Res till Malta

tis 21 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Resor till Malta

Den lilla medelhavsön Malta är ett av Europas allra soligaste länder. Det sydliga läget mittemellan Sicilien och den afrikanska kusten gör att Malta kan stoltsera med så många som 300 soldagar per år. Du som längtar efter en varm och solsäker semester gör alltså helt rätt i att resa till Malta. Förutom riktigt härligt väder bjuder Malta även på ett stort kulturutbud och pulserande nattliv under högsäsongen. Då Malta är en ö är det flyg som gäller som transportmedel för resor till Malta. Från de större svenska städerna är det enkelt och ofta relativt billigt att resa till Malta.

Hur kan jag till Malta resa?

Eftersom Malta är en ö är det absolut vanligaste att flyga dit. Från Sverige går det bra förbindelser från de större städerna. Om du ska resa till Malta från Stockholm tar det cirka 3 timmar och 50 minuter om du flyger direkt. Bland annat SAS kör resor till Malta direkt. Även Airmalta, Austrian airlines, Vueling och Brussels Airlines trafikerar sträckan, men med ett byte på någon av de större flygplatserna i Europa. Från Göteborg går inga direktflyg för Malta resor, men det bland annat Swiss Airlines, Lufthansa, Airfrance och Czech Airlines trafikerar resor till Malta från Göteborg med ett byte. Från Malmö finns heller inga Malta resor utan byte. Det smidigaste är att resa till Malta från Köpenhamn. Från Köpenhamn kör Czech Airlines, Lufthansa Swiss Airlines och KLM resor till Malta med ett byte.

Varför borde jag resa till Malta?

Malta är en av Europas sydligaste platser - vilket också betyder en av de soligaste. Det gör att man kan sola och bada på ön till långt in i november. För den som är historiskt intresserad är en Malta resa en fantastisk upplevelse. Här finns förhistoriska tempel, historiska kvarlevor från tiden då Malta var en del av Romarriket och den spännande medeltidsstaden Mdina. Om du är ute efter party så är det under högsäsongen, mellan juni och september, du ska åka. Då vaknar de många nattklubbarna till liv och Malta blir en pulserande festö.

Vilken tid på året är det bäst för resor till Malta?

Med sina många soltimmar är Malta resor en bra idé under nästan hela året. Mellan maj och oktober är medeltemperaturen i vattnet hela 23 grader och ofta är det soligt och badvänligt långt in i november. Vintern på Malta brukar vara ombytlig. Ena dagen kan det vara kallt och regnigt, för att nästa dag vara varmt som en sommardag i Sverige. De flesta väljer dock att göra Malta resor under sommarsäsongen, då ön lever upp och de många restaurangerna och klubbarna öppnar upp.

Bra att veta

  • Malta har två officiella språk: maltesiska och engelska. Det är alltid lätt att ta sig runt på engelska.
  • Valutan på Malta är euro.
  • Malta är generellt sett en aning billigare än Sverige. En enklare middag kostar runt 100 kronor och en stor öl runt 25 kronor.
undefined
HemRes till Malta

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk