Bussar Växjö Stockholm

JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

ons
28 sep.
tors
29 sep.
fre
30 sep.
lör
01 okt.
sön
02 okt.
mån
03 okt.
tis
04 okt.

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Översikt: Buss från Växjö till Stockholm

distanceAvstånd333 km
changesDirekt bussNej
carriersBussbolagVy Bus4You eller Flixbus

Bussresor från Växjö till Stockholm är 333 km lång med våra partners som Vy Bus4You eller Flixbus. Direktförbindelser med buss finns också. Resande åker oftast från Växjö Centralstation och anländer till Stockholm, Terminalslingan.

Bussbolag: FlixBus från Växjö till Stockholm

FlixBus erbjuder dig mellan Växjö och Stockholm till superpriser. Med över 1 000 resebolag hos Omio hittar du de, priserna och biljetterna för din resa.

FlixBus

FlixBus är en av de populäraste operatörerna på marknaden för lågprisbuss i Europa. Efter att ha grundats i Tyskland har Flixbus utvidgat sina tjänster i hela Europa och till och med till USA. De ger resenärer på båda kontinenterna chansen att välja en långfärdsbuss till överkomligt pris. FlixBus har även natt bussar på utvalda rutter över hela Europa. FlixBus erbjuder endast en standardbiljett för alla sina rutter och man får ta med sig ett handbagage och ett bagage som placeras i lastutrymmet per person. Utöver detta tas avgifter ut för ytterligare bagage och särskilda platsbokningar, till exempel om du bokar en extra stol, bordsplats eller panoramaplats. Fri WiFi, eluttag för att ladda din telefon, surfplatta eller bärbar dator under långa buss resor, extra benutrymme, bagageutrymme och toaletter är standard ombord.

Buss från Växjö till Stockholm

Att åka buss från Växjö till Stockholm är ett bekvämt och klimatsmart alternativ. Utbudet på bussar mellan städerna är dock begränsat. Vissa dagar går det inga bussar alls, andra finns det enstaka avgångar. Detta gör det extra viktigt att vara ute i god tid med biljettbokningen. Två bussbolag står idag för hela utbudet av resor.

Vilka bussbolag kör från Växjö till Stockholm?

De två bolag som har bussar från Växjö till Stockholm är FlixBus och Nettbuss. FlixBus har ett antal direktresor per vecka och kör även på helgerna. Nettbuss, som är ett norskt bolag med verksamhet i Sverige, har endast ett par resor per vecka. De har inga direktbussar till Stockholm.

Hur lång tid tar det med buss från Växjö till Stockholm?

Bussarna från Växjö till Stockholm är som snabbast framme på ca sex och en halv timme. Vanligtvis är endast en resa så snabb under de dagar då det finns bussar, vilket gör att platserna snabbt bokas upp. Andra resor kan ta upp till 12 timmar på grund av längre uppehåll vid bussbytet. Eventuella byten äger rum i städer som Kalmar och Linköping. En sak att vara uppmärksam på är att vissa av resorna med byten faktiskt kan vara lika snabba som direktbussarna.

Hur många bussar går det från Växjö till Stockholm?

Antalet bussar från Växjö till Stockholm är få. På en vecka finns det ca 10 avgångar totalt att välja mellan, men vissa dagar finns det inga över huvud taget. FlixBus har merparten av utbudet, medan Nettbuss har två eller tre resor per vecka. Bussarna avgår främst under förmiddag och lunch.

Vilka är busstationerna för avresa och ankomst för buss från Växjö till Stockholm?

Avgångsbusshållplats: Växjö Busstation. Busstationen ligger vid Växjö Resecentrum, i anslutning till järnvägen. Här finns bland annat biljettautomater, informationstavlor, Pressbyrån, toaletter med myntbetalning och ett kundcenter som har öppet under kontorstid. Stationsvärdar finns på plats för att ge information och direktioner till resenärerna. Växjö Resecentrum har öppet från tidig morgon till sen kväll. Parkeringsmöjligheterna är goda i närområdet.

Ankomstplats: Stockholm, Cityterminalen. Cityterminalen ligger i direkt anslutning till Stockholms Centralstation, mitt i huvudstaden. Här stannar alla fjärrbussar och härifrån avgår bland annat flygbussarna till Arlanda. Serviceutbudet på och omkring Cityterminalen är stort, med alltifrån gratis WiFi till en uppsjö restauranger och butiker. Taxibilar väntar utanför entrén och de stora gågatorna nås till fots på någon minut.

Restips: Bussar från Växjö till Stockholm

Ta bussen till Stockholm. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Växjö to Stockholm.
FAQs
När du reser från Växjö till Stockholm med buss är avståndet mellan Växjö och Stockholm ungefär 333 km. För att få en så smidig resa som möjligt rekommenderar vi att du bokar dina billiga bussbiljetter så tidigt som möjligt!

Den mest populära busstationerna för resenärer som åker från Växjö är Växjö Centralstation. I Stockholm är den mest populära busstationer bland resenärer Stockholm, Terminalslingan.

Om du planerar att resa med buss från Växjö kan du räkna med att åka 1.2 km från centrum till den busstation som är mest populär, Växjö Centralstation. När du anländer till Stockholm kan du räkna med att resa 1.5 km från Stockholm, Terminalslingan till centrum.

Om du letar efter billiga bussar från Växjö till Stockholm kan du lita på att Vy Bus4You eller Flixbus tar dig till Stockholm snabbt och smidigt. Det är också en bra idé att kolla in de andra bussbolag för resor mellan Växjö och Stockholm och se om de skiljer sig när det gäller bekvämligheter.
Många av våra kunder som reser med buss till Stockholm besöker ofta även Köpenhamn, Oslo eller Göteborg. Omio kan hjälpa dig med att planera din resa och hitta de bästa resealternativen mellan Stockholm och de andra populära destinationerna.
Kolla Omio för att jämföra de bästa bussar om du vill resa från Växjö till Stockholm utan bil. Omio's app förvarar dina biljetter på ett och samma ställe för att göra din resa så smidig som möjligt.
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Stockholm

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk