Res till Alicante: Billiga tåg, bussar och flyg

sön 25 aug.
Enkelt som 1,2,3
Välj de billigaste och snabbaste rutterna från över 800 officiella partners
Ta dig dit på ditt sätt
Njut av att resa med tåg, buss och flyg över Europa
Varje gång, var som helst
Därför att din resa inte slutar med en biljett, vi finns här för dig hela vägen

Dessa företag litar på oss.
Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Alicante som ligger belägen på Costa Blanca är känt för sina långa och vita stränder. I enbart centrala Alicante är cirka 330 000 invånare bosatta och tillsammans med fyra andra kringliggande kommuner bildar de ett storstadsområde med cirka 700 000 invånare. Staden bjuder på en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur och historia. Det bjuds på en 3 000 år gammal historia och skiftande landskap med stora kontraster. Stränderna som ligger lättåtkomliga i staden bjuder en avkopplande känsla. Alicante är en perfekt destination om man söker strandliv i kombination med storstadsliv med stränder som hör till de bästa i hela Spanien. Här bjuds på ett gynnsamt klimat alla tider på året.

Resa till Alicante

Flyg till Alicante Airport

Flygplatsen hanterar drygt 8 miljoner resenärer per år varav 80% består av turister mestadels från England, Tyskland och Nederländerna. Att ta sig från flygplatsen in till staden är lätt. Sträckan trafikeras av bussar från tidig morgon till midnatt var 40:e minut. Vill man snabbt ta sig in till city så tar en taxiresa cirka 15 minuter. Det finns inga tågförbindelser med flygplatsen.

Tåg till Alicantes Centralstation

Många större städer i Spanien såsom Sevilla, Madrid och Barcelona har dagliga förbindelser med staden. Tack vare de moderna tågen kan man snabbt och bekvämt också nå många andra städer i Spanien. Man kan även nå andra europeiska huvudstäder direkt ifrån stationen i stadens centrum. Från Alicante till Madrid tar det cirka tre timmar och trettio minuter. Alicante tågstation drivs av det stadsägda bolaget Adif. Till tågstationen tar mig sig enkelt med buss eller taxi. Från flygplatsen tar mig sig hit med speciella flygbussar.

Buss till Alicantes Busstation

Det finns ett stort antal bussbolag, både lokala, nationella och internationella bolag, som Spaniens största bussbolag ALSA, som erbjuder turer till staden. Dessa erbjuder resor över hela Spanien och Europa.

Bilresa till Alicante

Vägförbindelserna till staden är bra med ett flertal motorvägar såsom AP-7 söder och norr ifrån och A-31 väster ifrån. Vissa av vägarna i Spanien är avgiftsbelagda vilket kan vara bra att kolla upp före resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

Vi använder cookies för att tillgodose med en bättre tjänst, analysera användarnas beteende samt omfördela annonser till andra hemsidor. Genom att fortsätta, så accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår sekretesspolicy. Du kan välja bort detta när du vill.