Res från Stockholm till Jönköping

Resealternativ
från Stockholm till Jönköping

Du kan ta dig från Stockholm till Jönköping med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
flight

Ta dig från Stockholm till Jönköping08 okt. vi rekommenderar att ta ett flyg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

17:40Stockholm Arlanda Airport1tim.05 18:45Göteborg-Landvetter Flygplats
0 byten
177 kr1Enkelresa
Billigast
17:40Stockholm Arlanda Airport1tim.05 18:45Göteborg-Landvetter Flygplats
0 byten
177 kr1Enkelresa
Andra alternativ
07:55Stockholm Arlanda Airport1tim.05 09:00Göteborg-Landvetter Flygplats
0 byten
252 kr1Enkelresa
16:15Stockholm, Centralstation3tim.35 19:50Jönköping Centralstation
1 byte
213 kr1Enkelresa
16:15Stockholm, Terminalslingan4tim.20 20:35Jönköping, Resecentrum
0 byten
246 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.
lör
15 okt.
sön
16 okt.
mån
17 okt.
tis
18 okt.
ons
19 okt.
tors
20 okt.
fre
21 okt.
lör
22 okt.
sön
23 okt.
mån
24 okt.
tis
25 okt.
ons
26 okt.
tors
27 okt.
fre
28 okt.

Reseinformation från Stockholm till Jönköping

distanceAvstånd284 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyget, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter208 kr - 4 065 kr
cheapestBilligaste transportmedelBuss • 208 kr • 3 h 59 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 4 065 kr • 55 min
carriersPopulära resebolagFlixbus, regional jet eller Västtrafik

Med buss, flyget, färja eller tåg reser du 284 km från Stockholm till Jönköping. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet buss med biljetter du kan köpa för 208 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyg, där restiden vanligtvis är 55 min. Flixbus, regional jet eller Västtrafik är de bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med buss, flyg eller tåg från Stockholm till Jönköping.

Res billigt från Stockholm till Jönköping

För dig som vill resa de 285 kilometrarna från Stockholm till Jönköping finns det gott om alternativ. De är framförallt bussförbindelserna som är frekventa, men det går även utmärkt att ta tåget.

Att resa från Stockholm till Jönköping med buss

Såväl Flixbuss som Nettbuss trafikerar sträckan. Resorna är utan byten men tar olika lång tid beroende på vilken väg och vid vilken tidpunkt på dagen de körs. Att resa från Stockholm till Jönköping med buss beräknas att ta mellan 04:05 och 04:50 timmar. Sammanlagt finns det sex avgångar under vardagar. Den första bussen avgår runt 09:30 och den sista avgår kring midnatt från Stockholms central. I Jönköping anländer du till stadens centralt belägna resecentrum. På helger är avgångarna mer frekventa med avgångstider som närmar sig en avgång i timmen under dagtid att välja på.

Att resa sträckan Stockholm – Jönköping med tåg

Ett direkttåg om dagen med SJ rullar ut från perrongen på Stockholms centralstation på eftermiddagen och anländer på stationen i Jönköping ungefär 03:34 timmar senare på Jönköpings tågstation.

Vad finns det att göra i Jönköping?

Jönköpings stadskärna ståtar med mysiga gränder och omedelbar närhet till vattnet. Staden har ett stort nöjesutbud, man kan skryta med att Smålands största nattklubb ligger i Jönköping. Jönköpingsborna kan även vara lite extra stolta över den mängd trendiga caféer och trevliga matställen som tillkommit under de senaste åren. Den som är shoppingsugen rekommenderas att göra en avstickare från Östra Storgatan, som är stadens stora shoppingstråk, och flanera i Västra Centrum. Där hittar du butiker som passar dig som söker mindre designställen och second-hand.

En stad som har extra mycket att erbjuda sommartid

En stad i Jönköpings storlek erbjuder nöjen året om. Sommaren bjuder dock på extra fina utflyktmöjligheter. Att åka till Visingsö eller besöka foto-vänliga, pittoreska närliggande Gränna är populärt. Jönköping är en riktig cykelstad med många cykelvägar i vackra omgivningar, att resa från Stockholm till Jönköping är ett bra alternativ för dig som vill se mycket för en billig peng.

Några praktiska tips

Hur kan jag resa från Stockholm till Jönköping snabbast?

Att ta tåget är det snabbaste alternativet. Om du väljer buss är dock turtätheten betydligt bättre.

Kan jag resa sent på kvällen eller tidigt på morgonen?

Den sista bussen avgår från Stockholm runt midnatt under veckans alla dagar. På lördagar går det att resa extra tidigt och komma fram till frukosttid i Jönköping.

Restips: Resor från Stockholm to Jönköping

Restips: Enkla resor till Jönköping. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Jönköping.
FAQs

Det finns 4 olika sätt som du kan resa på mellan Stockholm och Jönköping. Du kan ta en/ett buss, flyget, färja eller tåg.

Det billigaste sättet från Stockholm till Jönköping är att ta en/ett buss. Du kan hitta genomsnittliga biljettpriser omkring 208 kr jämfört med andra resealternativ till Jönköping:

En/Ett buss kostar 3 857 kr mindre än en/ett flyget på denna resa med biljetter till en/ett flyget från Stockholm till Jönköping för ett genomsnittligt pris på 4 065 kr.

En buss resa kostar vanligen 477 kr mindre än en resa till Jönköping med tåg, som kostar i genomsnitt 684 kr för samma tur.

Det snabbaste sättet att komma från Stockholm till Jönköping är med flyget med en genomsnittlig restid på 55 min.

Andra resemöjligheter från Stockholm till Jönköping kan i allmänhet ta längre tid:

Som jämförelse kan en resa med buss ta i genomsnitt 3 h 59 min.

Att ta en/ett tåg kräver som jämförelse i genomsnitt en restid på 3 h 15 min  

Avståndet från Stockholm till Jönköping är cirka 284 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Jönköping är:

 • 11 bussar per dag.
 • Omkring 1 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdväg från Stockholm till Jönköping, eftersom reguljära turer med buss, flyget, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Stockholm till Jönköping:

 • De flesta resande tar sin/sitt buss från Stockholm, Terminalslingan och anländer till Jönköping, Resecentrum.
 • De flesta resande tar sin/sitt tåg från Stockholm Centralstation och anländer till Jönköping Centralstation.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Stockholm till Jönköping kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

 • Flixbus kan ta dig till Jönköping med buss. Om du söker en bra deal på bussar kan du hitta biljetter för Flixbus från Stockholm till Jönköping för 208 kr.
 • Resa med regional jet för flyg till Jönköping. Om du söker ett bra biljetttköp, titta efter regional jet för biljetter från Stockholm till Jönköping hos Omio för att få 4 065 kr.
 • Resa med Västtrafik för tåg till Jönköping. Om du söker ett bra biljetttköp, titta efter Västtrafik för biljetter från Stockholm till Jönköping hos Omio för att få 684 kr.

Ja, det finns direktförbindelser mellan Stockholm och Jönköping med följande reseoperatörer:

 • Du kan resa direkt med buss med Flixbus, Bus4you, Infobus eller Vy Bus4You som har 12 direkt bussar om dagen.
 • Du kan hitta omkring direkt flyg om dagen och boka denna/detta direkt flyget med Ryanair.
 • Du kan resa direkt med tåg med som har 1 direkt tåg om dagen.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Jönköping eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Stockholm och Jönköping.

Din resa från Stockholm till Jönköping behöver inte sluta i Jönköping. Många av våra kunder tycker om att förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Göteborg, Köpenhamn eller Malmö. Om du vill lägga till Göteborg, Köpenhamn eller Malmö till din tur från Stockholm till Jönköping, bör du kolla med Omio i dag efter de bästa sätten att resa till något av dessa fantastiska resmål från Jönköping!

När du planerar din resa från Stockholm till Jönköping är det bra att tänka på vilka biljetter du ska köpa och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Buss biljetter kostar 208 kr i genomsnitt för enkel resa.
 • Flyg kan köpas för 4 065 kr i genomsnitt för enkel resa.
 • Tåg biljetter kostar 684 kr i genomsnitt för enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Stockholm och Jönköping online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk