Bussar Uppsala | Boka biljetter

mån 22 juli
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Populära avgångar

Bussbiljetter till Uppsala

Välj avgång
pin

Visar de snabbaste och billigaste resultaten för 23 juli

Resultaten inkluderar alternativa ankomstplatser till Uppsala
Billigast
FlixBus
21:351tim.10
Stockholm, Cityterminalen
22:45Uppsala, Stationsgatan
8 1Enkelresa
0 byten
Billigast
FlixBus
16:051tim.10
Stockholm, Cityterminalen
17:15Uppsala, Stationsgatan
8 1Enkelresa
0 byten
Billigast
FlixBus
16:051tim.05
Stockholm, Cityterminalen
17:10Uppsala
8 1Enkelresa
0 byten

Buss till Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och landets äldsta universitetsstad. Tack vare sin storlek och faktumet att Uppsala ligger relativt nära Stockholm går det många förbindelser hit. Innanför och utanför stadskärnan går bussar på totalt 14 linjer som styrs av UL. Under vardagar går bussarna så pass ofta att de totalt blir till ca 5000 resor i timmen.

Vilken är den största busstationen i Uppsala?

Den största busstationen i Uppsala är Uppsala Centralstation. Hit kommer de flesta av stadens bussar, framför allt de som även passerat andra städer. Utöver centralstationen finns andra större stationer, framför allt i centrum, dit många stadsbussar går. Mitt i stadskärnan finns bland annat Stora Torget, Klostergatan och Trädgårdsgatan som man kan ta bussen till och från.

Vilka bussbolag kör till Uppsala?

Det enda bussbolaget som kör till Uppsala i dagsläget är FlixBus. Resorna går från stora städer i Sverige som Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro och Linköping – oftast utan byten. På vissa resor stannar bussen även i mindre städer. Ombord på FlixBus finns toalett och gratis WiFi. Bussarna har bekväma säten och de flesta är även utrustade med eluttag vid samtliga platser. För fler bussalternativ går det att ta sig till Stockholm och hoppa på bussen från Cityterminalen, för att sedan gå av vid Hjalmar Brantings Gata i Uppsala.

Varför ska man resa med buss till Uppsala?

Att åka buss till Uppsala är ett bekvämt sätt att ta sig till sin destination. Samtidigt som man sjunker ned i de sköna tygsätena kan man läsa en bok, äta ett mellanmål, titta på film eller slumra till en stund. Buss tar i vissa fall längre tid än tåg, men en del tågresor kan komma att kräva byten medan en bussresa kan gå direkt. På så sätt jämnar även restiden ut sig och det går att åka raka vägen mot Uppsala utan att bekymra sig om byten.

Innan du reser till Uppsala med buss – bra att veta!

I den gamla och vackra staden Uppsala finns mycket att upptäcka. Ett tips är att besöka Gokartcentret, där man kan delta i en rundtur av Uppsala på Segway. Det är ett roligt sätt att lära känna staden lite bättre. Ett annat tips är att besöka den botaniska trädgården och se de storslagna arrangemangen. Passa på att utforska trädgårdens kalender; ofta anordnas konserter, kurser och boulematcher här. För att enkelt ta sig runt i Uppsala rekommenderas UL-appen. Där finns busstider och det går att köpa biljetter snabbt och smidigt.

Bussbolag: FlixBus, Vy Bus4You eller SL till Uppsala

Res med FlixBus, Vy Bus4You eller SL bussar till Uppsala till fantastiska priser. Omio hittar och biljetter till över 1 000 resebolag åt dig; allt på en plats.

Vy bus4you är det största bussbolaget i Norge och för din nästa tur med buss till Uppsala kan du välja mellan två olika biljettyper: Economy och Plus.

Var bussar till Uppsala inte exakt det du letade efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

Bussar till Uppsala

HemBussarBussar Uppsala | Boka biljetter

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk