JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

tis
28 sep.
231 krSnälltåget
ons
29 sep.
214 krSnälltåget
tors
30 sep.
327 krSnälltåget
fre
1 okt.
505 krÖresundståg
lör
2 okt.
518 krSnälltåget
sön
3 okt.
733 krÖresundståg
mån
4 okt.
293 krSnälltåget
tis
5 okt.
214 krÖresundståg
ons
6 okt.
214 krSnälltåget
tors
7 okt.
230 krSnälltåget
fre
8 okt.
425 krSnälltåget
lör
9 okt.
214 krSnälltåget
sön
10 okt.
617 krSnälltåget
mån
11 okt.
231 krSnälltåget
tis
12 okt.
215 krÖresundståg
fre
15 okt.
520 krSnälltåget
sön
17 okt.
617 krSnälltåget
mån
18 okt.
214 krSnälltåget

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Buss från Växjö till Stockholm

Att åka buss från Växjö till Stockholm är ett bekvämt och klimatsmart alternativ. Utbudet på bussar mellan städerna är dock begränsat. Vissa dagar går det inga bussar alls, andra finns det enstaka avgångar. Detta gör det extra viktigt att vara ute i god tid med biljettbokningen. Två bussbolag står idag för hela utbudet av resor.

Vilka bussbolag kör från Växjö till Stockholm?

De två bolag som har bussar från Växjö till Stockholm är FlixBus och Nettbuss. FlixBus har ett antal direktresor per vecka och kör även på helgerna. Nettbuss, som är ett norskt bolag med verksamhet i Sverige, har endast ett par resor per vecka. De har inga direktbussar till Stockholm.

Hur lång tid tar det med buss från Växjö till Stockholm?

Bussarna från Växjö till Stockholm är som snabbast framme på ca sex och en halv timme. Vanligtvis är endast en resa så snabb under de dagar då det finns bussar, vilket gör att platserna snabbt bokas upp. Andra resor kan ta upp till 12 timmar på grund av längre uppehåll vid bussbytet. Eventuella byten äger rum i städer som Kalmar och Linköping. En sak att vara uppmärksam på är att vissa av resorna med byten faktiskt kan vara lika snabba som direktbussarna.

Hur många bussar går det från Växjö till Stockholm?

Antalet bussar från Växjö till Stockholm är få. På en vecka finns det ca 10 avgångar totalt att välja mellan, men vissa dagar finns det inga över huvud taget. FlixBus har merparten av utbudet, medan Nettbuss har två eller tre resor per vecka. Bussarna avgår främst under förmiddag och lunch.

Vilka är busstationerna för avresa och ankomst för buss från Växjö till Stockholm?

Avgångsbusshållplats: Växjö Busstation. Busstationen ligger vid Växjö Resecentrum, i anslutning till järnvägen. Här finns bland annat biljettautomater, informationstavlor, Pressbyrån, toaletter med myntbetalning och ett kundcenter som har öppet under kontorstid. Stationsvärdar finns på plats för att ge information och direktioner till resenärerna. Växjö Resecentrum har öppet från tidig morgon till sen kväll. Parkeringsmöjligheterna är goda i närområdet.

Ankomstplats: Stockholm, Cityterminalen. Cityterminalen ligger i direkt anslutning till Stockholms Centralstation, mitt i huvudstaden. Här stannar alla fjärrbussar och härifrån avgår bland annat flygbussarna till Arlanda. Serviceutbudet på och omkring Cityterminalen är stort, med alltifrån gratis WiFi till en uppsjö restauranger och butiker. Taxibilar väntar utanför entrén och de stora gågatorna nås till fots på någon minut.

Resetips

Bussar från Växjö till Stockholm
Ta bussen till Stockholm. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Växjö to Stockholm.
FAQs
Hur långt är avståndet mellan Växjö och Stockholm när man reser med buss?
När du reser från Växjö till Stockholm med buss kan du räkna med att avståndet mellan Växjö och Stockholm är ungefär 333 km. För att få en så smidig resa som möjligt rekommenderar vi att du bokar dina billiga buss biljetter så tidigt som möjligt!
Vilken busstation i Växjö borde jag resa från? Vilken busstation i Stockholm borde jag resa till?

Innan du ger dig ut på din resa med buss från Växjö till Stockholm kan det vara bra att veta att Växjö Centralstation är mest populär bland resenärer som åker från Växjö medan Stockholm, Terminalslingan är den mest populära busstation för resenärer som åker till Stockholm.

Hur långt ifrån cityområdena i Växjö och Stockholm ligger de mest populära busstationer?

Växjö Centralstation är den busstation som är mest använd av Omio's resenärer i Växjö och den ligger 0 km från cityområdet. Den busstation i Stockholm som är mest populär bland resenärer är Stockholm, Terminalslingan som ligger 0 km från cityområdet.

När jag kommit fram till Stockholm från Växjö med buss, finns det några andra ställen som är värda ett besök i närheten av Stockholm?
Din buss resa från Växjö till Stockholm måste inte ta slut i Stockholm. Andra destinationer som är värda att utforska i närheten av Stockholm är Köpenhamn, Oslo eller Göteborg. Om du vill förlänga din resa kan du hitta de bästa och billigaste sätten att ta dig till Köpenhamn, Oslo eller Göteborg kan Omio hjälpa dig!
Kan jag resa från Växjö till Stockholm med buss istället för att resa med bil?
Att resa från Växjö till Stockholm utan bil är inga problem! Kolla Omio och jämför de bästa resealternativen med buss. Du kan också använda Omio's app för att hålla koll på information om din resa och dina biljetter från Växjö till Stockholm.
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Stockholm
Stockholm, Cityterminalen
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är busstationen och hur tar man sig enklast dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Tunnelbanelinjerna T10, T11, T13, T14, T17, T18, T19<br>Busslinjerna 47, 69