Resa till Island

sön 19 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Vanliga frågor om resor till Island

Hur är vädret på Island?

Islands temperaturer toppar i juli och augusti med 13°C som medeltemperaturen. Vid den här tiden av året toppar även sommartimmarna 24 timmar om dygnet. På grund av sin närhet till polcirkeln kan vintrarna på Island vara ganska kyliga. Januari är årets kallaste månad, med en genomsnittlig låg av -3°C grader, utan solljus och mycket snö.

När är det som billigast att resa till Island?

De billigaste månaderna för att boka en flygresa till Island är i November och tidigt i December.

Vad bör jag inte missa under min resa till Island?

Islands kuststad är den perfekta platsen att göra några valskådning. För dem som föredrar torr mark, är staden fylld med mueseums. Dessutom ligger den blå lagunen i mitten av staden!

Hur kan man resa till Island från Sverige?

Det finns 3 flygbolag som erbjuder Island resor från Sverige; Icelandair WOW air och SAS.

Behöver jag mitt pass för att resa till Island?

Island gick med i Schengenregelverket 2001, vilket innebär att passagerare inte kommer att bli ombedda till I.D vid ankomsten. Tjänstemän vid Keflavík International Airport rekommenderar dock starkt resenärer att ta med sina pass.

Hur tar man sig från Keflavík flygplats till Reykjavík?

Det finns två huvudbussoperatörer som kör mellan Keflavíks flygplats och Reykjaviks centrum, Gray Line och Flybus. Båda busstjänsterna kan bokas online med Omio.

Vanliga frågor om flygbussar från Keflavik flygplats till Reykjavík

Hur tar jag bussen till flygplatsen till stadens centrum? Flygtrafiktillhandahållare Gray Line Iceland och Flybus arbetar båda på ett schema som sammanfaller med ankomst och avgångar, så det borde alltid vara en buss som väntar utanför flygplats terminal.

När bör man boka sin bussbiljett? Bussbiljetter tenderar att förbli på ett stadigt pris, men det finns begränsat med platser. På grund av detta är bokning i förväg välrådd eftersom fullbokade bussar kan leda till en dyr taxiresa istället.

How much does the Keflavík Airport to Reykjavík cost? The average ticket cost is £17.11.

Hur lång tid tar bussresan? Färden tar ca 45 minuter.

Gray Line Island - bra att veta

Grey Line Island är det ledande bussbolaget på Island och har kört på den atlantiska ön över 25 år. Lågprisbussföretaget är stolta över att vara den mest effektiva busslinjen som finns tillgänglig i landet. De är framför allt huvudleverantör för de som reser från Keflaviks flygplats till Reykjaviks bussterminal.

Gray Line - vanliga frågor

Även om Island kan betraktas som en allt mer populär destination, kan det fortfarande vara lite knepigt att organisera att få från A till B. Vi har samlat de vanligaste frågorna om Islands första bussföretag så att du kan fokusera mindre på att söka och mer på planering.

Var kan jag boka min resa till och från flygplatser väl i Island? Du kan ange dina önskade datum i sökfältet ovan och hitta din idealiska resa för bussar från Keflavík flygplats till Reykjaviks bussterminal.

Var är Reykjavik Gray Line Buss Terminalen belägen? Bussterminalen ligger öster om Reykjaviks centrum, nära stadsdelen Laugardalur.

Hur mycket bagage får jag ta med mig på bussen? Alla passagerare får ta med sig två väskor som väger max 20kg var.

Är det möjligt att ta med sig cykeln på bussen? Gray Line Island tillåter cyklar ombord, men endast mot en extra kostnad och om de kan vikas in i en bit av ditt bagage.

Hur kan jag kontakta Gray Line Iceland direkt? Du kan mejla dem på [email protected] eller ringa: +354 540 1313 med frågor om din bokning.

Vad kan man förvänta sig när man reser med Gray Line bussar?

  • Gratis WiFi - oavsett om du behöver kontakta ditt boende eller bara kolla din mail, erbjuder Gray Line Island alla kunder gratis WiFi med biljetten.
  • Professionella förare - Islands ibland hårda väderförhållanden innebär att du vill ha en chaufför med erfarenhet på vägarna. Med Gray Line Island får du bara det.
  • Tillförlitliga tjänster och flexibla biljetter - bussar avgår 30 minuter efter varje flygning, vilket betyder att om ditt flyg är försenat kommer din biljett inte att påverkas. Så du kan hoppa på nästa avgående buss.

Flybus - ytterligare ett alternativ för resor till och från flygplatsen

Flybus: Flybus är en annan buss som går från Keflavíks internationella flygplats till Reykjavík. Busoperatören är stolt över sina miljöstandarder, med priser från både British Standard Institute och Vakinn, Islands turisms officiella kvalitets- och miljösystem. Flybus är en gren av Reykjavik Excursions, en av de största bussflottorna på Island med en rad fordon.

Bussar till Reykjavik från flygplatsen samordnas med alla avgående och ankomna flyg, men det är bäst att boka en biljett i förväg för att förhindra besvär. Dessutom ger alla bussar gratis wifi för varje resa.

Så tar man sig runt i Reykjavík

Kollektivtrafiken i Reykjavík består endast av bussar. Offentliga bussar drivs under Strætó och erbjuder förbindelser inom såväl staden som till andra destinationer.

Cykling är ett utmärkt sätt att upptäcka Reykjavik och Island som helhet. Inom staden finns cykelbanor, ofta belägna nära gågatorna. Cykling utanför staden, särskilt på sommaren, är också mycket populär för äventyrsentusiaster. Även om islänningar är några av de mest produktiva förarna är trafiken i Reykjavík vanligen gles i jämförelse med övriga Europa. Det kan vara lite trängsel ibland, särskilt på kvällarna på helgerna när människor går till stadens centrum för att umgås, men det är vanligtvis inget så illa. I helhet är isländska förare vanligtvis respekterade trafiklagar.

Reykjavík är en stor storlek att utforska till fots, och det är lätt att göra det. Eftersom det inte finns någon överflöd av trafik eller trängsel är staden mycket fotgängarevänlig och promenader kan ibland vara det snabbaste sättet att komma till olika punkter i staden.

Ladda ned vår app nu!

undefined
HemResa till Island

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk