Resor från Malmö till Växjö

Resealternativ
från Malmö till Växjö

Du kan ta dig från Malmö till Växjö med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
train

För att ta dig från Malmö till Växjö08 okt. så rekommenderar vi att ta ett tåg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

09:19Malmö Centralstation1tim.51 11:10Växjö Centralstation
1 byte
166 kr1Enkelresa
Billigast
09:19Malmö Centralstation1tim.51 11:10Växjö Centralstation
1 byte
166 kr1Enkelresa
Andra alternativ
16:10Malmö Centralstation1tim.55 18:05Växjö Centralstation
1 byte
166 kr1Enkelresa
07:48Malmö Centralstation1tim.59 09:47Växjö Centralstation
0 byten
229 kr1Enkelresa
17:48Malmö Centralstation2tim.00 19:48Växjö Centralstation
0 byten
229 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.

Reseinformation från Malmö till Växjö

distanceAvstånd180 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter150 kr - 221 kr
cheapestBilligaste transportmedelBuss • 150 kr • 3 h 5 min
fastestSnabbaste transportmedelTåg • 221 kr • 1 h 45 min
carriersPopulära resebolagÖresundståg

Res 180 km med buss, flyg, färja eller tåg mellan Malmö och Växjö. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet buss med biljetter du kan köpa för 150 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet tåg, där restiden vanligtvis är 1 h 45 min. Öresundståg är de bolag som normalt trafikerar denna färdvägen. Resande kan även åka direkt med tåg från Malmö till Växjö.

Så reser man från Malmö till Växjö

Växjö ligger i södra Småland, ca 200 km nordost om Malmö. Växjö Domkyrka, Sveriges glasmuseum och Svenska Emigrantinstitutet hör till stadens främsta attraktioner. Från Malmö reser man enklast till Växjö med tåg. Flera tågbolag trafikerar den här sträckan och det finns gott om avgångar att välja mellan. Restiden är mindre än två timmar.

Tåg från Malmö till Växjö

Att ta sig från Malmö i sydligaste Sverige till Växjö i södra Smålands inland är enkelt, då hela tre olika tågbolag trafikerar sträckan. Det regionala tågbolaget Öresundståg, som sköter en stor del av tågtrafiken i Öresundsregionen, kan ha upp till femton avgångar per dag, alla dagar i veckan. SJ brukar ha ungefär tre till sju avgångar varje dag. Den mindre tågoperatören Snälltåget trafikerar också sträckan Malmö Växjö, men har betydligt färre avgångar att välja mellan, normalt bara en till två per dag. Öresundstågen kör direkt från Malmö till Växjö, medan resor med SJ och Snälltåget oftast kräver ett byte. Bytet sker vanligen i Alvesta som ligger i Småland, ca 20 km väster om Växjö. Restiden blir ändå ungefär densamma, oavsett vilket bolag man reser med. Resan tar i regel mindre än två timmar och SJ är ofta det snabbaste alternativet, med en restid på en timme och fyrtio minuter.

Tåg avgår från Malmö till Växjö från 06:00 till 22:00

Reser man med SJ byter man i de flesta fall till Öresundståg på Alvesta tågstation, som kör den sista sträckan till Växjö. Oavsett vilket bolag man väljer att resa med så är dock avgångs- och ankomststationerna desamma. Alla tåg avgår från Malmö Centralstation som ligger på Skeppsbron 1 nära hamnen i centrala Malmö. Tågen ankommer sedan till Växjö Centralstation som ligger mellan Tegnérkyrkogården och Linnéparken mitt i Växjö. Det tidigaste tåget brukar avgå från Malmö runt klockan 06:00 på morgonen. Därefter går åtminstone ett tåg i timmen hela dagen fram till ca klockan 22:00. Samtliga tågbolag erbjuder mat och dryck ombord, och det finns eluttag samt möjlighet att ta med husdjur på resan. Öresundståget och SJ har båda 1:a klass och en tyst avdelning på sina tåg. På Snälltåget finns gratis WiFi, medan SJ erbjuder uppkoppling mot en avgift.

Resor från Malmö till Växjö: Resetips

  • Det billigaste sättet att resa till Växjö från Malmö är med tåg.
  • Det snabbaste sättet att resa till Växjö från Malmö är med direkttåg.

Restips: Resor från Malmö to Växjö

Restips: Enkla resor till Växjö. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Malmö to Växjö.
FAQs

Det finns 4 sätt att komma från Malmö till Växjö: buss, flyget, färja eller tåg.

Buss resor är det billigaste sättet att ta sig från Malmö till Växjö. Biljetter till en/ett buss kostar i genomsnitt 150 kr.

Detta är i jämförelse med andra resealternativ till Växjö:

En/Ett buss kostar i allmänhet 70 kr mindre än en/ett tåg för samma resa. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 221 kr från Malmö till Växjö.

Det snabbaste sättet att resa från Malmö till Växjö är med tåg, vilket tar i genomsnitt 1 h 45 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Att ta en/ett buss kräver som jämförelse i genomsnitt en restid på 3 h 5 min  

Avståndet från Malmö till Växjö är ungefär 180 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Malmö till Växjö är:

  • Omkring 1 buss om dagen.
  • 26 tåg per dag.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din resa mellan Malmö och Växjö, eftersom reguljära turer med buss, flyget, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Malmö till Växjö:

  • Bussar avgår i de flesta fall från Malmö på Malmö, Norra Vallgatan och anländer till Växjö på Växjö.
  • Tåg avgår mestadels från Malmö Centralstation och anländer i allmänhet till Växjö Centralstation.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Malmö till Växjö kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

  • Öresundståg kan ta dig till Växjö med tåg. Du hittar en bra deal på tåg biljetter med Öresundståg från Malmö till Växjö för 221 kr hos Omio.

Ja det finns direkta rutter från Malmö till Växjö med följande resebolag:

  • Du kan hitta 14 direkt tåg om dagen som tar dig till Växjö med Öresundståg.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Växjö spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du köpa biljetter till denna färdväg.

Många av våra kunder som reser från Malmö till Växjö gör inte Växjö till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg, som du kan foga lägga din plan för resan mellan Malmö och Växjö. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Växjö till någon av dessa toppendestinationer!

Innan du reser från Malmö till Växjö är det bra att veta vilken biljett du kan boka och hur mycket den kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Priset för en buss biljett på denna rutt är 150 kr i genomsnitt för enkel resa.
  • Priset på en tåg biljett till denna färdväg är i genomsnitt 221 kr enkel resa.

Men vi rekommenderar att boka biljetter för sträckan Malmö till Växjö online ett par månader före den planerade resdagen för att få de bästa priserna och spara pengar på resan.

Resor från Malmö till Växjö: relaterad information

Här är några andra källor som kanske har den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk