Resealternativ
från Landvetter till Göteborg

Du kan ta dig från Landvetter till Göteborg med tåg, buss och flyg.

No journeys found

We couldn’t find any journeys for this date. Click below and try searching for another date.

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Reseinformation mellan Landvetter och Göteborg

distanceAvstånd14 km
modeTillgängliga transportmedelBuss
fastestSnabbaste transportmedelBuss • 87 kr • 20 min
carriersPopulära reseföretagVästtrafik

Med buss reser du 14 km från Landvetter till Göteborg. Västtrafik är det företag som normalt trafikerar denna rutt. Resande kan även resa direkt med från Landvetter till Göteborg nemen.

Direktbussar från Landvetter till Göteborg på 30 minuter

Sveriges näst största stad Göteborg ligger på västkusten vid Göta Älvs mynning, ca 25 km från Landvetter flygplats. Nöjesparken Liseberg, Göteborgs skärgård och fisk- och skaldjursmarknaden Feskekörka lockar många besökare. Från Landvetter flygplats reser man snabbt och enkelt till Göteborg med buss. Både Flixbus och Nettbuss trafikerar sträckan direkt på 30 minuter.

Så reser man från Landvetter till Göteborg

Både Flixbus och Nettbuss har direktbussar till Göteborg från Landvetter flygplats. Det kan vara ett skönt alternativ till de reguljära flygbussar som erbjuder transfer från flygplatsen, då dessa gör ett antal stopp på vägen vid centralt belägna hållplatser som till exempel Kungsportsplatsen och Korsvägen/Svenska mässan. Både Flixbus och Nettbuss kör i stället direkt till Nils Ericson terminalen i centrala Göteborg. Restiden är normalt ca 30 minuter. Priset är detsamma oavsett vilket av bolagen man väljer att resa med. Båda bolagen har bussar alla dagar i veckan och det brukar i regel finnas totalt ca tio direktbussar per dag att välja mellan.

Bussarna avgår från flygplatsen ungefär varannan timme, så det är alltså betydligt färre avgångar det handlar om i jämförelse med de vanliga flygbussarna som avgår upp till var tolfte minut. Alla bussar avgår från Flygplatsvägen, från hållplatsen som ligger precis utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Från flygplatsen är det ca 25 km in till centrala Göteborg och färden går längs riksväg 40.

Gratis Wi-Fi på bussresorna från Landvetter till Göteborg

Bussarna ankommer till Nils Ericson terminalen som ligger vid Göteborgs centralstation mitt i city. Från Nils Ericson terminalen är det bara några få minuters promenad till det populära shoppingcentret Nordstan vid Drottningtorget mittemot centralstationen, och mindre än tio minuters promenad till Göteborgsoperan. Till Feskekörka och Liseberg tar man sig också enkelt från bussterminalen med spårvagn. Resan tar i båda fallen ca 15 minuter. Både Flixbus och Nettbuss erbjuder på de allra flesta av sina bussar gratis WiFi, en hylla för bagage ovanför sätet samt ett eluttag vid varje plats. På Nettbuss kan man också mot en mindre tilläggsavgift boka ett plussäte. I stället för standardfåtölj får man då en bekväm läderfåtölj med justerbart fotstöd och extra stort utrymme för benen. På bussarna finns naturligtvis också toaletter.

Resor från Landvetter till Göteborg: Resetips

 • Det billigaste sättet att resa från Landvetter flygplats till Göteborg är med buss.
 • Det snabbaste sättet att resa samma sträcka är också med buss.

Resetips

Resor från Landvetter to Göteborg
Enkla resor till Göteborg. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Landvetter to Göteborg.
FAQs
Hur åker jag från Landvetter till Göteborg?

Resa Landvetter till Göteborg med buss.

Vad går fortast från Landvetter till Göteborg?

Det snabbaste sättet att resa mellan Landvetter och Göteborg är med buss, vilket kräver i genomsnitt 20 min   i restid.

Hur många kilometer är det från Landvetter till Göteborg?

Avståndet från Landvetter till Göteborg är cirka 14 km.

Hur många dagliga reguljära turer finns det från Landvetter till Göteborg?

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Landvetter till Göteborg är:

 • 25 bussar per dag.

Vi rekommenderar dig emellertid att kolla specifika resdatum för din färdväg mellan Landvetter och Göteborg, eftersom reguljära turer med buss kan variera beroende på säsong och veckodag.

När jag reser från Landvetter till Göteborg, var avreser jag då från Landvetter och var anländer jag till Göteborg?

Detta är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Landvetter till Göteborg:

  Vilket annat resmål bör jag lägga till efter min tur från Landvetter till Göteborg?
  Många av våra kunder som reser från Landvetter till Göteborg gör inte Göteborg till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Stockholm, Köpenhamn eller Oslo, som du kan foga till din plan för resan mellan Landvetter och Göteborg. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Göteborg till någon av dessa toppendestinationer!
  Hur tidigt bör jag boka Landvetter till Göteborg biljetter online för att få bästa köp?

  När du planerar din resa från Landvetter till Göteborg är det bra att tänka på vilka biljetter du ska betala för och vad de kostar de närmaste sju dagarna:

  • Buss biljetter kan fås för i genomsnitt 87 kr enkel resa.

  Vi rekommenderar dig emellertid att köpa biljetter mellan Landvetter och Göteborg online några månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

  Resor från Landvetter till Göteborg: relaterad information

  Här är några andra källor som kanske har den information du behöver