Resor från Stockholm till Prag

mån 20 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Resealternativ
från Stockholm till Prag

Du kan ta dig från Stockholm till Prag med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
train

Det bästa sättet att resa från Stockholm till Prag är med tåg eftersom tåg erbjuder den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

Deutsche Bahn with connection
10:2125tim.02
Stockholms centralstation
11:23Prags centralstation
1772 kr1Enkelresa
8 byten
Billigast
FlixBus
23:2944tim.51
Stockholm, Cityterminalen
20:20Praha, Na Knížecí
1711 kr1Enkelresa
2 byten
Snabbast
Sas Airways
12:301tim.55
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
14:25Václav Havel flygplats Prag (PRG)
5069 kr1Enkelresa
0 byten
Andra alternativ
Deutsche Bahn with connection
10:2126tim.01
Stockholms centralstation
12:22Prags centralstation
1933 kr1Enkelresa
7 byten
Deutsche Bahn with connection
10:2124tim.06
Stockholms centralstation
10:27Prags centralstation
2256 kr1Enkelresa
9 byten
Deutsche Bahn with connection
09:2224tim.02
Stockholms centralstation
09:24Prags centralstation
2417 kr1Enkelresa
5 byten
FlixBus
12:4025tim.00
Stockholm, Cityterminalen
13:40Praha, ÚAN Florenc
2112 kr1Enkelresa
1 byte
FlixBus
12:4025tim.20
Stockholm, Cityterminalen
14:00Praha, Hlavní Nádraží
2161 kr1Enkelresa
1 byte
FlixBus
10:1027tim.30
Stockholm
13:40Praha, ÚAN Florenc
2128 kr1Enkelresa
2 byten
KLM
20:5511tim.25
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
08:20Václav Havel flygplats Prag (PRG)
3259 kr1Enkelresa
1 byte
Air Serbia
20:3023tim.30
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
20:00Václav Havel flygplats Prag (PRG)
3122 kr1Enkelresa
1 byte
Lot Polish Airlines
07:404tim.25
Stockholm Arlanda Airport (ARN)
12:05Václav Havel flygplats Prag (PRG)
4052 kr1Enkelresa
1 byte

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

tis
21 maj
ons
22 maj
tors
23 maj
fre
24 maj
lör
25 maj
sön
26 maj
mån
27 maj
tis
28 maj
ons
29 maj
tors
30 maj
fre
31 maj
lör
01 juni
sön
02 juni
mån
03 juni
tis
04 juni
ons
05 juni
tors
06 juni
fre
07 juni
lör
08 juni
sön
09 juni
mån
10 juni

Reseinformation mellan Stockholm och Prag

distanceAvstånd1053 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, tåg eller flyget
pricePrisspann för biljetter424 kr - 1 043 kr
cheapestBilligaste transportmedelFlyg • 424 kr • 1 h 55 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 424 kr • 1 h 55 min
carriersPopulära resebolagFlixBus, Lufthansa eller Deutsche Bahn

Res 1053 km med buss, tåg eller flyg från Stockholm till Prag. FlixBus, Lufthansa eller Deutsche Bahn är de bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med buss, flyg eller tåg från Stockholm till Prag.

Så reser man från Stockholm till Prag

Tjeckiens huvudstad Prag lockar många besökare varje år, med sevärdheter som Karlsbron och Pragborgen. Det enklaste sättet att resa från Stockholm till Prag är med flyg. Flera flygbolag flyger direkt från Arlanda, med en restid på knappt två timmar. Det är också möjligt att ta sig till Prag med buss, men räkna då med en restid på minst ett dygn.

