Buss till Halmstad

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Buss till Halmstad

Halmstad ligger direkt på västkusten längs med floden Nissans mynning. Stadens tillgång till vatten tillsammans med dess rika historia gör Halmstad till ett populärt resmål, både för svenskar och utländska turister. Direkta bussförbindelser går dagligen mellan Halmstad och ett flertal svenska städer, så som exempelvis Malmö och Göteborg. De flesta långdistansbussar avgår från och ankommer till Halmstad Regionbussterminal, som är belägen centralt i staden.

Vilken är den största busstationen i Halmstad?

Den största busstationen i Halmstad är Halmstad Regionbussterminal, även kallad Resecentrum. Resecentrum ligger mitt i centrala Halmstad och nås lätt med lokaltrafiken. Vissa bussbolag använder sig även av en mindre busshållplats som heter Eurostop Halmstad. Denna ligger i den sydöstra utkanten av Halmstad, vid köpcentrumet Hallarna. Trots att den inte ligger lika centralt som resecentrum så nås även Eurostop lätt med lokala bussar.

Vilka bussbolag kör till Halmstad?

Vad det gäller långdistansresor så är det i första hand Flixbus som kör från och till Halmstad. De erbjuder direkta förbindelser med ett antal städer i Sverige, så som exempelvis Malmö, Göteborg och Helsingborg. För längre resor inom Sverige eller från utlandet går det ofta smidigt att boka med Flixbus och byta buss i någon större stad. För något kortare resor erbjuder bussbolaget Västtrafik resor, exempelvis från Jönköping.

Varför ska man resa med buss till Halmstad?

En stor fördel med att ta buss till Halmstad är att det ofta är det billigaste alternativet. Det blir ofta särskilt tydligt när man inte är ute i så god tid. Till skillnad från flyg så brukar inte biljettpriserna på bussresor stiga ju närmare resans datum man kommer. Det är därmed inte lika viktigt att boka så långt i förväg, även om det så klart alltid är en bra ide att boka i tid för att vara säker på att biljetterna inte tar slut. En annan fördel gentemot att ta flyg är att buss är ett långt mer miljövänligt alternativ.

Innan du reser till Halmstad med buss – bra att veta!

För en smak av staden historia rekommenderas en promenad längs Storgatan, som är full av små caféer och butiker. Något annat som gör Halmstad till ett populärt resmål är att staden ligger så pass nära andra populära sommardestinationer, så som Båstad och Tylösand Strand. Det går lätt att ta sig runt i Halmstad och stadens omgivning med hjälp av lokala bussar, som drivs av Arriva i samarbete med Hallandstrafiken.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Halmstad

Var bussar till Halmstad inte exakt det du letade efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk