Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Resa till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn bjuder på gott om kultur, shopping och nöjen. Hela Tallinns gamla stadskärna är uppsatt på Unescos världsarvslista. Oavsett hur du väljer att uppleva staden är resealternativen många. Nedan har vi listat några av dem.

Resa till Tallin med flyg

Flyg till Tallins flygplats Lennart Meri

Tallins flyplats byggdes om 2008 och erbjuder sedan dess alla bekvämligheter som en resenär förväntar sig. Runt 2 miljoner passagerare trafikerar flygplatsen årligen och de mest beresta destinationerna är Helsingfors, Oslo, London och Köpenhamn. 14 flygbolag erbjuder direktflyg från olika destinationer i Europa, bl.a. Finnair, Aeroflot, SAS, Turkish Airlines och Norwegian. Tallins flygplats Lennart Meri ligger endast 10 minuter från stadscentrum. Att åka dit med den direkta bussen nummer 2 kostar runt 2€, medan en taxi går på mellan 5 och 10€. Viktigt att veta när det gäller taxi är att det är fritt val för passageraren och att det ska finnas en tydlig lista över priser på passagerarsidans fönster. För att undvika svart taxiåkande bör resenären vara uppmärksam på att taxifirmans logga är tryckt på bilen.

Resa till Tallinn med flyg från Stockholm

Från Stockholm går det fyra flyg om dagen mellan måndag och lördag och tre avgångar på söndagar med det polska bolaget LOT. Den tidigaste avgången lämnar Arlanda klockan 8:25 måndag till lördag, och den senaste klockan 22:10. På söndagar går den tidigaste avgången klockan 14:40.

SAS har tre eller fyra direktflyg mellan de båda städerna på vardagar. Det första lämnar Arlanda klockan 8:25 och det senaste klockan 20:45. På söndagar går det två direktflyg med bolaget: klockan 14:55 och klockan 20:40.

Restiden för direktflyg mellan de båda städerna är strax under en timme. Tallinns internationella flygplats, Lennart Meri Tallinna lennujaam, ligger bara fyra kilometer öster om stadens centrum. Du kan ta dig dit med både buss, spårvagn och taxi. Biljetter till såväl bussarna som spårvagnarna kan köpas ombord.

Dessutom flyger Air Balticfrån Arlanda till Tallinn, med byte i Riga. Resan tar då mellan två och en halv och tre och en halv timma, beroende på förbindelsen i Riga.

Resa till Tallinn med flyg från Göteborg

Polska LOT flyger direkt från Landvetter alla dagar i veckan utom lördag, med avgång klockan 22:00. OBS! Restiden är ungefär en och en halv timma, men på grund av att Estland ligger en timme före Sverige ankommer du till Tallinn klockan 00:25 lokal tid.

Med SAS kan du flyga från Landvetter till Tallinn på under tre timmar, med ett kort byte på Arlanda.

Air Baltic erbjuder flyg mellan städerna med byte i Riga. Här uppgår restiden till ungefär tre och en halv timma.

Resa till Tallinn med flyg från Köpenhamn

Bor du i de södraste delarna av Sverige kan Köpenhamns flygplats Kastrup vara närmsta alternativ för att ta sig till Tallinn. Med Air Baltic kan du resa denna sträcka på strax över tre timmar, med byte i Riga.

Med Finnair är du i Tallinn på mellan tre och fyra timmar, inklusive ett byte i Helsingfors Vanda.

Resa till Tallinn med flyg från Umeå

Med SAS kan du ta dig från Umeå till Tallinn på drygt tre timmar, inklusive mellanlandning på Stockholm Arlanda.

Tåg till Balti jaam

Tallins centralstation bär namnet Balti jaam, vilket betyder baltisk station. Härifrån avgår pendeltåg, inrikes och utrikes tåg. Viktiga förbindelser är de till St. Petersburg och Moskva, som sköts av tågbolaget GoRail, och de till de estniska städerna Pärnu, Viljandi och Tartu, som tågbolaget Elron har hand om. För att komma till Balti jaam från centrala Tallin är tramlinjerna 1 och 2, eller taxi att rekommendera.

Buss till Tallinna Autobussijaam

Tallins centrala busstation är hållplatsen för de bussar som kör de mest frekventerade reserutterna till St. Petersburg, Riga och Vilnius. Bussbolagen som främst sköter den här trafiken heter Lux Express och Ecolines. Ecolines erbjuder i likhet med Eurolines även längre resor till Berlin, Prag eller t.o.m. Bryssel. De direkta stadsbussarna nummer 17 och 23 tar resenären till Tallins centrum.

Bilresa till Tallin

Den som reser med bil kommer till staden via motorvägar från Ryssland eller Lettland. En annan möjlighet är att ta en av bilfärjorna från Helsingfors eller Stockholm.

Om resor till Tallin

Tallin är Estlands huvudstad. Stadens 430 000 invånare utgör 30% av den totala befolkningen i landet, vilket gör den till ett givet centrum. Stadens stolthet är Gamla staden som inkluderades i UNESCO:s världsarv 1997 och årligen drar till sig stora besökarskaror. Den pampiga Kadriorg-parken, som anlades på uppdrag av Peter den Store är ett idylliskt utflyktsmål, och en promenad upp på Toompea (Domberget), som är säte för både parlament och regering, ger en fin utsikt. Allra bäst nås staden med flyg eller färja, men beroende på varifrån resenären kommer kan även tåg och buss vara ett alternativ.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Reval
Tallinn / Ferry Terminal D
Bekvämligheter
Tallinn
Bekvämligheter
Tallinn sea port terminal D
Bekvämligheter
Tallinn / Ferry Terminal A
Bekvämligheter
Tallinn sea port terminal A
Bekvämligheter
Tallinn-Ulemiste
Bekvämligheter
Mat & dryck