JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

sön
5 dec.
528 krSJ
269 krVy Bus4You
54 krMalta Air
mån
6 dec.
214 krSnälltåget
252 krFlixbus
54 krMalta Air
tis
7 dec.
223 krSnälltåget
246 krVy Bus4You
54 krMalta Air
ons
8 dec.
257 krSnälltåget
201 krVy Bus4You
515 krSas Airways
tors
9 dec.
258 krSnälltåget
246 krVy Bus4You
54 krMalta Air
fre
10 dec.
258 krSnälltåget
252 krFlixbus
54 krMalta Air
lör
11 dec.
213 krSnälltåget
219 krFlixbus
54 krMalta Air
sön
12 dec.
257 krSnälltåget
252 krFlixbus
54 krMalta Air
mån
13 dec.
214 krSnälltåget
219 krFlixbus
54 krMalta Air
tis
14 dec.
210 krSJ
246 krVy Bus4You
434 krSas Airways
ons
15 dec.
215 krSnälltåget
203 krVy Bus4You
54 krMalta Air
tors
16 dec.
214 krSnälltåget
258 krVy Bus4You
54 krMalta Air
fre
17 dec.
213 krSnälltåget
280 krVy Bus4You
54 krRyanair
lör
18 dec.
213 krSnälltåget
336 krVy Bus4You
54 krRyanair
sön
19 dec.
326 krSJ
246 krVy Bus4You
86 krRyanair
mån
20 dec.
259 krSnälltåget
316 krFlixbus
56 krRyanair
tis
21 dec.
330 krSJ
285 krFlixbus
87 krMalta Air
ons
22 dec.
331 krSJ
329 krFlixbus
54 krMalta Air
tors
23 dec.
Hitta priser
351 krFlixbus
Hitta priser
fre
24 dec.
294 krMTR Express
225 krFlixbus
54 krMalta Air

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Buss Information från Stockholm till Jönköping

distanceAvstånd284 km
durationGenomsnittlig restid med buss4 h 10 min
priceGenomsnittligt biljettpris för buss255 kr
changesDirektbussJa
carriersBussbolagVy Bus4You, Flixbus eller Nettbuss

Bussar från Stockholm till Jönköping är färdväg 284 km lång och tar i genomsnitt 4 h 10 min med våra partner som Vy Bus4You, Flixbus eller Nettbuss. Direktförbindelser med buss finns också. Du kan få den billigaste bussbiljetter för denna rutt för så lite som 201 kr, men genomsnittspriset för bussbiljetter är 255 kr. Resande avreser oftast från Stockholm Centralstation och anländer till Jönköping, Eurostop.

Buss från Stockholm till Jönköping

Det tar ungefär 4,5 timmar att resa direkt med buss från Stockholm till Jönköping. De flesta turer kör direkt till Jönköping utan byten. Det finns omkring nio direktbussar om dagen, måndag till torsdag. På fredagar och söndagar brukar det finnas nästan dubbelt så många bussar, som alla går direkt, att välja mellan, och på lördagar finns ett tiotal dagliga direktturer.

Vilka bussbolag kör från Stockholm till Jönköping?

Det finns två olika bussbolag som trafikerar denna sträcka, Flixbus och Nettbuss. Flixbus turer avgår från Terminalslingan vid Stockholm Centralstation, och Nettbuss turer avgår från Cityterminalen ett stenkast därifrån. De flesta av bussbolagens bussar är utrustade med bekvämligheter som toaletter, gratis WiFi och eluttag vid varje säte.

Hur lång tid tar det med buss från Stockholm till Jönköping?

De flesta av Nettbuss och Flixbus bussar kör direkt från Stockholm till Jönköping utan byten. Restiden varierar något, med alltifrån drygt 4 timmar till 4,5 timmar. SJ erbjuder ibland någon enstaka resa i veckan där man först tar tåget från Stockholm Centralstation till Linköping Centralstation. Där gör man ett uppehåll på 30 minuter innan man fortsätter sista sträckan till Jönköping med buss. Denna resa tar knappt 4 timmar.

Hur många bussar går det från Stockholm till Jönköping?

På vardagar erbjuder Flixbus omkring 6 dagliga direktturer. Nettbuss brukar ha 2-9 dagliga direktbussar, beroende på vilken dag man väljer att resa. Turerna är utspridda någorlunda jämt över dagen, så det finns gott om bussar att välja mellan. Den tidigaste bussen brukar avgå runt midnatt från Stockholm, och den senaste bussen runt 17:00 på vardagar. Även på helger finns gott om avgångar att välja mellan, som alla kör sträckan direkt.

Vilka är busstationerna för avresa och ankomst för buss från Stockholm till Jönköping?

