2 veckors resa i Europa

Upptäck 6 Europeiska länder på 2 veckor

Har du inte så många semesterdagar kvar men vill hinna med en Europa resa denna sommar? Du kommer få olika svar från varenda person du frågar om vad du måste se och hinna med, så att sammanställa en resplan kan bli en riktig utmaning. Därför har vi på Omio använt vår kunskap i ämnet för att sammanställa den ultimata 2 veckors resan i Europa. Från Lissabon till Madrid till Paris, förbered dig på att uppleva en stor bredd av atmosfärer och upplevelser. Vi rekommenderar att spendera 1 till 3 dagar i varje stad beroende på dina preferenser. Vi rekommenderar även varmt att avsluta resan med en riktig fest stad för att fira slutet på din resa i Europa; Berlin.


Letar du efter mer reseinspiration?


Läs vår 1 veckas resa i Sverige resplan här!

 

Lissabon

Norwegian och Lufthansa flyger dagligen från Sverige till Lissabon. När du väl anländer på Lisbon Flygplats så befinner du dig bara 15-20 minuter från stadens centrum med tunnelbana eller taxi.

Starta din resa i huvudstaden Lissabon och njut av de portugisiska vibbarna och solen. Lissabon är ett paradis för fotografer, stadens Alfama och Bairro Alto distrikt är fyllda med färgglada mosaikklädda hus och charmiga gula spårvagnar som tar en ner och upp för stadens branta kullar. Varje ny gata är mer spektakulär än den före. Efter en lång dag så finns det gott om fiskrestauranger då Lissabon är en kuststad - och kanske den lokala delikatessen pastel del nata till efterrätt...

Madrid

Natttåg mellan Lissabon och Madrid avgår dagligen vid 23.34 och anländer i Madrid 08.40. Rutten går alla veckordagar.

Lisbon to Madrid
10:00 Renfe
08:00 Alsa
Res hit →

Efter din nattresa till Madrid är det dags att göra sig redo för de fantastiska art deco husen på Gran Via och kolla in det imponerande Prado museet. Gör som lokalborna och ta en snabb siesta innan du ger dig ut i staden och besöker en tapas bars för sangria och spanska delikatesser.

Barcelona

Direkttåg går från Madrid till Barcelona från Puerta de Atocha stationen, medan bussar från Madrid till Barcelona avgår från Intercambiador Avenida de America busstationen.

Madrid to Barcelona
02:45 Renfe
07:00 Alsa
res hit →

Man kan helt enkelt inte besöka Spanien utan att även besöka Barcelona, den vibrerande katalanska staden är den perfekta sommardestinationen med strand, fester och otrolig arkitektur. Slappna av och solbada på Barcelonetta straden eller ta en promenad genom spektakulära som designades av Gaudi självt.

Paris

Resan mellan Barcelona och Paris är relativt populär med vanliga tåg och bussar avgår dagligen från Barcelona Sants och Barcelona Nord stationerna.

Barcelona to Paris
06:30 Renfe
14:00 Linebus
Res hit →

Alla har en bild av hur Paris är. Kanske föreställer du dig själv promenerandes längs floden Seine bärande en basker och en baguette? Paris är så mycket mer än de romantiska klyschorna dock. Besök funkiga Centre Pompidou och bevittna en otroligt imponerande samling av modern konst med verk av Matisse, Dali och Warhol bara för att nämna några få. Missa inte heller utsikter från takterrasserna för bländande vyer. Och om du söker något lite annorlunda, utforska det multikulturella distriktet Belleville och spana in gatukonsten där.

Bryssel

Det går flera Thalys tåg och bussar dagligen som tar resenärer från Gare du Nord, Paris Bagnolet och Paris Bercy till Bryssel.

Paris to Brussels
01:30 Thalys
03:00 Eurolines
Res hit →

Hem till FN och flera multinationella organisationer så är Bryssel en av de mest internationella städerna i Europa med över 30 % av invånarna födda utanför Belgien. Men staden har mycket mer att erbjuda än diplomater och politik. Bryssel har ett vibrerande nattliv och otrolig mat kultur. Medan Frankrike är kända för sitt haute cuisine så är belgisk mat minst lika välsmakande och lite mer tillgänglig med de godaste pommes fritesen i världen och en stad vi varmt rekommenderar för den som vill resa i Europa.

Amsterdam

Resan från Bryssel till Amsterdam tar bara runt 2 timmar, oavsett om du reser med buss eller tåg. Det finns ett stort urval av budgetalternativ när det kommer till transport mellan dessa två städer.

Brussels to Amsterdam
01:50 Thalys
02:00 Megabus
Res hit →

Det första man bör göra när man anländer i Amsterdam Amsterdam är att hyra en cykel och börja utforska, du kommer snart märka att cyklisterna äger vägarna i denna charmiga stad och att du klarar dig mycket bättre på cykel än till fots eller med lokaltransport. Bege dig till kanalerna och andas in den charmiga atmosfären medan du besöker ett café längs vägen.Ta dig tid att besöka de mysiga barerna i Jordaan distriktet och möt vänliga lokalbor som hjälper dig finna smultronställen i Amsterdam. to

Berlin

Tåg som avgår från Amsterdam Centraal till Berlin tar nästan dubbelt så snabb tid som att resa med buss, men kostar även dubbelt så mycket vanligtvis...

Amsterdam to Berlin
05:00 Deutsche Bahn
08:00 Flixbus
Res hit →

Berlin är den ideala staden att avsluta din Europaresa med. Staden har gått igenom många förändringar över de senaste årtiondena med folk från hela världen som flockas dit för billiga hyror och europas mest dekadenta nattliv. Utforska hippa Neukölln och Kreuzberg som är packade med mysiga caféer och fantastiska barer. Men se till att du sparar energi för nätterna, som i Berlin aldrig riktigt tar slut utan bara fortsätter i form av en ny fest...

 

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Vi använder cookies för att tillgodose med en bättre tjänst, analysera användarnas beteende samt omfördela annonser till andra hemsidor. Genom att fortsätta, så accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår sekretesspolicy. Du kan välja bort detta när du vill.