Resor från Malmö till Växjö

Resealternativ
från Malmö till Växjö

Du kan ta dig från Malmö till Växjö med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
train

För att ta dig från Malmö till Växjö09 feb. så rekommenderar vi att ta ett tåg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

09:18Malmö Centralstation1tim.57 11:15Växjö Centralstation
1 byte
158 kr1Enkelresa
Billigast
09:18Malmö Centralstation1tim.57 11:15Växjö Centralstation
1 byte
158 kr1Enkelresa
Andra alternativ
16:10Malmö Centralstation1tim.55 18:05Växjö Centralstation
1 byte
158 kr1Enkelresa
08:48Malmö Centralstation2tim.00 10:48Växjö Centralstation
0 byten
218 kr1Enkelresa
18:48Malmö Centralstation2tim.00 20:48Växjö Centralstation
0 byten
218 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

tors
09 feb.
fre
10 feb.
lör
11 feb.
sön
12 feb.
mån
13 feb.
tis
14 feb.
ons
15 feb.

Så reser man från Malmö till Växjö

Växjö ligger i södra Småland, ca 200 km nordost om Malmö. Växjö Domkyrka, Sveriges glasmuseum och Svenska Emigrantinstitutet hör till stadens främsta attraktioner. Från Malmö reser man enklast till Växjö med tåg. Flera tågbolag trafikerar den här sträckan och det finns gott om avgångar att välja mellan. Restiden är mindre än två timmar.

Tåg från Malmö till Växjö

Att ta sig från Malmö i sydligaste Sverige till Växjö i södra Smålands inland är enkelt, då hela tre olika tågbolag trafikerar sträckan. Det regionala tågbolaget Öresundståg, som sköter en stor del av tågtrafiken i Öresundsregionen, kan ha upp till femton avgångar per dag, alla dagar i veckan. SJ brukar ha ungefär tre till sju avgångar varje dag. Den mindre tågoperatören Snälltåget trafikerar också sträckan Malmö Växjö, men har betydligt färre avgångar att välja mellan, normalt bara en till två per dag. Öresundstågen kör direkt från Malmö till Växjö, medan resor med SJ och Snälltåget oftast kräver ett byte. Bytet sker vanligen i Alvesta som ligger i Småland, ca 20 km väster om Växjö. Restiden blir ändå ungefär densamma, oavsett vilket bolag man reser med. Resan tar i regel mindre än två timmar och SJ är ofta det snabbaste alternativet, med en restid på en timme och fyrtio minuter.

Tåg avgår från Malmö till Växjö från 06:00 till 22:00

Reser man med SJ byter man i de flesta fall till Öresundståg på Alvesta tågstation, som kör den sista sträckan till Växjö. Oavsett vilket bolag man väljer att resa med så är dock avgångs- och ankomststationerna desamma. Alla tåg avgår från Malmö Centralstation som ligger på Skeppsbron 1 nära hamnen i centrala Malmö. Tågen ankommer sedan till Växjö Centralstation som ligger mellan Tegnérkyrkogården och Linnéparken mitt i Växjö. Det tidigaste tåget brukar avgå från Malmö runt klockan 06:00 på morgonen. Därefter går åtminstone ett tåg i timmen hela dagen fram till ca klockan 22:00. Samtliga tågbolag erbjuder mat och dryck ombord, och det finns eluttag samt möjlighet att ta med husdjur på resan. Öresundståget och SJ har båda 1:a klass och en tyst avdelning på sina tåg. På Snälltåget finns gratis WiFi, medan SJ erbjuder uppkoppling mot en avgift.

Resor från Malmö till Växjö: Resetips

  • Det billigaste sättet att resa till Växjö från Malmö är med tåg.
  • Det snabbaste sättet att resa till Växjö från Malmö är med direkttåg.

Restips: Resor från Malmö to Växjö

Restips: Enkla resor till Växjö. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Malmö to Växjö.
FAQs

Du kan räkna med att det är omkring 180 km från Malmö till Växjö.

Tittar du efter att utöka din tur från Malmö till Växjö? Många av Omios kunder som reser från Malmö till Växjö brukar förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg. Om du är ute efter att utforska Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg från Växjö, kan du låta Omio hitta de bästa tillgängliga förbindelserna åt dig till ett överkomligt pris.
HemResorTill VäxjöResor från Malmö till Växjö

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk