Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Alicante?

visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Alicante som ligger belägen på Costa Blanca är känt för sina långa och vita stränder. I enbart centrala Alicante är cirka 330 000 invånare bosatta och tillsammans med fyra andra kringliggande kommuner bildar de ett storstadsområde med cirka 700 000 invånare. Staden bjuder på en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur och historia. Det bjuds på en 3 000 år gammal historia och skiftande landskap med stora kontraster. Stränderna som ligger lättåtkomliga i staden bjuder en avkopplande känsla. Alicante är en perfekt destination om man söker strandliv i kombination med storstadsliv med stränder som hör till de bästa i hela Spanien. Här bjuds på ett gynnsamt klimat alla tider på året.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Alicante
Universidad De Alicante
Bekvämligheter
Alicante-Terminal
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är tågstationen och hur tar man sig bäst dit?
Renfes C1 tåg går direkt mellan Alicante San Gabriel och Alicante Terminal.
Alicante
Bekvämligheter
Sant Vicent Center
Bekvämligheter
Alicante
Bekvämligheter
Mat & dryck
Wifi
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
Till Alicante-Terminal (1 byte): Busslinje C-6 till Avenida de Elche 92 (San Gabriel tågstation). Byt där till tåg C-1 till Alicante-Terminal. Tur-och-retur-resor är möjliga.

Resa till Alicante

Flyg till Alicante Airport

Flygplatsen hanterar drygt 8 miljoner resenärer per år varav 80% består av turister mestadels från England, Tyskland och Nederländerna. Att ta sig från flygplatsen in till staden är lätt. Sträckan trafikeras av bussar från tidig morgon till midnatt var 40:e minut. Vill man snabbt ta sig in till city så tar en taxiresa cirka 15 minuter. Det finns inga tågförbindelser med flygplatsen.

Tåg till Alicantes Centralstation

Många större städer i Spanien såsom Sevilla, Madrid och Barcelona har dagliga förbindelser med staden. Tack vare de moderna tågen kan man snabbt och bekvämt också nå många andra städer i Spanien. Man kan även nå andra europeiska huvudstäder direkt ifrån stationen i stadens centrum. Från Alicante till Madrid tar det cirka tre timmar och trettio minuter. Alicante tågstation drivs av det stadsägda bolaget Adif. Till tågstationen tar mig sig enkelt med buss eller taxi. Från flygplatsen tar mig sig hit med speciella flygbussar.

Buss till Alicantes Busstation

Det finns ett stort antal bussbolag, både lokala, nationella och internationella bolag, som Spaniens största bussbolag ALSA, som erbjuder turer till staden. Dessa erbjuder resor över hela Spanien och Europa.

Bilresa till Alicante

Vägförbindelserna till staden är bra med ett flertal motorvägar såsom AP-7 söder och norr ifrån och A-31 väster ifrån. Vissa av vägarna i Spanien är avgiftsbelagda vilket kan vara bra att kolla upp före resan.