Billiga flygbiljetter till Rom

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling
Boende

Behöver du en plats att bo på i Rom?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Hur tar man sig enklast med flyg till Rom?

Alla vägar bär till Rom. Du har säkert hört eller läst detta uttryck. Den nutida betydelsen av uttrycket är att det finns många olika sätt att ta sig till en och samma destination. När det gäller Rom är detta alldeles riktigt – många bolag erbjuder billiga flyg till Rom från olika städer i Sverige. Här kan du se vilka som flyger från just din stad.

Flyg från Stockholm till Rom

Lyfter du från Stockholm kan du välja att ta billiga flyg till Rom från antingen Arlanda eller Skavsta. SAS och Norwegian erbjuder direktflyg till Rom från Arlanda. Från Skavsta kan du ta billiga flyg till Rom med Ryanair. Efter cirka tre timmar och tio minuter är du framme i Rom.

Flyg från Göteborg till Rom

Från Landvetter kan du ta billiga flyg till Rom med bolagen Norwegian och Ryanair. Du är framme i Rom på två timmar och 45 minuter!

Flyg från Malmö till Rom

Vill du åka smidigt, bekvämt och slippa byten? Då ska du ta tåget till Köpenhamns flygplats Kastrup för att därifrån ta ett direktflyg till Rom. Många olika bolag erbjuder billiga flyg till Rom från Kastrup. Vueling, Norwegian, Iberia, Ryanair, Alitalia och SAS är några av dem. Beräknad flygtid mellan Köpenhamn och Rom är cirka två timmar och 30 minuter.

Vilka flygplatser finns det i Rom?

Det finns två flygplatser i Rom: Fiumicino och Ciampino. Till huvudflygplatsen Fiumicino, även känd som Leonardo da Vinci-flygplatsen, flyger de största bolagen. Fiumicino, som är den största flygplatsen i Italien, ligger cirka 35 kilometer väster om Rom.

Till och från Fiumicino med lokaltrafik

Bästa sättet att ta sig till från och Fiumicino är med tåg. Expresståget Leonardo Express tar dig till stationen Termini, Roms tågnav, på bara 30 minuter. Expresståget går var 30:e minut. Regionaltåget FL1 är ett billigare alternativ och åker till stationerna Trastevere, Ostiense, Tuscolana och Tiburtina. Vid Ostiense, Tuscolana och Tiburtina finns det anslutning till tunnelbanan. Ett ännu billigare alternativ är att åka buss. Många bussbolag kör mellan Fiumicino och Termini.

Till och från Ciampino med lokaltrafik

Till och från Ciampino tar du dig enklast och billigast med buss. Det finns flera direktbussar som tar dig till stationen Termini. Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer sydväst om Rom och bussturen tar ungefär 40 minuter, beroende på hur trafiken ser ut.


Vad får man inte missa i Rom?

Att ta ett flyg till Rom innebär att du kommer få uppleva en stad med över 2800 års historik. Rom fullkomligt kryllar av sevärdheter och välbevarade byggnader. Dessa attraherar cirka 30 miljoner turister varje år.

För att hinna med så mycket som möjligt bör du i förväg planera var du ska gå och hur du tar dig dit. Rom har dessutom mycket mer att erbjuda än de gamla delarna av staden. Mysiga parker, restauranger som serverar gudomligt goda pizzor och coola barer finns det mängder av. Vi har listat några av Roms attraktioner du inte bör missa!

Colosseum och Forum Romanum

Tar du ett flyg till Rom är ett besök till Colosseum ett måste. Amfiteatern, tillika gladiatorarenan, rymde 55 000 personer och stod klar år 80. I dag är Colosseum Italiens mest besökta sevärdhet och folk från världens alla hörn åker till Rom för att se denna ståtliga amfiteater. Kön in till Colosseum är oftast väldigt lång och för att slippa den kan du förköpa biljetter på internet.

Inträde till Forum Romanum ingår i biljettpriset och är också det fantastiskt att beskåda. Alldeles intill Colosseum ligger Forum Romanum, som under romarriket var stadens centrum och en offentlig plats för bland annat politiska möten. Trots att Forum Romanum i dag består av ruiner finns det en hel del fascinerande sevärdheter att utforska på området.

Med samma biljett kan du även besöka Palatinen, kullen där Rom, enligt den romerska mytologin, grundades. På Palatinen kan du stå och njuta av den vackra utsikten över Forum Romanum.

Besök Roms historiska centrum

Många av Roms mest kända sevärdheter ligger i de gamla historiska delarna av staden. Området heter Centro storico och här tar du dig enklast runt till fots. En av de mest kända piazzorna, Piazza Navona, ligger i Centro Storico och är väl värt ett besök. På torget kan du beskåda vackra fontäner och byggnader samt kyrkan Sant’Agnese in Agone. På kvällarna fylls barer och restauranger med folk, och här kan du träffa både turister och lokalbefolkningen.

Campo de’ Fiori ligger i anslutning till Piazza Navona och är på dagarna en marknadsplats. På kvällen förvandlas Campo de’ Fiori till ett livligt torg med restauranger och barer som har öppet till sent.

Ståtliga Pantheon ligger vid Piazza Rotonda är antika Roms mest välbevarade byggnad. Inuti Pantheon får du uppleva en takhöjd på 43,3 meter och den magnifika kupolen med en stor ljusöppning.

Spanska trappan med sina 137 steg är en mycket populär sevärdhet och här samlas såväl turister som lokalbor för att ta en fika eller umgås med vänner. Piazza di Spagna heter torget nedanför och där kan du beskåda den vackra fontänen Fontana della Barcaccia. Ovanför trappan ser du den vackra kyrkan Santissima Trinità dei Monti som byggdes på 1600-talet.

Från Spanska trappan tar du dig enkelt till Roms – och kanske världens - mest kända fontän, Fontana di Trevi. Det var i denna fontän Anita Ekberg tog sitt berömda nattbad i filmen La dolce vita. Släng ett mynt över axeln i fontänen och du kommer tillbaka till Rom – enligt legenden.

Vatikanstaten

Världens minsta land, Vatikanstaten, ligger i nordvästra Rom och har varit påvens residens sedan 1400-talet. Här ligger den berömda Peterskyrkan där du inuti kan se vackra skulpturer av bland annat Bernini och Michelangelo samt besöka svenska drottning Kristinas grav. Tänk på att du måste ha kläder som täcker axlar och knän när du besöker Peterskyrkan. Framför kyrkan ligger den enorma Petersplatsen där tiotusentals personer firar mässa vid antingen högtider eller på söndagar.

Sixtinska kapellet, påvens privata kapell, är mycket välbesökt. Mest känt är kapellet för Michelangelos målningar – den världskända takmålningen och den gigantiska freskomålningen Yttersta domen.

Villa borghese

Vill du komma bort från stan, men ändå se vackra skulpturer, trädgårdar och besöka muséer? Då är ett besök till Roms största park, Villa Borghese, ett måste. Hit kommer både Rombor och turister för att koppla av i grönskan med familj och vänner.

Hur billigt är det i Rom?

Restaurangnotan kan komma att se olika ut beroende på var i Rom du befinner dig. I de mindre turisttäta områdena är det oftast mycket billigare än i centrala Rom, där priserna kan bli något högre än i Sverige. Även priset på öl varierar beroende på vilket område du besöker.

Vilket område i Rom ska man bo i?

Termini

Vill du bo så centralt som möjligt och ha nära tillgång till bussar och tåg? Då är området runt centralstationen Termini något för dig. Här finns många hotell och vandrarhem till rimliga priser. Dessutom ligger många av Roms sevärdheter på gångavstånd härifrån.

Centro storico

Om du vill bo mer eller mindre mitt bland sevärdheterna är ett boende i Roms historiska centrum rekommenderat. Priserna är något högre, men här har du även nära till mängder med restauranger, barer och shoppingstråk.

Trastevere

I denna charmiga stadsdel stöter du på både Rombor och turister. På kvällarna samlas allt från familjer till de lite mer festsugna i området. Här finns massvis med barer och autentiska restauranger som serverar fantastiska pizzor. Att promenera längs Trasteveres alla gränder är både mysigt och romantiskt.

Prati

Norr om Vatikanen ligger stadsdelen Prati och här ska du bo om vill du bort från turiststråken. I Prati finns det många trevliga restauranger och barer som lokalbefolkningen gärna besöker. Passa på att promenera längs floden Tiber som ligger i närheten.

När är det bäst att åka till Rom?

Medelhavsklimatet i Rom bidrar till att vädret är behagligt året runt. Här förekommer milda vintrar och väldigt varma somrar. Är du känslig för hetta bör du undvika att ta ett flyg till Rom under sommarmånaderna. Våren och hösten är då ett bättre val – vädret är fortfarande fint men inte lika hett.

Var finns bästa shoppingen i Rom?

Via del Corso är den mest populära shoppinggatan i Rom och löper mellan Piazza del Popolo och Piazza Venezia. Här finner du allt från de stora butikskedjorna till de lite mindre butikerna.

Via del Vecchio Governo är shoppinggatan du ska besöka om du är ute efter vintage- och second hand-butiker. Här kan du fynda mängder med unika kläder och accessoarer.

Tar du ett flyg till Rom för att lyxshoppa har du gjort helt rätt. På den exklusiva shoppinggatan Via dei Condotti finns flera märkesbutiker. Butikerna fortsätter på parallellgatorna till Via dei Condotti.

Hur är utelivet i Rom?

På somrarna kan du hitta flera nattklubbar med olika inriktningar och musikgenrer runt om i Rom. Annars hittar du de flesta klubbarna på partygatan i Testaccio eller i stadsdelen Ostiense.

Är du sugen på barhäng ska du bege dig till området kring Centro Storico, med Campo de Fiori som utgångspunkt. Vill du göra som en riktig romare ska du besöka en bar som serverar aperitivo mellan 19 och 21. Beställer du en dryck får du äta gratis av en matbuffé!

Var flyg till Rom inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemFlygFlyg i ItalienBilliga flygbiljetter till Rom

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk