Vinresa i Spanien

Vinresa i Spanien - resplan

Hösten är en speciell årstid för vinresor i Spanien, eftersom det, som i Italien, då den sammanfaller med druvplockningen. För att hjälpa dig att odla din passion för vin eller bara för att föreslå några av de mest kända regionerna på den Iberiska halvön följer en liten resväg för att besöka Spanien och de mest kända vingårdarna i landet.


EL PENEDÈS

I den vänstra kolumnen hittar du alla destinationer med lediga hotell eller bed & breakfasts i närheten av Penafés. Du hittar enkelt din hyrbil i Vilafranca del Penedès, Subirats eller El Vendrell , som du finner i provinsen Tarragona.

Resa till Barcelona
2 - 20h Flixbus, Ryanair, Vueling
Upptäck →

 • Viner: Xarel·lo, Cava, Malvasia de Sitges, Parellada, Macabeu, Garnatxa, Monastrell, Samsó, Ull de Llebre
 • Penedès vingårdar: De flesta vingårdar erbjuder guidade tourer, besök och provningar. Du kan kombinera provsmakningen med ett besök i den romanska kyrkan Can Bas, eller en kupakurs med en professionell oenolog i Avgvstvs Forvm-källaren.
 • Avnjut vinet med:Den traditionella rostade Penedès ankan och typiska spanska efterrätter. Beställ in coquesna!

LA RIOJA

När du anländer till Logroño, kan du fortsätta din resa med buss efter att ha besökt barer och tascas i Laurel Calle. Ta tåget mot Haro, där det finns en mängd källare och vingårdar. Andra småbyar rika på källare och slott där man kan smaka på exceptionella viner och typiska soppor är Ollauri-Nájera och Cuzcurrita de Río Tirón./p>

Barcelona-Logroño
1 - 6h Iberia, Vueling, Renfe, Alsa
Upptäck →

 • Viner: Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Maturana tinta, Viura, Malvasía, Tempranillo blanco, Torrontés
 • Riojas vingårdar: På La Rioja Alta-vingården erbjuds guidade turer och vinprovningar, medan du i Valencisos vingård kan välja mellan 12 olika vinupplevelser: från yoga sessioner mellan vingårdarna till typiska riojana-matlagningskurser, till provningar till konserter. Charmiga Castillo de Cuzcurrita, som har sin egen vingård, är den perfekta miljön för en romantisk vinprovning i La Rioja.
 • Avnjut vinet med: grillat fläsk eller lamm eller, om du är vegetarian, prova en mustig spansk grönsaksoppa. Alla dessa rätter gifter sig perfekt med en Tempranillo.

RIBERA DE DUERO

Aranda de Duero är den bästa utgångspunkten för att njuta av vinerna från Ribera de Duero. Från Burgos kan du nå Aranda de Duero med bussen på mindre än en timme.

Logroño - Burgos
01:41 h Renfe
Upptäck →

 • Viner: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Garnacha Ink, Albillo
 •                                     
 • Ribera de Duero vingårdar: Du kan ta kortare provsmakningskurser på Dominion de Cair Cellar, men också mer avancerade kurser som inkluderar smakprov och matchningar med lokala lokala produkter. Torremilanos Estate, med ett 4-stjärnigt hotell, erbjuder både dagliga besök på vingårdar och paket som inkluderar hotell + besök.
 • Avnjut vinet med: lokala pecorino och typiska Burgos buljongsåser eller sötvattensräkor som är en annan specialitet i området. Och glöm inte att prova allt med en arandatårta.

MADRID

Från Madrid kan du ta ett tåg till Aranjuez, där det finns många källare, vingårdar och härliga attraktioner. Alternativt kan du resa med buss från Madrid till Navalcarnero eller Valdilecha , båda kända för att producera fina viner.

Burgos - Madrid
02:30 h Renfe, Alsa
Upptäck →

 • Viner: Albillo Real, Malvar, Garnacha Tinta, Airén, Macabeo, Moscatel, Torrontés, Cuevas del Concejo
 • Vingårdar runt Madrid: vid Orusco-källaren kan du delta i en guidad resplan som visar hela processen med vinproduktion och produktion med slutlig provsmakning. Muñoz Martín vingårdar erbjuder dock vingårdar, provningar och valfria besök på Navalcarnero vinmuseum. Real Cortijo erbjuder en rad olika upplevelser, inklusive musik och teaterföreställningar.
 • Avnjut vinet med: un buon Cocido Madrileño o, se non ti va la carne, prova le famose zucchine di Madrid.

JEREZ DE LA FRONTERA

Jerez är värd för de flesta vingårdarna i området, så parkera din bil någonstans eller lämna din resväska på stationen, om du är här med tåg och njut av vinet och staden till fots.

Madrid - Jerez de la Frontera
från 1 till 7 h Renfe, Socibus, Iberia
Upptäck →

 • Viner: Fino, Manzanilla, Oloroso, Amontillado, Pelo Ximénez, Palo Cortado
 • Vingårdar runt Jerez: på Luis Pérez vingårdar är en av medlemmarna av vinproducerande familjen alltid tillgänglig för att ta en rundtur i vinframställning. På vingården Díez Mérito åtföljs smakerna av lokala tapas, medan Cantici Tradición läggs till den privata samlingen av målningar från sextonde och nittonde århundradet. I Jerez kan du besöka en av de mest kända vingårdarna i Spanien: Tío Pepe.
 • Avnjut vinet med: friterad fisk, gazpacho eller salmorejo eller en risotto.

Fortsätt med vinresor i...

Ladda ned vår app!

 

HemVinresa i Spanien
Valuta
Språk