Res från Göteborg till Oslo

Resealternativ
från Göteborg till Oslo

Du kan ta dig från Göteborg till Oslo med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
bus

För att ta dig från Göteborg till Oslo01 juli så rekommenderar vi att ta en buss då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

16:35Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.25 20:00Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
302 kr1Enkelresa
Billigast
19:40Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.30 23:10Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
269 kr1Enkelresa
Andra alternativ
17:20Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.30 20:50Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
336 kr1Enkelresa
06:15Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.25 09:40Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
302 kr1Enkelresa
10:15Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.15 13:30Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
381 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Oslo?

visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

fre
01 juli
lör
02 juli
sön
03 juli
mån
04 juli
tis
05 juli
ons
06 juli
tors
07 juli
fre
08 juli
lör
09 juli
sön
10 juli
mån
11 juli
tis
12 juli
ons
13 juli
tors
14 juli
fre
15 juli
lör
16 juli
sön
17 juli
mån
18 juli
tis
19 juli
ons
20 juli
tors
21 juli

Reseinformation mellan Göteborg och Oslo

distanceAvstånd255 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg, färja eller tåg
fastestSnabbaste transportmedelBuss • 302 kr • 3 h 5 min
carriersPopulära reseföretagVy Bus4You, Norwegian Air Shuttle eller Norwegianrailways

Med buss, flyg, färja eller tåg reser du 255 km mellan Göteborg och Oslo. Vy Bus4You, Norwegian Air Shuttle eller Norwegianrailways är de företag som normalt trafikerar denna resa. Resande kan även resa direkt med buss från Göteborg till Oslo nemen.

Tågresor från Göteborg till Oslo

Norska NSB har tre dagliga direktavgångar mellan Göteborg och Oslomåndag till lördag. Den tidigaste av dessa avgår klockan 6:55 och den senaste klockan 17:55. På söndagar har bolaget vå direktavgångar: klockan 13:00 och klockan 17:55.

Även SJ kör mellan de båda städerna, men då krävs minst ett byte längs vägen, vilket innebär att restiden blir mellan fem och sex timmar.

Flyg från Göteborg till Oslo

Att flyga mellan Göteborg och Oslo tar strax under en timme - men då tillkommer det tid för att ta sig till och från Landvetter respektive Gardemoen flygplats. Vill du resa från Göteborg till Oslo något billigare är buss eller tåg att föredra. Att resa med buss mellan de båda städerna tar mellan 3,5 och 4,5 timmar. Väljer du tåg har du något färre direktavgångar mellan städerna. Resan tar då runt fyra timmar. En stor fördel med såväl buss som tåg är att du både reser från och kommer fram till centrala platser i de båda städerna.

Att flyga från Göteborg till Oslo

Norska bolaget Widerøe flyger direkt från Landvetter flygplats utanför Göteborg till Osloflygplatsen Gardemoen. Resan tar 55 minuter, och på vardagar finns det fyra avgångar att vällja mellan. Den tidigaste avgår klockan 7:20 och den senaste 17:50. På lördagar har bolaget inga avgångar mellan städerna, men på söndagar går det två flyg, klockan 4:20 och 17:50. Är du under 26 år kan du köpa en ungdomsbiljett till rabatterat pris. Är du mellan 26 och 31 år och student kan du köpa en studentbiljett.

Buss från Göteborg till Oslo

Buss är det transportmedel som har klart mest avgångar mellan dessa städer, och i regel är det även det billigaste alternativet - speciellt om du bokar i god tid, och väljer avgångar då färre vill åka.

Flest avgångar har Nettbuss, med varumärkerna Bus4You och Nettbuss Express. De har mellan sex och tolv dagliga avgångar, där fredagar och söndagar är de veckodagar då det går flest avgångar mellan städerna. Den tidigaste avgår klockan 2:15 på natten och den senaste 17:43 på kvällen måndag till torsdag, 20:25 på fredagskvällar, 17:50 på lördagar samt 20:35 på söndagskvällar.

Flixbus har på vardagar och lördagar sex avgångar och på söndagar inte mindre än tio avgångar. Den tidigaste avgår redan klockan 2:15 på natten och den senaste klockan 18:30 måndag till torsdag samt lördagar och klockan 19:45 på fredagar och söndagar.

Tyska Flixbus har fyra avgångar mellan städerna på vardagar, där den första är klockan 2:55 och den sista klockan 17:45. På helgerna går det fem avgångar med samma tider för de första och sista avgångarna som på vardagar.

Restips: Resor från Göteborg to Oslo

Enkla resor till Oslo. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to Oslo.
FAQs

Du kan resa från Göteborg till Oslo 4 på olika sätt: buss, flyg, färja eller tåg.

Det billigaste sättet från Göteborg till Oslo är att ta en/ett färja. Du kan hitta genomsnittliga biljettpriser omkring 1 kr jämfört med andra resealternativ till Oslo:

En/Ett färja kostar i allmänhet 302 kr mindre än en/ett buss för samma rutt. En/Ett buss kostar i genomsnitt 302 kr från Göteborg till Oslo.

En/Ett färja kostar i allmänhet 3 601 kr mindre än en/ett flyg för samma rutt. En/Ett flyg kostar i genomsnitt 3 601 kr från Göteborg till Oslo.

En/Ett färja kostar 642 kr mindre än en/ett tåg på denna resa med biljetter till en/ett tåg från Göteborg till Oslo för ett genomsnittligt pris på 642 kr.

Det snabbaste sättet att åka till Oslo från Göteborg är med buss med en genomsnittlig restid på 3 h 5 min.

Det finns alternativa resval till Oslo som brukar kunna ta längre tid:

Att åka till Oslo med flyg kan som jämförelse ta i genomsnitt 8 h 20 min.

Att resa med färja kan som jämförelse ta NaN h NaN min   i genomsnitt.

Som jämförelse kan en resa med tåg ta i genomsnitt 3 h 36 min.

Oslo ligger ungefär 255 km från Göteborg.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Göteborg till Oslo är:

  • Omkring 11 bussar om dagen.
  • 4 tåg per dag.

Vi rekommenderar dig emellertid att kolla specifika resdatum för din färdväg mellan Göteborg och Oslo, eftersom reguljära turer med buss, flyg, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Detta är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Göteborg till Oslo:

  • De flesta resande tar sin/sitt buss från Gothenburg, Operan och anländer till Oslo, Schweigaards gate (Bussterminal).
  • De flesta resande som boka en flyg biljett från Göteborg till Oslo reser från Göteborg-Landvetter Flygplats till Oslo Airport Gardermoen.
  • De flesta resande tar sin/sitt tåg från Göteborg, Centralstation och anländer till Oslo Bussterminal.

Ja, det finns direktförbindelser mellan Göteborg och Oslo med följande reseoperatörer:

  • Du kan hitta omkring 11 direkt bussar om dagen och boka denna/detta direkt buss med Flixbus, Bus4you eller Vy Bus4You.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Oslo eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter från Göteborg till Oslo.

Många av våra kunder som reser från Göteborg till Oslo gör inte Oslo till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Stockholm, Köpenhamn eller Paris, som du kan foga till din plan för resan mellan Göteborg och Oslo. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Oslo till någon av dessa toppendestinationer!

Innan du reser från Göteborg till Oslo är det bra att veta vilken biljett du kan köpa och hur mycket den kostar de närmaste sju dagarna:

  • Priset på en buss biljett är 302 kr i genomsnitt för enkel resa på denna rutt.
  • Priset på en flyg biljett till denna resa är i genomsnitt 3 601 kr enkel resa.
  • Priset på en färja biljett till denna färdväg är i genomsnitt 1 kr enkel resa.
  • Priset för en tåg biljett på denna rutt är 642 kr i genomsnitt för enkel resa.

Men vi rekommenderar att boka biljetter till sträckan Göteborg till Oslo online några månader före den planerade resdagen för att få de bästa köpen och spara pengar på resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk