till din resa från Stockholm till Jönköping kan vi hjälpa dig att hitta det resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

  • Resa med Flixbus för att åka till Jönköping med buss. För ett bra biljettköp kan du hitta Flixbus Stockholm till Jönköping biljetter hos Omio för 251 kr.

Ja, det finns en direktförbindelse från Stockholm till Jönköping:

  • Du hittar direkta buss förbindelser till Jönköping med Bus4you eller Vy Bus4You med omkring 8 direkt bussar varje dag.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Jönköping spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du boka biljetter till denna resa.

Tittar du efter att utöka din tur från Stockholm till Jönköping? Många av Omios kunder som reser från Stockholm till Jönköping brukar förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Göteborg, Köpenhamn eller Malmö. Om du är ute efter att utforska Göteborg, Köpenhamn eller Malmö från Jönköping, kan du låta Omio hitta de bästa tillgängliga förbindelserna åt dig till ett överkomligt pris.

När du planerar din resa från Stockholm till Jönköping är det bra att tänka på vilka biljetter du ska boka och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Buss biljetter kan fås för i genomsnitt 251 kr enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Stockholm och Jönköping online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

HemResorTill JönköpingRes från Stockholm till Jönköping

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk