Res från Stockholm till Barcelona

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Barcelona?

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Expedia

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

mån
29 maj
tis
30 maj
ons
31 maj
tors
01 juni
fre
02 juni
lör
03 juni
sön
04 juni
mån
05 juni
tis
06 juni
ons
07 juni
tors
08 juni
fre
09 juni
lör
10 juni
sön
11 juni
mån
12 juni
tis
13 juni
ons
14 juni
tors
15 juni
fre
16 juni
lör
17 juni
sön
18 juni

Reseinformation från Stockholm till Barcelona

distanceAvstånd2278 km
modeTillgängliga transportmedelFlyg
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 245 kr • 3 h 45 min
carriersPopulära resebolagRyanair

Med flyg reser du 2278 km mellan Stockholm och Barcelona. Ryanair är det bolag som normalt trafikerar denna resa. Resande kan även åka direkt med flyget från Stockholm till Barcelona.

Att resa från Stockholm till Barcelona

Barcelona är ett av svenskarnas mest älskade resmål. Förmodligen för att staden har nästan allt att erbjuda: vacker arkitektur, bra väder, fotboll i världsklass, kultur, shopping, ett nattliv i toppklass och en strand mitt i staden. Enklaste sättet att ta sig dit från Stockholm är med flyg - men har du gott om tid går det även att ta såväl bussen som tåget. Flygresan tar tre och en halv timme, med andra färdmedel får du räkna med mer än ett dygns restid.

Att resa från Stockholm till Barcelona med flyg

Norwegian har två dagliga flyg mellan de båda städerna: klockan 12:35 respektive klockan 19:10. Flygen avgår från Stockholm Arlanda och landar på Barcelonas huvudflygplats El Prat.

Ryanair flyger i stället från Skavsta flygplats, utanför Nyköping, och ungefär tio mil sydväst om Stockholm. Dessa flyg går alla dagar utom tisdagar och lördagar, och även de landar på El Prat.

Vueling har dagliga avgångar från Stockholm Arlanda till Barcelona El Prat klockan 16:30. Notera att även Vuelings samarbetspartners Iberia och British Airways säljer biljetter för dessa avgångar, men det är billigast att köpa dem direkt av Vueling.

Att resa från Stockholm till Barcelona med tåg

Avståndet mellan Stockholm och Barcelona är ungefär 280 mil, så en tågresa mellan städerna innebär med nödvändighet en viss grad av strapats. Resan kräver mellan sex och åtta byten, och eftersom det är flera olika nationella tågbolag som kör sträckorna längs vägen är det både enklast och billigast att köpa ett Interrailkort, i stället för flera olika biljetter av olika tågbolag. Tänk på att det kan behövas platsbokning på vissa av tågsträckorna. Enklast hittar du restider och byten på Deutsche Bahns hemsida. Resan tar, om alla byten klaffar, i snabbaste fallet drygt 31 timmar. Du ankommer till Barcelona största tågstation Estació de Barcelona-Sants, belägen i stadens västra delar.

Att resa från Stockholm till Barcelona med buss

Att ta bussen mellan dessa städer är en än större strapats än att åka tåg. Det finns inget bolag som kör hela denna sträcka. Vill du ändå satsa på buss går det exempelvis att köpa en biljett med Flixbus från Stockholm till Paris, med byte i någon av de tyska städerna Leverkusen eller Hannover. Resan tar drygt 31 timmar. Från Paris kan du sedan åka vidare till Barcelona med Flixbus eller med Ouibus, som båda avgår från busstationen i Quai de Bercy, eller med Eurolines France, vars bussar avgår från busstationen Galliéni, som ligger vid tunnelbanestationen med samma namn längs metrolinje 3. Resan från Paris till Barcelona tar drygt 15 timmar. Slutterminal i Barcelona är Estació del Nord, belägen centralt i staden nära Arc de Triomf.

Restips: Resor från Stockholm to Barcelona

Restips: Enkla resor till Barcelona. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Barcelona.
FAQs

Ditt resealternativ från Stockholm till Barcelona inbegriper att ta en/ett flyg.

Snabbaste sättet att resa från Stockholm till Barcelona är med flyg med en genomsnittlig restid på 3 h 45 min.

Du kan räkna med att det är omkring 2278 km från Stockholm till Barcelona.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Stockholm till Barcelona:

  • Flyg avgår för det mesta från Stockholm Arlanda Airport och anländer till Barcelona El Prat Airport.

Om du framför allt vill hitta en bra deal till din resa från Stockholm till Barcelona kan vi hjälpa dig att hitta det resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

  • Resa med Ryanair för att åka till Barcelona med flyg. För ett bra biljettköp kan du hitta Ryanair Stockholm till Barcelona biljetter hos Omio för 245 kr.

Ja, det finns en direktförbindelse från Stockholm till Barcelona:

  • Du hittar en/ett direkt flyget till Barcelona med Ryanair eller Norwegian Air Shuttle.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Barcelona spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du köpa biljetter till denna rutt.

Din resa från Stockholm till Barcelona behöver inte sluta i Barcelona. Många av våra kunder tycker om att förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Madrid, Paris eller Valencia. Om du vill lägga till Madrid, Paris eller Valencia till din tur från Stockholm till Barcelona, bör du kolla med Omio i dag efter de bästa sätten att resa till något av dessa fantastiska resmål från Barcelona!

När du planerar din resa från Stockholm till Barcelona är det bra att tänka på vilka biljetter du ska köpa och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Flyg biljetter kan fås för i genomsnitt 245 kr enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter från Stockholm till Barcelona online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

HemResorRes till SpanienTill BarcelonaRes från Stockholm till Barcelona

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk