Buss till Belgien

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Belgien

Belgien är ett land fyllt med historia. Huvudstaden Bryssel erbjuder en perfekt blandning av gammalt och nytt med sina tidlösa barockkaféer, berömda museum och det fantastiska Grand Place som anses vara världens vackraste torg. Ett annat utmärkt resmål i Belgien är hamnstaden Antwerpen som en gång i tiden var Europas största stad. Idag är Antwerpen centrum för diamanthandel, och har också ett visst rykte om sig som modestad. Belgien är också känt för att vara riktigt bra på delikatesser som kött, ost och choklad och är därför ett populärt resmål för finsmakaren. Resenärer som väljer att resa med bussar i Belgien kan förvänta sig en bekväm resa med luftkonditionering, WiFi och eluttag, säten anpassade för långa resor och ordentliga faciliteter. Att färdas med buss är ett klassiskt resesätt som erbjuder många upplevelser längs vägen. Belgiens transportsystem är väl utvecklat och det finns gott om anknytningar till samtliga destinationer inom landet. Då Belgien till ytan också är relativt litet och avstånden mellan städerna är små, är det en god idé att passa på att stanna lite längre och se sig omkring! För att din resa med buss i Belgien ska bli så behaglig som möjlig finns Omios app, här har vi samlat över 800 olika researrangörer för att du ska kunna hitta den resa som passar just dig bäst.

Bokning med Omio

Att resa med bussar i Belgien ska vara bekymmersfritt och enkelt. I Omios app finns alla biljetter samlade, oavsett arrangör, valuta och språk. Våra filter hjälper dig också att skräddarsy din resa, oavsett om du söker efter den billigaste, snabbaste eller mest rekommenderade rutten. Självklart håller vi också koll på alla aktuella erbjudanden åt dig. Biljetten är sedan nedladdningsbar till din mobil och du är redo att åka!

Bussbolag i Belgien

Det finns många bekväma sätt att nå Belgien med buss från resten av Europa. Bussbolaget Eurolines erbjuder exempelvis resor till Belgien. Eurolines har gjort sig kända för sitt koncept med "bussluffning", som innebär att du kan köpa ett busskort som är giltigt för antingen 15, 30 eller 60 dagar, under vilken tid du kan resa fritt i Europa. Vill du vara säker på att komma undan billigt kan du resa med Flixbus, som är ett tyskt lågprisbolag som erbjuder över 2 500 destinationer i Europa. Vill du resa till huvudstaden Bryssel, finns också bussbolaget Ouibus. Bryssel har inte bara en centralstation utan två, Brussels-Midi samt Gare du Nord. Härifrån tar du dig sedan smidigt vidare med kollektivtrafik, oavsett om du vill resa vidare med tunnelbana, taxi eller buss. Till Antwerpen kommer såväl inrikes besökare som mer långväga, och både Flixbus och Ouibus erbjuder resor hit, tillsammans med bussbolagen Megabus och Intercity. Väl i Belgien, finns det all anledning att dröja kvar och uppleva mer av vad landet har att erbjuda. I Belgien finns tre bussbolag som inriktar sig på inrikesresor. De Lijn opererar sträckor mellan Belgiens större städer men står även för kollektivtrafiken i Antwerpen, Brygge, Genk, Gent, Leuven och Oostende. TEC står för trafiken i de franskspråkiga delarna av landet, och STIB opererar bussar, spårvagnar och tunnelbana i Bryssel samt i Brabant-Wallon provinsen.

Populära internationella rutter med buss

Bussar i Belgien kommer att garantera dig en fin och minnesvärd semester. Du slipper allt vad säkerhetskontroller och långa köer heter och kan istället luta dig tillbaka och njuta av resan. Vad gäller inrikesresor är de populära rutterna de som trafikeras mellan stadens större städer, exempelvis uppskattar många att resa från Genk till Hasselt, från Leuven till Bryssel samt från Mechelen till Antwerpen. Hos Omio kan du med en snabb sökning hitta de bästa biljetterna för just din resa. Är du sugen på någonting mer lågmält, är staden Brygge ett populärt resmål. Brygge har all småstadscharm du kan önska dig, och är känt för sin historiska stadskärna med de ikoniska trähusen som är århundraden gamla. Här finns också en vacker kanal där du kan njuta av en guidad båttur, eller varför inte besöka någon av stadens muséer? Brygge är också en perfekt cykelstad, och på det viset får du uppleva så mycket som möjligt av staden.

Ankomst

Belgien är ett fantastiskt land att resa i med buss, just därför att landets kollektivtrafik är så väl utbyggd. Var din destination än är kan du vara så gott som säker på att det finns goda anslutningar vidare med såväl tunnelbana som lokala bussar och spårväg. För att få en bra överblick över transportsystemet är det en smart idé att förse dig med en karta så fort du anlänt till ditt resmål. Många av Belgiens städer lämpar sig väl för långa promenader i stadskärnan, se därför till att ha med dig bekväma skor! Reser du till Antwerpen? Missa inte helgmarknaderna på Theaterplein Square, här hittar du garanterat någonting att ta med dig hem.

Populära resor

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk