Resa från Göteborg till Berlin

Resealternativ
från Göteborg till Berlin

Du kan ta dig från Göteborg till Berlin med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
bus

För att ta dig från Göteborg till Berlin08 okt. så rekommenderar vi att ta en buss då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

03:00Göteborg14tim.00 17:00Berlin
0 byten
834 kr1Enkelresa
Billigast
03:00Göteborg14tim.00 17:00Berlin
0 byten
834 kr1Enkelresa
Andra alternativ
07:24Göteborg, Centralstation10tim.56 18:20Berlin Hbf
4 byten
1776 kr1Enkelresa
08:40Göteborg, Centralstation11tim.40 20:20Berlin Hbf
4 byten
1776 kr1Enkelresa
06:40Göteborg, Centralstation11tim.40 18:20Berlin Hbf
3 byten
1776 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Berlin?

Visa på karta

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.
lör
15 okt.
sön
16 okt.
mån
17 okt.
tis
18 okt.
ons
19 okt.
tors
20 okt.
fre
21 okt.
lör
22 okt.
sön
23 okt.
mån
24 okt.
tis
25 okt.
ons
26 okt.
tors
27 okt.
fre
28 okt.

Reseinformation mellan Göteborg och Berlin

distanceAvstånd583 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyget, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter1 100 kr - 2 542 kr
cheapestBilligaste transportmedelBuss • 1 100 kr • 14 h
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 2 542 kr • 1 h 15 min
carriersPopulära resebolagFlixbus, Swiss eller Deutsche Bahn

Med buss, flyget, färja eller tåg reser du 583 km från Göteborg till Berlin. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet buss med biljetter du kan köpa för 1 100 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyget, där restiden vanligtvis är 1 h 15 min. Flixbus, Swiss eller Deutsche Bahn är de bolag som normalt trafikerar denna rutt. Resande kan även åka direkt med buss eller flyget från Göteborg till Berlin.

Resa från Göteborg till Berlin

Det är enkelt och smidigt att åka från Sveriges andra största stad Göteborg till Tysklands huvudstad Berlin - som faktiskt är den närmsta europeiska storstadsmetropolen för göteborgarna. Flera gånger om dagen går direktflyg städerna emellan för den som behöver komma fram fort. Den som vill njuta av den vackra naturen i södra Sverige, Danmark och Tyskland tar med fördel tåg eller buss till den myllrande, trendiga huvudstaden.

Tåg från Göteborg till Berlin

För den som både vill se vacker natur och göra miljön en tjänst är tåget ett utmärkt alternativ. Varannan timme går det att ta tåget från Göteborgs centralstation till Hauptbahnhof. Tågresan tar ca 10,5 timmar inklusive två byten. De sker för det mesta i Köpenhamn i Danmark och Hamburg i norra Tyskland. Sträckan trafikeras av bland annat SJ och Öresundståg i Sverige och Danmark och Deutsche Bahn i Tyskland. Företagen har nära samarbeten med varandra och det går att köpa biljetter till hela sträckan hos alla bolagen. Det går att boka biljetter på nätet eller köpa dem på stationen.

Buss från Göteborg till Berlin

Buss är ett perfekt sätt att resa på för den som kunna vara flexibel eller kanske har tung packning med sig. Det går flera bussar om dagen från Nils Ericsson terminalen till Berlin ZOB, nära Funkturm. Sträckan trafikeras av Eurolines och deras svenska samarbetspartner Swebus. Bussresan tar mellan 12 och 14 timmar och innehåller ett byte, på Ingerslevsgade i Köpenhamn. Nils Ericsson terminalen är Göteborgs bussterminal, som ligger i direkt anslutning till stadens centralstation. Nästan alla stadens spårvagnar stannar här liksom de flesta bussar.

Flyg från Göteborg till Berlin

Det går flera direktflyg om dagen mellan städerna. Air Berlin, Finnair och SAS trafikerar sträckan och kör från Landvetter flygplats till den större av den tyska huvudstadens två flygplatser, Tegel. Flygresan tar en timme och tio minuter. Det är enkelt att ta flygbussen från Göteborg till Landvetters flygplats, från centralstationen tar resan 25 minuter. I Berlin finns flera olika bussar från flygplatsen in till olika delar av staden. Flygbussen TXL går direkt till Alexanderplatz, stadskärnan i den östra delen av staden.

Restips: Resor från Göteborg to Berlin

Restips: Enkla resor till Berlin. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to Berlin.
FAQs

Det finns 4 sätt att resa mellan Göteborg och Berlin, inklusive att ta en/ett buss, flyget, färja eller tåg.

En buss resa är det billigaste sättet att resa från Göteborg till Berlin, vilket kostar i genomsnitt 1 100 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att ta sig till Berlin:

En/Ett buss kostar i allmänhet 1 442 kr mindre än en/ett flyget för samma färdvägen. En/Ett flyg kostar i genomsnitt 2 542 kr från Göteborg till Berlin.

En buss resa kostar vanligen 57 kr mindre än en resa till Berlin med tåg, som kostar i genomsnitt 1 157 kr för samma tur.

Det snabbaste sättet att resa mellan Göteborg och Berlin är med flyg, vilket tar i genomsnitt 1 h 15 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Att åka till Berlin med buss kan som jämförelse ta i genomsnitt 14 h.

Att åka till Berlin med tåg kan som jämförelse ta i genomsnitt 11 h 43 min.

Du kan räkna med att det är omkring 583 km från Göteborg till Berlin.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Göteborg till Berlin är:

 • 4 bussar dagligen.
 • 1 tåg dagligen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen från Göteborg till Berlin, eftersom reguljära turer med buss, flyg, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Göteborg till Berlin:

 • Bussar avgår i de flesta fall från Göteborg på Gothenburg, Operan och anländer till Berlin på Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof.
 • Flyg avgår i de flesta fall från Göteborg på Göteborg-Landvetter Flygplats och anländer till Berlin på Berlin Brandenburg Airport.
 • Tåg avgår för det mesta från Göteborg, Centralstation och anländer till Berlin Hbf.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Göteborg till Berlin kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

 • Flixbus kan ta dig till Berlin med buss. Du hittar en bra deal på buss biljetter med Flixbus från Göteborg till Berlin för 1 100 kr hos Omio.
 • Resa med Swiss för att åka till Berlin med flyg. För ett bra biljettköp kan du hitta Swiss Göteborg till Berlin biljetter hos Omio för 2 542 kr.
 • Resa med Deutsche Bahn för tåg till Berlin. Om du söker ett bra biljetttköp, titta efter Deutsche Bahn för biljetter från Göteborg till Berlin hos Omio för att få 1 157 kr.

Ja, det finns direktförbindelser från Göteborg till Berlin med följande reseoperatörer:

 • Du kan hitta omkring 1 direkt buss om dagen och boka denna/detta direkt buss med Flixbus.
 • Du hittar direkt flyg om dagen med easyJet.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Berlin eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter från Göteborg till Berlin.

Tittar du efter att utöka din tur från Göteborg till Berlin? Många av Omios kunder som reser från Göteborg till Berlin brukar förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Amsterdam, Prag eller Paris. Om du är ute efter att utforska Amsterdam, Prag eller Paris från Berlin, kan du låta Omio hitta de bästa tillgängliga förbindelserna åt dig till ett överkomligt pris.

Innan du reser från Göteborg till Berlin är det bra att veta vilken biljett du kan betala för och hur mycket den kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Priset på en buss biljett är i genomsnitt 1 100 kr för enkel resa på denna färdvägen.
 • Priset på en flyg biljett är 2 542 kr i genomsnitt för enkel resa på denna färdväg.
 • Priset på en tåg biljett är 1 157 kr i genomsnitt för enkel resa på denna resa.

Men vi rekommenderar att boka biljetter för sträckan Göteborg till Berlin online ett par månader före den planerade resdagen för att få de bästa priserna och spara pengar på resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk