Resor från Stockholm till Prag

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Prag?

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Expedia

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

mån
29 maj
tis
30 maj
ons
31 maj
tors
01 juni
fre
02 juni
lör
03 juni
sön
04 juni
mån
05 juni
tis
06 juni
ons
07 juni
tors
08 juni
fre
09 juni
lör
10 juni
sön
11 juni

Reseinformation mellan Stockholm och Prag

distanceAvstånd1053 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyget eller tåg
pricePrisspann för biljetter827 kr - 2 396 kr
cheapestBilligaste transportmedelBuss • 827 kr • 25 h
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 2 128 kr • 5 h 45 min
carriersPopulära resebolagFlixbus, Air France eller Deutsche Bahn with connection

Res 1053 km med buss, flyget eller tåg från Stockholm till Prag. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet buss med biljetter du kan köpa för 827 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyg, där restiden vanligtvis är 5 h 45 min. Flixbus, Air France eller Deutsche Bahn with connection är de bolag som normalt trafikerar denna färdvägen. Resande kan även åka direkt med buss, flyget eller tåg från Stockholm till Prag.

Så reser man från Stockholm till Prag

Tjeckiens huvudstad Prag lockar många besökare varje år, med sevärdheter som Karlsbron och Pragborgen. Det enklaste sättet att resa från Stockholm till Prag är med flyg. Flera flygbolag flyger direkt från Arlanda, med en restid på knappt två timmar. Det är också möjligt att ta sig till Prag med buss, men räkna då med en restid på minst ett dygn.

Flyg från Stockholm till Prag

Flera flygbolag som till exempel SAS, Norwegian, Eurowings och Lot Polish Airlines flyger direkt till Prag från Arlanda flygplats. Att flyga direkt tar knappt två timmar. På vardagar finns det i genomsnitt fyra direktflyg att välja mellan, som alla avgår från Arlanda flygplats. På lördagar finns i regel tre direktflyg, med antingen SAS, Czech Airlines eller Smartwings. Vill man åka på en söndag finns cirka fem direktflyg per dag som avgår från Arlanda. Det är också möjligt att flyga från Bromma flygplats med till exempel Brussels Airlines eller Finnair, men resan kräver då ett byte, vilket ger en restid på minst fem timmar. Oavsett vilken flygplats man reser ifrån landar man på Václav Havel-flygplatsen, som ligger ungefär en och en halv mil från Prags centrum. Bussar avgår ungefär var femte minut från flygplatsen och tar cirka 50 minuter in till city.

Tåg från Stockholm till Prag

I dagsläget finns det inget tågföretag som trafikerar Prag direkt ifrån Sverige. Men det är inte krångligt att resa med tåg till Prag för det. Du tar enkelt tåget till Berlin (det kan du göra från Malmö, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn). Från Berlin har det tyska statliga tågbolaget Deutsche Bahn sju dagliga direktavgångar till Prag, och ytterligare ett antal som innefattar byten.

Buss från Stockholm till Prag

Att resa till Prag med buss går som snabbast på ett dygn, men kan ta ända upp till 33 timmar. Flixbus är det bussbolag som erbjuder flest avgångar i veckan, med i regel fyra bussar per dag som alla kräver minst ett byte. Det är också möjligt att resa med bussbolagen Infobus, Comati PSG och Bohemian Lines, men dessa bussbolag erbjuder endast ett fåtal avgångar i veckan. Flixbus har 2-4 avgångar per dag, och gör ett kortare uppehåll i Berlin där man också byter buss. De övriga bolagen kör direkt till Prag, men kör oftast bara på helgerna, med någon enstaka avgång i veckan. Både Flixbus och övriga bussbolag avgår från Cityterminalen, eller Terminalslingan som den ibland också kallas, som ligger vid Stockholm Centralstation. I Prag anländer man antingen till busstationen Florenc eller till centralstationen Hlavní Nádraí, som båda är centralt belägna.

Resor från Stockholm till Prag: Resetips

 • Det billigaste sättet att resa till Prag är med buss, till exempel Flixbus.
 • Snabbast går det att flyga direkt från Arlanda med till exempel SAS eller Norwegian.

Restips: Resor från Stockholm to Prag

Restips: Enkla resor till Prag. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Prag.
FAQs

Du kan resa från Stockholm till Prag 3 på flera olika sätt: buss, flyget eller tåg.

En buss resa är det billigaste sättet att resa från Stockholm till Prag, vilket kostar i genomsnitt 827 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att ta sig till Prag:

En/Ett buss kostar omkring 1 301 kr mindre än en/ett flyg, som kostar i genomsnitt 2 128 kr för denna resa.

En/Ett buss kostar i allmänhet 1 569 kr mindre än en/ett tåg för samma rutt. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 2 396 kr från Stockholm till Prag.

Det snabbaste sättet att komma från Stockholm till Prag är med flyg med en genomsnittlig restid på 5 h 45 min.

Andra resemöjligheter mellan Stockholm och Prag kan i allmänhet ta längre tid:

Att resa med buss kan som jämförelse ta 25 h   i genomsnitt.

Att ta en/ett tåg kräver som jämförelse i genomsnitt en restid på 26 h 8 min  

Prag ligger ungefär 1053 km från Stockholm.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Prag är:

 • Omkring 1 buss om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din rutt mellan Stockholm och Prag, eftersom reguljära turer med buss, flyg eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Stockholm till Prag:

 • De flesta resande tar sin/sitt buss från Stockholm, Terminalslingan (Cityterminalen) och anländer till Praha, Hlavní Nádraží.
 • De flesta resenärer tar en/ett flyget från Stockholm Arlanda Airport till Prague Vaclav Havel Airport.
 • De flesta resande tar sin/sitt tåg från Stockholm Centralstation och anländer till Prague.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Stockholm till Prag kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

 • Flixbus kan ta dig till Prag med buss. Du hittar en bra deal på buss biljetter med Flixbus från Stockholm till Prag för 827 kr hos Omio.
 • Air France kan ta dig till Prag med flyg. Du hittar en bra deal på flyg biljetter med Air France från Stockholm till Prag för 2 128 kr hos Omio.
 • Resa med Deutsche Bahn with connection för tåg till Prag. Om du söker ett bra biljetttköp, titta efter Deutsche Bahn with connection för biljetter från Stockholm till Prag hos Omio för att få 2 396 kr.

Ja, det finns direktförbindelser mellan Stockholm och Prag med följande reseoperatörer:

 • Du hittar 1 direkt buss om dagen med.
 • Du kan ta en/ett direkt flyg med Eurowings som har direkt flyg om dagen.
 • Du kan ta en/ett direkt tåg med som har direkt tåg om dagen.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Prag eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Stockholm och Prag.

Många av våra kunder som reser från Stockholm till Prag gör inte Prag till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Berlin, Wien eller Budapest, som du kan foga lägga din plan för resan mellan Stockholm och Prag. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Prag till någon av dessa toppendestinationer!

När du planerar din resa från Stockholm till Prag är det bra att tänka på vilka biljetter du ska betala för och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Buss biljetter kostar i genomsnitt 827 kr enkel resa.
 • Flyg biljetter kostar 2 128 kr i genomsnitt för enkel resa.
 • Tåg biljetter kostar i genomsnitt 2 396 kr enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter från Stockholm till Prag online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

HemResorTill PragResor från Stockholm till Prag

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk