Res från Göteborg till Oslo

Resealternativ
från Göteborg till Oslo

Du kan ta dig från Göteborg till Oslo med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
bus

För att ta dig från Göteborg till Oslo08 okt. så rekommenderar vi att ta en buss då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

15:25Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.25 18:50Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
324 kr1Enkelresa
Billigast
06:00Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.30 09:30Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
291 kr1Enkelresa
Andra alternativ
08:30Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.25 11:55Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
336 kr1Enkelresa
17:20Göteborg, Nils Ericsson Terminalen3tim.30 20:50Oslo, Busstasjon Galleriet
0 byten
381 kr1Enkelresa
15:25Göteborg3tim.25 18:50Oslo
0 byten
419 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Oslo?

Visa på karta

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.

Reseinformation från Göteborg till Oslo

distanceAvstånd255 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter405 kr - 8 739 kr
cheapestBilligaste transportmedelBuss • 405 kr • 3 h 10 min
fastestSnabbaste transportmedelBuss • 405 kr • 3 h 10 min
carriersPopulära resebolagFlixbus eller Norwegian Air Shuttle

Med buss, flyget, färja eller tåg reser du 255 km mellan Göteborg och Oslo. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet buss med biljetter du kan köpa för 405 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet buss, där restiden vanligtvis är 3 h 10 min. Flixbus eller Norwegian Air Shuttle är de bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med buss från Göteborg till Oslo.

Tågresor från Göteborg till Oslo

Norska NSB har tre dagliga direktavgångar mellan Göteborg och Oslomåndag till lördag. Den tidigaste av dessa avgår klockan 6:55 och den senaste klockan 17:55. På söndagar har bolaget vå direktavgångar: klockan 13:00 och klockan 17:55.

Även SJ kör mellan de båda städerna, men då krävs minst ett byte längs vägen, vilket innebär att restiden blir mellan fem och sex timmar.

Flyg från Göteborg till Oslo

Att flyga mellan Göteborg och Oslo tar strax under en timme - men då tillkommer det tid för att ta sig till och från Landvetter respektive Gardemoen flygplats. Vill du resa från Göteborg till Oslo något billigare är buss eller tåg att föredra. Att resa med buss mellan de båda städerna tar mellan 3,5 och 4,5 timmar. Väljer du tåg har du något färre direktavgångar mellan städerna. Resan tar då runt fyra timmar. En stor fördel med såväl buss som tåg är att du både reser från och kommer fram till centrala platser i de båda städerna.

Att flyga från Göteborg till Oslo

Norska bolaget Widerøe flyger direkt från Landvetter flygplats utanför Göteborg till Osloflygplatsen Gardemoen. Resan tar 55 minuter, och på vardagar finns det fyra avgångar att vällja mellan. Den tidigaste avgår klockan 7:20 och den senaste 17:50. På lördagar har bolaget inga avgångar mellan städerna, men på söndagar går det två flyg, klockan 4:20 och 17:50. Är du under 26 år kan du köpa en ungdomsbiljett till rabatterat pris. Är du mellan 26 och 31 år och student kan du köpa en studentbiljett.

Buss från Göteborg till Oslo

Buss är det transportmedel som har klart mest avgångar mellan dessa städer, och i regel är det även det billigaste alternativet - speciellt om du bokar i god tid, och väljer avgångar då färre vill åka.

Flest avgångar har Nettbuss, med varumärkerna Bus4You och Nettbuss Express. De har mellan sex och tolv dagliga avgångar, där fredagar och söndagar är de veckodagar då det går flest avgångar mellan städerna. Den tidigaste avgår klockan 2:15 på natten och den senaste 17:43 på kvällen måndag till torsdag, 20:25 på fredagskvällar, 17:50 på lördagar samt 20:35 på söndagskvällar.

Flixbus har på vardagar och lördagar sex avgångar och på söndagar inte mindre än tio avgångar. Den tidigaste avgår redan klockan 2:15 på natten och den senaste klockan 18:30 måndag till torsdag samt lördagar och klockan 19:45 på fredagar och söndagar.

Tyska Flixbus har fyra avgångar mellan städerna på vardagar, där den första är klockan 2:55 och den sista klockan 17:45. På helgerna går det fem avgångar med samma tider för de första och sista avgångarna som på vardagar.

Restips: Resor från Göteborg to Oslo

Restips: Enkla resor till Oslo. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to Oslo.
FAQs

Det finns 4 resealternativ från Göteborg till Oslo: buss, flyget, färja eller tåg.

En buss resa är det billigaste sättet att resa från Göteborg till Oslo, vilket kostar i genomsnitt 405 kr.

Detta är i jämförelse med andra sätt att ta sig till Oslo:

En buss resa kostar vanligen 8 334 kr mindre än en resa till Oslo med flyg, som kostar i genomsnitt 8 739 kr för samma tur.

En/Ett buss kostar i allmänhet 116 kr mindre än en/ett tåg för samma resa. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 521 kr från Göteborg till Oslo.

Det snabbaste sättet att åka till Oslo från Göteborg är med buss med en genomsnittlig restid på 3 h 10 min.

Det finns alternativa resval till Oslo som brukar ta längre tid:

Som jämförelse kan en resa med flyg ta i genomsnitt 8 h 20 min.

Att resa med tåg kan som jämförelse ta 3 h 36 min   i genomsnitt.

Du kan räkna med att det är omkring 255 km från Göteborg till Oslo.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Göteborg till Oslo är:

 • Omkring 14 bussar om dagen.
 • 3 tåg dagligen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din resa mellan Göteborg och Oslo, eftersom reguljära turer med buss, flyg, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Göteborg till Oslo:

 • Bussar avgår i de flesta fall från Göteborg på Gothenburg, Operan och anländer till Oslo på Oslo, Schweigaards gate (Bussterminal).
 • Flyg avgår mestadels från Göteborg-Landvetter Flygplats och anländer i allmänhet till Oslo Airport Gardermoen.
 • Tåg avgår för det mesta från Göteborg, Centralstation och anländer till Oslo Bussterminal.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Göteborg till Oslo kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

 • Flixbus kan ta dig till Oslo med buss. Om du söker en bra deal på bussar kan du hitta biljetter för Flixbus från Göteborg till Oslo för 405 kr.
 • Norwegian Air Shuttle kan ta dig till Oslo med flyg. Du hittar en bra deal på flyg biljetter med Norwegian Air Shuttle från Göteborg till Oslo för 8 739 kr hos Omio.

Ja, det finns direktförbindelser från Göteborg till Oslo med följande reseoperatörer:

 • Du kan resa direkt med buss med Flixbus, Bus4you, Infobus eller Vy Bus4You som har 14 direkt bussar om dagen.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Oslo eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Göteborg och Oslo.

Tittar du efter att utöka din tur från Göteborg till Oslo? Många av Omios kunder som reser från Göteborg till Oslo brukar förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Stockholm, Köpenhamn eller Paris. Om du är ute efter att utforska Stockholm, Köpenhamn eller Paris från Oslo, kan du låta Omio hitta de bästa tillgängliga förbindelserna åt dig till ett överkomligt pris.

När du planerar din resa mellan Göteborg och Oslo är det bra att tänka på vilka biljetter du ska boka och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Buss biljetter kostar 405 kr i genomsnitt för enkel resa.
 • Flyg biljetter kan fås för i genomsnitt 8 739 kr enkel resa.
 • Tåg biljetter kostar 521 kr i genomsnitt för enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Göteborg och Oslo online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk