Om oss

Vilka vi är

På Omio så har vi en unik inställning till resande. Vår banbrytande plattform hjälper dig att hitta de snabbaste, billigaste och bästa resealternativen med tåg, buss och flyg till tusentals storstäder, småstäder och byar i Europa, USA och Kanada. Det betyder stora besparingar—på pengar och tid—för dig!

Res enkelt

Vi har arbetat bort alla de komplicerade delarna så att du inte behöver tänka på dem. Reseplanering utan problem.

Se alla dina alternativ

En enda sökning tillgodoser dig med alla tillgängliga tåg, bussar och flyg för att möta dina personliga resebehov. Så att du kan välja transportalternativet och priset som är rätt för dig.

Sök genom Europa och USA

Påbörja och avsluta din resa i tusentals städer, småstäder och byar i mer än 35 länder. Valet är ditt.

Historia

2010 så påbörjade vår grundare, Naren Shaam, en omfattande backpacking-resa genom Europa.

Shaam visste var han ville åka, men att planera den bästa rutten, hitta billiga bussbiljetter eller det rätta tåget gjorde honom frustrerad och pengarna försvann snabbt. Han insåg att det fanns ett behov för en resesida för flera transportsätt samtidigt och slutade sitt finansjobb i New York och packade ihop sitt liv och flyttade till Berlin med dess blomstrande tech och startup-scen.

Så föddes GoEuro 2013.

I början av 2019 så blev GoEuro Omio. Uttalas Oh-ME-oh.

Vi ville skapa ett helt nytt varumärke som skulle klicka med våra användare. Varför Omio? Det är starkt, det är unikt, det är nytt och enkelt att uttala. O:na är en nickning till våra GoEuro-rötter och representerar två prickar på kartanmap—det är förbindelserna som driver oss trots allt.

Vi har även valt en ny unik färgpalett som både är betryggande och lugnande samtidigt som vi lagt till skräddarsydda illustrationer som framkallar skönheten med resande.

Trots att vi har gjort alla dessa förändringar, så är vi fortfarande dedikerade till GoEuros uppdrag att vara den bästa plattformen för alla dina behov för bokningar av tåg, buss & flyg. Vi har uppdaterat vår produkt till att vara snabbare och effektivare, med sömlös övergång mellan dator, mobilwebb och app.

Idag så verkar Omio i 35 länder (med fler på gång)! Över 27 miljoner månatliga användare från mer än 120 länder får idag tillgång till över 800 resepartners för att ta sig till 100,000+ destinationer i Europa, USA och Kanada.

Team

Idag så är vi ett team på över 300 passionerade medarbetare från över 45 länder som delar samma vision: att skapa ett enda verktyg för att hjälpa människor resa genom USA och Europa. Passion plus teknologi driver oss framåt för att återuppfinna sättet som vi reser på i världen. Här är bara några få av våra medarbetare och vad de har att säga om Omio:

Ledarskap

Naren Shaam

VD och grundare av Omio

Född i Bangalore, Indien, har Shaam en MBA från Harvard University och arbetat inom bilindustrin och finansiella tjänster i New York. Han bestämde sig för att flytta till Berlin år 2012 och grundade NewName (tidigare Omio) efter en backpacking resa runt i Europa där han blev medveten om behovet av att förbättra transportbokningssystemet på kontinenten.

Edgar Berger

CBO

Berger är en långtida teknologisk investerare, tidigare VD och koncernchef på Sony Music International där han växte verksamheten i 45 länder.

Malte Cherdron

COO

Malte har varit COO på Omio sedan 2013, som ansvarig för finans och data. Tidigare, så var han verkställande direktör på Moviepilot.

Filippo Bonsanti

VP Marknadsföring

Bonsanti har arbetat med marknadsföring i nästan två årtionden. Han var tidigare direktör för marknadsstrategi och planering för EMEA på Ebay.

Alexandra Oakley

VP Rekrytering

Med lång erfarenhet inom rekrytering och HR har Oakley haft ledarroller på Skype, Blinkbox och Photobox.

Dave Price

VP Produkt

Price har med mer än 17 års erfarenhet inom produkthantering hjälpt till att utveckla produkter på företag som BBC och Spotify.

Tomas Vocetka

VP Teknik

Tomas, tidigare partner hos Microsoft, har mer än 25 års erfarenhet av teknikföretag och start-ups, bland annat Hewlett-Packard.

Snabba fakta

År 2017 kontaktade mer än 500 kunder oss för att lära sig om att resa med sina älskade husdjur.

Många av våra partners har liberala regler för resor med husdjur. Är det inte trevligt att veta att du kan resa med din älskade kanin Stampe?

Att resa med oss är snabbt och enkelt med mobilbiljetter.

Vi erbjuder möjligheten att resa utan pappersbiljetter i 20 länder i Europa så väl som i USA, på hundratals rutter. Bra att veta: nästan alla våra biljetter är mobila!

På en genomsnittlig dag fyller vi mer än 300 bussar och cirka 30 tåg.

Det är många fyllda säten!

Våra kunder kommer från hela världen och har olika resepreferenser.

Spanjorerna håller sig till sitt eget land. Madrid till Barcelona är deras föredragna rutt - medan amerikaner flockar till Paris, Amsterdam och Rom. Våra kinesiska kunder har en mjuk plats för Italien, väljer att resa från Rom till Florens (och tillbaka)!

Vi tar dig till och med från flygplatsen till centrum, inga problem!

Efter att du har bokat ditt flyg, lägg till flygplatstransfer. Det slår att vänta på en taxi!

Investerare

Med nästan 300 miljoner dollar investerade så finansieras Omio av ett antal viktiga investerare som tror på vår vision: Atomico, Battery Ventures, Goldman Sachs Investment Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Lakestar, NEA, Silver Lake Kraftwerk, Kinnevik, Temasek och Hillhouse Capital.

Information

Omios massiva mängder information sammanställs från flera datakällor, inklusive GeoNames, OpenFlights, OpenStreetMap, RSP (Atoc) och TheMoneyConverter.com.

Vi inkluderar även GeoLite2 data skapad av MaxMind, tillgänglig från http://www.maxmind.com.