Flyg från Stockholm till Prag

Flera flygbolag som till exempel SAS, Norwegian, Eurowings och Lot Polish Airlines flyger direkt till Prag från Arlanda flygplats. Att flyga direkt tar knappt två timmar. På vardagar finns det i genomsnitt fyra direktflyg att välja mellan, som alla avgår från Arlanda flygplats. På lördagar finns i regel tre direktflyg, med antingen SAS, Czech Airlines eller Smartwings. Vill man åka på en söndag finns cirka fem direktflyg per dag som avgår från Arlanda. Det är också möjligt att flyga från Bromma flygplats med till exempel Brussels Airlines eller Finnair, men resan kräver då ett byte, vilket ger en restid på minst fem timmar. Oavsett vilken flygplats man reser ifrån landar man på Václav Havel-flygplatsen, som ligger ungefär en och en halv mil från Prags centrum. Bussar avgår ungefär var femte minut från flygplatsen och tar cirka 50 minuter in till city.

Tåg från Stockholm till Prag

I dagsläget finns det inget tågföretag som trafikerar Prag direkt ifrån Sverige. Men det är inte krångligt att resa med tåg till Prag för det. Du tar enkelt tåget till Berlin (det kan du göra från Malmö, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn). Från Berlin har det tyska statliga tågbolaget Deutsche Bahn sju dagliga direktavgångar till Prag, och ytterligare ett antal som innefattar byten.

Buss från Stockholm till Prag

Att resa till Prag med buss går som snabbast på ett dygn, men kan ta ända upp till 33 timmar. Flixbus är det bussbolag som erbjuder flest avgångar i veckan, med i regel fyra bussar per dag som alla kräver minst ett byte. Det är också möjligt att resa med bussbolagen Infobus, Comati PSG och Bohemian Lines, men dessa bussbolag erbjuder endast ett fåtal avgångar i veckan. Flixbus har 2-4 avgångar per dag, och gör ett kortare uppehåll i Berlin där man också byter buss. De övriga bolagen kör direkt till Prag, men kör oftast bara på helgerna, med någon enstaka avgång i veckan. Både Flixbus och övriga bussbolag avgår från Cityterminalen, eller Terminalslingan som den ibland också kallas, som ligger vid Stockholm Centralstation. I Prag anländer man antingen till busstationen Florenc eller till centralstationen Hlavní Nádraí, som båda är centralt belägna.

Resor från Stockholm till Prag: Resetips

 • Det billigaste sättet att resa till Prag är med buss, till exempel Flixbus.
 • Snabbast går det att flyga direkt från Arlanda med till exempel SAS eller Norwegian.

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Reseföretag: Austrian Airlines, KLM eller Lufthansa från Stockholm till Prag

Austrian Airlines, KLM eller Lufthansa erbjuder dig från Stockholm till Prag till superpriser. Med över 1 000 resebolag hos Omio hittar du de, priserna och biljetterna för din resa.

Deutsche Bahn (DB) är den främsta utföraren av resa tjänster i Tyskland med i genomsnitt 40 000 resor per dag. Ett särskilt kännetecken för Deutsche Bahn är dess breda spektrum av biljettyper med sparerbjudanden som Sparpreis och Super Sparpreis samt flexibla avgifter och rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du även kan använda för din resa från Stockholm till Prag. DB använder olika typer av resor såsom ICE (Intercity Express), IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn) på sina rutter, som skiljer sig i fråga om komfort och restid. Exempelvis är toaletter standard, medan tjänster som restaurangvagn eller fri WiFi bara finns på vissa resor.

FlixBus är en av Europas ledande operatörer inom marknaden för lågprisbuss. Bussbolaget grundades i Tyskland och erbjuder resa tjänster för långdistans i Europa och USA. FlixBus trafikerar också natt resor på utvalda rutter över hela Europa. Standardtjänster på FlixBus inkluderar fri WiFi, eluttag för att ladda din telefon, surfplatta eller bärbara dator under långa resa resor, extra benutrymme, bagageutrymme och toaletter. Du kan även köpa snacks och drycker ombord. FlixBus erbjuder endast standardbiljett på alla sina rutter och varje resande får medföra ett handbagage och ett bagage som lämnas i lastutrymmet. Extra avgift tas ut för ytterligare bagage och särskilda platsbokningar, till exempel om du vill boka en extra stol, bordsplats eller panoramastol.

Swiss är Schweiz ledande flygbolag som erbjuder biljettpriser i klasserna Economy och Business för din nästa resa från Stockholm till Prag.

Restips: Resor från Stockholm to Prag

Restips: Enkla resor till Prag. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Prag.
FAQs

Det finns 3 resealternativ från Stockholm till Prag: buss, tåg eller flyget.

Det billigaste sättet från Stockholm till Prag är att ta en/ett flyget. Du kan hitta genomsnittliga biljettpriser omkring 424 kr jämfört med andra resealternativ till Prag:

En/Ett flyg kostar i allmänhet 619 kr mindre än en/ett buss för samma resa. En/Ett buss kostar i genomsnitt 1 043 kr från Stockholm till Prag.

En/Ett flyg kostar 402 kr mindre än en/ett tåg på denna färdväg med biljetter till en/ett tåg från Stockholm till Prag för ett genomsnittligt pris på 826 kr.

Det snabbaste sättet att resa från Stockholm till Prag är med flyg, vilket tar i genomsnitt 1 h 55 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Att resa med buss kan som jämförelse ta 24 h 15 min   i genomsnitt.

Att resa med tåg kan som jämförelse ta 20 h 59 min   i genomsnitt.

Prag ligger ungefär 1053 km från Stockholm.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Stockholm till Prag är:

  Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen från Stockholm till Prag, eftersom reguljära turer med buss, tåg eller flyget kan variera beroende på säsong och veckodag.

  Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Stockholm till Prag:

  • De flesta resande som betala för en buss biljett från Stockholm till Prag reser från Västerås, Stockholm Västerås Flygplats till Prague.
  • De flesta resande som betala för en flyg biljett från Stockholm till Prag reser från Stockholm Arlanda Airport till Václav Havel flygplats Prag.
  • De flesta resenärer tar en/ett tåg från Stockholms centralstation till Prags centralstation.

  Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Stockholm till Prag:

  • Du kan resa från Stockholm till Prag med buss med FlixBus, Comati PSG eller Infobus. Du kan hitta billiga biljetter hos Omio för 1 043 kr med FlixBus från Stockholm till Prag.
  • Du kan resa till Prag från Stockholm med flyg med Lufthansa, KLM, Finnair, SWISS, LOT Polish Airlines, Air France, SAS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Norwegian Air, Eurowings, KLM Cityhopper, Eurowings Europe, CityJet, Air Baltic, Lufthansa Cityline (2), LAER, Air Serbia, Czech Airlines, nordic regional airlines oy, Croatia Airlines, TAP Portugal eller Luxair. Du hittar billiga flyg biljetter för 424 kr med Eurowings från Stockholm till Prag hos Omio.
  • Du kan åka med tåg mellan Stockholm och Prag med Deutsche Bahn, SJ eller Snälltåget, och du kan hitta Deutsche Bahn Stockholm till Prag biljetter för 1 344 kr hos Omio.

  Ja det finns direkta rutter från Stockholm till Prag med följande resebolag:

  • Du kan kolla efter en/ett direkt buss till Prag med Infobus.
  • Du kan kolla efter en/ett direkt flyget till Prag med.
  • Du hittar en/ett direkt tåg till Prag med.

  Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Prag spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du boka biljetter till denna färdväg.

  Många av våra kunder som reser från Stockholm till Prag gör inte Prag till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Vienna, Berlin, Budapest, Munich eller Dresden, som du kan foga lägga din plan för resan mellan Stockholm och Prag. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Prag till någon av dessa toppendestinationer!

  Utforska området med färja

  HemResorTill PragResor från Stockholm till Prag

  Omio appen gör det enkelt att planera resor

  Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

  ios-badge
  android-badge
  Hand With Phone
  Valuta
  Språk