Flyg till Istanbul

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Flyg till Istanbul

Med sitt läge mittemellan två världsdelar är Istanbul en stad som förbinder Europa och Asien. Det betyder att det finns goda möjligheter att ta sig hit med flyg. Istanbul har två flygplatser som båda tar emot många miljoner passagerare årligen. Den större av de två heter Istanbul Atatürk Airport och hit har du möjlighet att flyga med direktförbindelse från nästan hela världen. Eftersom Istanbul Atatürk Airport är centrum för Turkiets nationella flygbolag Turkish Airlines hittar du här alla deras destinationer som gör att du smidigt tar dig till Istanbul - oavsett om du vill åka från Stockholm, Moskva eller en annan europeisk storstad. Hit flyger också många andra kända flygbolag, som British Airways, Air France och Swiss International Airlines. Med över 60 miljoner resenärer som passerar flygplatsen varje år är Istanbul Atatürk Airport Turkiets största flygplats och här hittar du alla tänkbara bekvämligheter i form av lounger, restauranger, barer och hotell. Flygplatsen ligger strax över två mil från stadskärnan och du tar dig enkelt dit med hjälp av taxi eller buss. Istanbuls andra flygplats heter Sabiha Gökcen International Airport och den fokuserar främst på europeiska flyglinjer. Här har det turkiska lågprisbolaget Pegasus Airlines sin bas vilket gör att det går att hitta billiga flyg till Istanbul från städer som Nice, London, Bukarest och Budapest. Hit flyger också Norwegian direkt från Oslo-Gardermoen. Sabiha Gökcen International Airport ligger drygt tre mil från Istanbul centrum och kommunikationerna är goda med hjälp av taxi, hyrbil eller lokalbuss. Du kan också välja att åka buss en kort bit för att fortsätta din resa till Istanbul på tunnelbanan.

Om Istanbul

Istanbul är en tvådelad stad i flera avseenden. Geografiskt tillhör den både Asien och Europa, vilket har lett till en unik blandning av kulturer och arkitekturer. Som turist kan du både uppleva Orientens exotiska toner med basarer och traditionella hantverk, men du kan också se det moderna Turkiet som har utvecklats till en betydande handelsstad. Med sin långa historia som sträcker sig genom flera olika imperier och tusentals år har Istanbul kulturella sevärdheter i överflöd. Här kan du exempelvis se den konstantinopolitanska hippodromen som har sina rötter i det bysantinska riket. Trots att den inte har kvar sitt ursprungliga utseende lockar den ändå tusentals turister varje år som vill uppleva en del av det gamla Turkiet. Istanbul bjuder också på hisnande vackra vyer var du än befinner dig i staden. Eftersom det ligger beläget precis vid Bosporen och Marmarasjön gör närheten till vattnet att Istanbul får en trolsk atmosfär som intensifieras med affärernas och restaurangernas ljussken nattetid. I Istanbul kan du bo på såväl billiga budgethotell liksom på flådiga lyxhotell för dig som vill unna dig det bästa på semestern.

Var flyg till Istanbul inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemFlygFlyg till Istanbul

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk