Resor till Cypern

mån 20 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Cypern är ett av de länder i Europa som kan skryta med allra flest soltimmar per år. På den vackra ön i östra Medelhavet skiner solen så ofta som 300 dagar om året. Res till Cypern om du söker ett varmt och härligt resmål nästan året om.

Res till Cypern - när?

Då Cypern är en östat är det absolut vanligaste och enklaste sättet att resa dit med flyg. Om du inte är sugen på att hoppa på ett chartrat plan är det bästa alternativet att först flyga eller åka tåg från Sverige till någon av de större flygplatserna i Europa. Ryanair trafikerar även sträckan mellan Stockholm och Paphos. Cyperns två flygplatser heter Paphos och Larnaca. Larnaca är den dit alla svenska charterplan flyger till, Paphos är den mer lokala på västkusten, dit ett flertal plan från större flygplatser går. Lufthansa har många avgångar från Frankfurt till båda flygplatserna och Easyjet och Ryanair trafikerar sträckan mellan London och de cypriotiska flygplatserna. När du kommer fram till Cypern är det lätt att ta sig in till städerna och strandorterna från båda flygplatserna. Ön är relativt liten och det är enkelt att ta sig runt med buss eller taxi.

Varför ska man åka till Cypern

Den som gillar sol året om har det en aning svårt på de flesta platser i Europa under vinterhalvåret. Cypern är ett av de få ställen som håller temperaturer över 20 grader nästan året om. Res till Cypern när vindarna börjar dra kallt här hemma och få möjlighet att upptäcka Cypern även bortom turistorterna. Cypern är känt för sina långa sandstränder och klara, turkosa vatten. Stranden Nissi Beach toppar ofta listan över världens bästa stränder och lämpar sig väl både för bad och längre upptäcksfärder. För den kulturintresserade finns en mängd historiska sevärdheter på ön och naturfantasten får sitt lystmäte bland öns många berg, lummiga natur och magnifika havsvyer. Den partysugne hittar pulserande nattklubbar i festparadiset Ayia Napa, men bör isåfall se till att vara där under sommarsäsongen.

När är det bäst att resa till Cypern

Cypern förknippas förstås ofta med sol, bad och sommarnätter. Men även under höst och vinter är temperaturen högre än i de flesta europeiska länder. Res till Cypern under vinterhalvåret om du vill fly kylan för en stund och dessutom få möjlighet att upptäcka ön när turisterna är borta. Väljer du att resa till Cypern under lågsäsong bör du dock vara beredd på att mycket färre ställen håller öppet. Under sommarhalvåret vibrerar ön av liv, och är det fest du söker är det här tiden för dig.

Bra att veta

  • Prisnivån är generellt lägre än i Sverige, så länge du håller dig undan de största turiststråken.
  • Det är stor prisskillnad mellan små livsbutiker och större matbutiker. Vill du handla mat på större mataffärer är det bäst att besöka någon av städerna Larnaka, Limassol, Nicosia, Pafos eller turistorten Ayia Napa.

 

Information för din resa till Cypern

Planerar du en resa till Cypern? Här följer lite information för Cypern resor!

Allt du behöver veta när du reser till Cypern

Språk

Cypriotiska

Valuta

Euro

Bästa tiden att åka

Sen vår till tidig höst

Kök

Köket har grekiska influenser och potatis är en huvudingrediens

Största städerna

Nicosia, Limassol, Strovolos

Andra populära resor för svenska resenärer

HemResor till Cypern

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk