JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

lör
22 jan.
215 krSnälltåget
sön
23 jan.
427 krSnälltåget
mån
24 jan.
217 krSnälltåget
tis
25 jan.
216 krSnälltåget
ons
26 jan.
232 krSnälltåget
tors
27 jan.
194 krÖresundståg
fre
28 jan.
330 krSnälltåget
lör
29 jan.
233 krSnälltåget
sön
30 jan.
233 krSnälltåget
mån
31 jan.
218 krSnälltåget
tis
1 feb.
217 krSnälltåget
ons
2 feb.
215 krSnälltåget
tors
3 feb.
217 krSnälltåget
fre
4 feb.
217 krSnälltåget
lör
5 feb.
232 krSnälltåget
sön
6 feb.
233 krSnälltåget
mån
7 feb.
220 krSnälltåget
tis
8 feb.
216 krÖresundståg
ons
9 feb.
216 krSnälltåget
tors
10 feb.
216 krSnälltåget

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Buss Information från Växjö till Stockholm

distanceAvstånd333 km
changesDirektbussJa

Bussar från Växjö till Stockholm är rutt 333 km lång med våra partner som. Direktförbindelser med buss finns också. Resande avreser oftast från Växjö Centralstation och anländer till Stockholm, Terminalslingan.

Buss från Växjö till Stockholm

Att åka buss från Växjö till Stockholm är ett bekvämt och klimatsmart alternativ. Utbudet på bussar mellan städerna är dock begränsat. Vissa dagar går det inga bussar alls, andra finns det enstaka avgångar. Detta gör det extra viktigt att vara ute i god tid med biljettbokningen. Två bussbolag står idag för hela utbudet av resor.

Vilka bussbolag kör från Växjö till Stockholm?

De två bolag som har bussar från Växjö till Stockholm är FlixBus och Nettbuss. FlixBus har ett antal direktresor per vecka och kör även på helgerna. Nettbuss, som är ett norskt bolag med verksamhet i Sverige, har endast ett par resor per vecka. De har inga direktbussar till Stockholm.

Hur lång tid tar det med buss från Växjö till Stockholm?

Bussarna från Växjö till Stockholm är som snabbast framme på ca sex och en halv timme. Vanligtvis är endast en resa så snabb under de dagar då det finns bussar, vilket gör att platserna snabbt bokas upp. Andra resor kan ta upp till 12 timmar på grund av längre uppehåll vid bussbytet. Eventuella byten äger rum i städer som Kalmar och Linköping. En sak att vara uppmärksam på är att vissa av resorna med byten faktiskt kan vara lika snabba som direktbussarna.

Hur många bussar går det från Växjö till Stockholm?

Antalet bussar från Växjö till Stockholm är få. På en vecka finns det ca 10 avgångar totalt att välja mellan, men vissa dagar finns det inga över huvud taget. FlixBus har merparten av utbudet, medan Nettbuss har två eller tre resor per vecka. Bussarna avgår främst under förmiddag och lunch.

Vilka är busstationerna för avresa och ankomst för buss från Växjö till Stockholm?

Avgångsbusshållplats: Växjö Busstation. Busstationen ligger vid Växjö Resecentrum, i anslutning till järnvägen. Här finns bland annat biljettautomater, informationstavlor, Pressbyrån, toaletter med myntbetalning och ett kundcenter som har öppet under kontorstid. Stationsvärdar finns på plats för att ge information och direktioner till resenärerna. Växjö Resecentrum har öppet från tidig morgon till sen kväll. Parkeringsmöjligheterna är goda i närområdet.

Ankomstplats: Stockholm, Cityterminalen. Cityterminalen ligger i direkt anslutning till Stockholms Centralstation, mitt i huvudstaden. Här stannar alla fjärrbussar och härifrån avgår bland annat flygbussarna till Arlanda. Serviceutbudet på och omkring Cityterminalen är stort, med alltifrån gratis WiFi till en uppsjö restauranger och butiker. Taxibilar väntar utanför entrén och de stora gågatorna nås till fots på någon minut.

Resetips: Bussar från Växjö till Stockholm

Ta bussen till Stockholm. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Växjö to Stockholm.
FAQs

Hur långt är avståndet mellan Växjö och Stockholm när man reser med buss?

Funderar du på att boka en buss biljett från Växjö till Stockholm? Avståndet mellan Växjö och Stockholm med buss är runt 333 km. Ju tidigare du bokar desto bättre buss biljetter från Växjö till Stockholm kan du få.

Vilka är de mest använda busstationer i Växjö och i Stockholm?

Den mest populära busstation för resenärer som åker från Växjö är Växjö Centralstation. I Stockholm är den mest populära busstation bland resenärer Stockholm, Terminalslingan.

Var ligger busstationer i Växjö och i Stockholm?

Om du planerar att resa med buss från Växjö kan du räkna med att åka 209 m från cityområdet till den buss station som är mest populär, Växjö Centralstation. När du anländer till Stockholm kan du räkna med att resa 587 m från Stockholm, Terminalslingan till cityområdet.

Din buss resa från Växjö till Stockholm måste inte ta slut i Stockholm. Andra destinationer som är värda att utforska i närheten av Stockholm är Köpenhamn, Oslo eller Göteborg. Om du vill förlänga din resa och hitta de bästa och billigaste sätten att ta dig till Köpenhamn, Oslo eller Göteborg kan Omio hjälpa dig!

Många av våra kunder som planerar en resa till Stockholm med buss reser ofta även till ställen som Köpenhamn, Oslo eller Göteborg. Kolla Omio för att hitta de bästa resealternativen mellan Stockholm och dessa destinationer som också är värda att besökas.

Kan jag resa från Växjö till Stockholm med buss istället för att resa med bil?

Det är inga problem att resa från Växjö till Stockholm utan bil. Använd Omio för att jämföra de bästa resevägarna med buss och hitta billiga buss biljetter från Växjö till Stockholm. Du kan även göra din resa ännu smidigare genom att förvara dina biljetter i Omio's app.
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Stockholm
Stockholm, Cityterminalen
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är busstationen och hur tar man sig enklast dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Tunnelbanelinjerna T10, T11, T13, T14, T17, T18, T19<br>Busslinjerna 47, 69