En av de bästa sakerna som London har att erbjuda är det stora utbudet av kulturella aktiviteter. De museum som finns i London är några av de bästa i världen. Nedan har vi samlat våra favoriter när det kommer till museum i London som helt enkelt alla bör se. Som en extra bonus är dessutom många museum i London helt gratis!

Tate Modern

Öppettider: 10.00 – 18.00 söndag – torsdag och 10.00 – 22.00 fredag till lördag.

📍 Läge: Queen’s Walk, närmsta station – Southwark

Gratis inträde?

Tate Modern London Museum

Tate Modern befinner sig vid Themsens strand i en uppseendeväckande gammal kraftstation, oavsett vad man tycker om utsidan så är det definitivt värt en titt inuti.

Sedan Tate Modern öppnades 2000 så har museet blivit otroligt populärt och räknas idag som ett av de populäraste museerna i London med otaliga besökare som är nyfikna på modern konst.

Vid ingången möts besökare av Turbine Hall, ett enormt rum på 3300 kvadratmeter som huserar stora och extravaganta utställningar från oktober till april. De permanenta utställningarna i Tate Modern befinner sig på andra, tredje och fjärde våningen och inkluderar konst från bland annat Paul Delvaux och Max Ernest. Våning tre fokuserar på en utställning som kallas Transformed Visions och utforskar verk som skapades efter andra världskriget. Om du söker något mer avslappnande bege dig till Contemporary Poetry and Dream-avdelningen eller till Energy and Process för att utforska konst från 60-talet.

Efter flera timmar av kultur kan det vara dags att bege sig till sjunde våningen för en välförtjänt kopp te med en fantastisk vy över St.Paul’s katedralen och themsen där du kan tänka över eller diskutera alla nya intryck från dagen i Tate Modern.

Medan du befinner dig i området:

 • St. Paul’s för att se den kanske mest imponerande katedralen i London, mitt i hjärtat av staden. Om du orkar dig upp för trapporna utlovas en riktigt bra utsikt.
 • En attraktion som tyvärr inte kvalade in på just denna lista men är ett måste i London är Shakespeare’s Globe. Tyvärr inte gratis, men absolut värd de 13 pund som det kostar att få en guidad tur runt teatern. Under sommarmånaderna visas föreställningar av bardens pjäser av högsta klass. Om man inte har något emot att stå finns ofta billiga ståplatser!
 • Det finns en båt som tar besökare från Tate Modern till andra sidan floden för syster-museet Tate Britain och vice versa.

Victoria and Albert Museum (V&A Museum)

Öppettider: 10.00 – 17:45 söndag – torsdag, och 10.00 – 22.00 fredagar.

📍 Läge: Cromwell Road, närmsta station – South Kensington.

Gratis inträde?

victoria_albert_museum_london-min

Foto via. Flickr/©Eric Huybrechts

Av alla museum i London så Victoria and Albert (döpt efter drottning Victoria och hennes make Albert som var dedikerade åt kulturen i viktorianska england) ett av de allra mest imponerande. Med över 4.5 miljoner föremål i nästan 150 gallerier så visar V&A muséet i London allt från mode, juveler, skulpturer och konst, teknologi och antika fynd från hela världen.

Fyra gånger per dag avgår en timmeslång gratis guidad tur runt museet men en guide från receptionsområdet så att du verkligen kan få ut det mesta av ditt besök. Om du inte har tid eller känner för en guidad tur så finns det massvis av personal som kan hjälpa dig att hitta i det jättelika, och ibland förvirrande, museet.

Utställningar: Balenciaga: Shaping Fashion – en spännande utställning för alla fashionistor och modeintresserade där ute som pågår från våren 2017 till tidig 2018. Denna utställning kan kosta inträde.

Medan du befinner dig i området:

 • Besök The Royal Hospital Chelsea. Det finns även ett museum öppet under veckodagarna. Byggt 1692 för att förse boende för ex-militärer och tjänstemän men agerar idag som hem för krigsveteraner, även kända som Chelsea Pensioners. Chelsea Flower Show arrangerar även här varje maj. 

Natural History Museum

Öppettider: 10.00 – 17.50

📍 Läge: Cromwell Road, närmsta station – South Kensington

Gratis inträde?

natural_history_museum_london-min

Det fantastiska naturhistoriska museet i London är ett måste för alla åldrar och är garanterat att lämna ett varande intryck på alla som besökare. Natural history museum är ett av de allra bästa museerna inte bara i London men i hela Storbritannien. Byggnaden, som designades och byggdes på 1800-talet, är en attraktion i sig själv och det är lätt hänt att man spenderar en hela dagen här för utforskning.

Entren till museet har precis uppdaterats med en blåval och följs sen upp av en 4 meter lång T-rex som man finner i museets populäraste avdelning; dinosaur-galleriet. Vi rekommenderar även att du inte bör missa Vulkan och Jordbävnings-delen där man finner en unik hiss som reser upp genom jordens kärna.

Tips: Besök Wildlife Garden under sommarmånaderna för en avslappnande stund i grönskan. Men om du besöker under vintermånaderna så kan du åka skridskor utanför Natural history museum från oktober till januari.

Utställningar: Wildlife Photographer of the Year pågår tills hösten 2017.

Medan du befinner dig i området:

 • Utforska Londons största grönområde Hyde Park
 • Flanera kring de exklusiva områdena Chelsea och Kensington

National Portrait Gallery

Öppettider: 10.00 – 18.00, torsdagar och fredagar till 21.00.

📍 Läge: St. Martins Place, närmsta station – Charing Cross

Gratis inträde?

national_portrait_gallery_london-min

The National Portrait Gallery har den mest omfattande samlingen av porträtt i hela världen och fokus ligger på män och kvinnor som har hjälpt att forma vår värld. För varje våning blir porträtten allt mer kontemporära som man rör sig upp i byggnaden.

The National Portrait Gallery erbjuder även olika kurser som kan hjälpa dig att förbättra din teknik vid porträttmålning, pris och tillgänglighet är dock limiterad National Portrait Gallery erbjuder även gratis medlemskap där alla medlemmar får gratis inträde till alla utställningar i ett helt år. Man kan även köpa posters av kända tavlor som hänger i museet i museum shoppen.

Utställningar: Kolla National Portrait Gallery’s hemsida för aktuell utställning då de byts ut med jämna mellanrum.

Medan du befinner dig i området:

 • National Portrait Gallery befinner sig vid det världskända turistmålet Trafalgar Square mitt i Londons hjärta. Här kan du enkelt gå till Londons teaterdistrikt (West end), se Buckingham Palace eller premiärministerns tillhåll på 10 Downing Street.

British Museum

🕰   Öppettider 10.00-17.30, öppet till 20.30 på fredagar.

📍 Läge: Great Russell Street, närmsta station – Holborn eller Tottenham Court Road.

Gratis inträde?

British Museum London

The British Museum i London är dedikerat till människans historia, konst och kultur och ett av våra favorit museum i London. Då museet har så många samlingar så kan det löna sig att besöka museets hemsida innan besök för att försäkra sig om att du verkligen kan prioritera rätt samlingar för dig under ditt besök. Kul fakta: museet innehåller minst 8 miljoner objekt..!

Utställningar: The American Dream: pop to the present som pågår tills sommaren 2017.

Medan du befinner dig i området:

 • Ta en promenad till Covent Garden och njut av marknaden och de söta affärerna där.
 • Om vädret tillåter så kan du gå till vackra Regents Park och hyra en båt för en stund på sjön eller besöka rosträdgården.
 • The British Library är bara en kort promenad bort och ett måste för bokälskare och litteraturnördar.

The Royal Observatory

🕰   Öppettider: alla dagar i veckan 10.00 – 17.00, senaste inträde 16.30.

📍 Läge: Blackheath Avenue, närmsta station – DLR ‘Cutty Sark’ och sedan en kort promenad eller busstur, alternativt tunnelbanestoppet ‘North Greenwich’ och sedan en kort busstur

Gratis inträde? ❎  För £9.50 får du inträde till the Astronomer Royal House och Meridian Line. Detta inkluderar en gratis ljudguide.

royal_observatory_london-min

The Royal Observatory är möjligtvis ett av de häftigaste ställena i London och hem till Greenwich Mean Time vilket ger besökare en chans att gränsla den kända tidslinjen där öst möter väst.

Beläget högt upp på en kulle i Greenwich Park som erbjuder vackra utsikter över London och Themsen. Om det är en dag med klar sikt så kan du se byggnader som The Shard, London Eye och om du har riktigt tur till och med St. Paul’s Cathedral.

The Royal Observatory är även hem till Londons enda planetarium så biljetter bör bokas i förhand för att undvika besvikelse. Besökare kan även gå på guidade tourer och promenader för att utforska området och se föreställningar i planetariumet.

Utställningar: Insight Astronomy Photographer of the Year, pågår tills juni 2017.

Asteroid: Mission Extreme, exploring the dangers and extremes presented by asteroids – visas på veckodagar från 16.15.

Medan du befinner dig i området:

 • I Greenwich finns det gott om kulturella aktiviteter och mycket att se som the Queen’s House, the Cutty Sark Ship och the National Maritime Museum.

Horniman museum and gardens

Öppettider: 100 London Road, Forest Hill, SE23 3PQ

📍 Läge: Forest Hill station med London Overground eller buss 176, 185, 197, 356 eller P4 som går direkt till Hornuman museum.

Gratis inträde?

horniman_museum_london-min

En lite undangömd och mindre känd pärla när det kommer till museum i London finner man långt ner i södra London dit inte så många turister dristar sig. Hos lokalbefolkningen är dock The Horniman museum en favorit tack vare sin världsunika privata kollektion som öppnades av Frederick John Horniman i hans eget hus i viktorianska tider. Här kan du se ting från världens alla hörn, allt från vackra instrument till uppstoppade djur till ett akvarium.

Tips: På somrarna kan du besöka museets fjärilsträdgård, håll även ögonen öppna för säsongsenliga events på deras hemsida.

Utställningar: The Robot Zoo pågår tills hösten 2017.

Medan du befinner dig i området: Garthorne Road Nature Reserve är en lugn och vacker oas mitt i Forest Hill.

Imperial War Museum

🕰   Öppettider: 10.00 – 18.00 varje dag, senast insläpp 17.30.

📍 Läge:  Lambeth Road, Närmsta station – Waterloo eller Elephant and Castle.

Gratis inträde? ❎  £16.35 för en vuxenbiljett eller £28.60 för en familjebiljett.

imperial_war_museum_london-min

Det finns fem stycken Imperial War Museums i Storbritannien, varav tre befinner sig i London. Museet vid Elephant and Castle fokuserar på händelser och upplevelser från första världskriget tills moderna konflikter som sker idag. Så Imperial War Museum är utmärkt för alla som är intresserade av att lära sig mer om en specifik konflikt såväl som krig generellt.

Utställningar: Permanent utställning om förintelsen. Afghanistan: Reflections on Helmand pågår tills november 2017.

Medan du befinner dig i området:

 • The London Eye är nära och även Houses of Parliament är gångavstånd från Imperial war museum i London.

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Lisa Weiertz

Redaktör at Omio
Åker på minst en resa i månaden men tycker den allra bästa platsen är min hemstad Berlin. Driver en bokklubb och har en katt som heter Bon Bon.
Lisa Weiertz