Avgångshållplats: Stockholm Terminalslingan/Cityterminalen. Terminalslingan och Cityterminalen ligger i direkt anslutning till varandra och även till Stockholm Centralstation, mitt i Stockholm city. På centralstationen finns restauranger, butiker och barer, samt bekvämligheter som laddningsstation, gratis WiFi, förvaringsboxar och turistinformation.

Ankomsthållplats: Jönköping Resecentrum. Resecentrumet ligger centralt och i direkt anslutning till Jönköping Centralstation, precis vid Vätterns strandkant. Shopping och restauranger finns inom gångavstånd. I själva stationen finns ett kafé och en butik, och andra bekvämligheter som WiFi, förvaringsboxar, fotoautomat och parkering.

Resetips

Bussar från Stockholm till Jönköping
Ta bussen till Jönköping. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Jönköping.
FAQs
Vilket är det lägsta möjliga priset på en buss biljett från Stockholm till Jönköping?
Buss biljetter från Stockholm till Jönköping kan vara så billiga som 201 kr, men de här priserna beror helt på hur tidigt du bokar dina biljetter. Vi rekommenderar att använda Omio för att få tag på de billigaste buss biljetterna för din nästa resa och att köpa biljetterna så tidigt som möjligt.
Hur mycket kostar buss från Stockholm till Jönköping i genomsnitt?
Buss biljetter till Jönköping från Stockholm kostar 255 kr i genomsnitt. När du bokar långt i förväg har du bättre chanser att hitta riktigt billiga biljetter från Stockholm till Jönköping och det är oftast dyrare på avgångsdagen.
Hur lång är sträckan mellan Jönköping och Stockholm om jag väljer att resa med buss?
När du reser från Stockholm till Jönköping med buss kan du räkna med att avståndet mellan Stockholm och Jönköping är ungefär 284 km. För att få en så smidig resa som möjligt rekommenderar vi att du bokar dina billiga buss biljetter så tidigt som möjligt!
Hur lång tid kommer det att ta för mig att resa från Stockholm till Jönköping med buss?
Det är alltid bra att veta hur lång tid det kommer ta att komma fram till din destination. Genomsnittstiden för en resa från Stockholm till Jönköping med buss är 4 h 10 min men resan kan ta längre tid på helger och högtider. Omio hjälper dig med att hitta billiga biljetter för att snabbt resa från Stockholm till Jönköping.
Vilka busstationer bör jag välja inför min resa från Stockholm till Jönköping?

Innan du planerar din resa från Stockholm till Jönköping kan det vara bra att veta att de flesta resenärer som reser med buss från Stockholm åker från Stockholm Centralstation och anländer till Jönköping, Eurostop i Jönköping.

Var hittar jag de busstationer som ligger närmast centrum i Stockholm och i Jönköping?

Om du planerar att resa med buss från Stockholm kan du räkna med att åka 502 m från cityområdet till den buss station som är mest populär, Stockholm Centralstation. När du anländer till Jönköping kan du räkna med att resa 3 km från Jönköping, Eurostop till cityområdet.

Vilka kan ta mig från Stockholm till Jönköping med buss?
För att hitta bästa buss från Stockholm till Jönköping kan du använda dig av dessa bussbolag: Vy Bus4You, Flixbus eller Nettbuss. Det är dock alltid smart att kolla in alla bussbolag som erbjuder resor från Stockholm till Jönköping och ta reda på vilka bekvämligheter de erbjuder.
Hur köper jag buss lågprisbiljetter om jag vill resa från Stockholm till Jönköping?
Om du planerar att resa med buss från Stockholm till Jönköping kan du hitta dina enkelbiljetter eller tur och retur-biljetter online och boka med Omio. Du kan även använda vår app för att få all reserelaterad information på ett och samma ställe för att göra din resa så smidig som möjligt.
Många av våra kunder som reser med buss till Jönköping besöker ofta även Göteborg, Köpenhamn eller Malmö. Omio kan hjälpa dig med att planera din resa och hitta de bästa resealternativen mellan Jönköping och de andra populära destinationerna.
Din buss resa från Stockholm till Jönköping måste inte ta slut i Jönköping. Andra destinationer som är värda att utforska i närheten av Jönköping är Göteborg, Köpenhamn eller Malmö. Om du vill förlänga din resa kan du hitta de bästa och billigaste sätten att ta dig till Göteborg, Köpenhamn eller Malmö kan Omio hjälpa dig!
Om jag inte har någon bil och vill resa från Stockholm till Jönköping, kan jag resa med buss?
Inga problem, låt Omio sköta det åt dig! Du behöver faktiskt ingen bil om du vill resa till Jönköping från Stockholm. Kolla Omio för att hitta de bästa resevägarna med buss från Stockholm till Jönköping och köp dina billiga buss biljetter idag!
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Stockholm
Jönköping
Stockholm, Cityterminalen
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är busstationen och hur tar man sig enklast dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Tunnelbanelinjerna T10, T11, T13, T14, T17, T18, T19<br>Busslinjerna 47, 69