Packa din resväska med Omios smarta packningstips. När man planerar en resa så är ett av de viktigaste stegen en smart packning. Oavsett om du alltid reser med handbagage eller gillar att resa med mycket packning så har vi listat 7 knep som kommer hjälpa dig packa smart nästa gång du reser.

1. Skriv en lista!

packa_smart8

Det första steget är det kanske mest självklara – sätt dig ner och skriv en lista innan! Att se svart och vitt kommer hjälpa dig inse vilka saker som du faktiskt behöver och inte istället för att impulsivt slänga ner varje plagg som ser fint ut i resväskan, eller tre böcker när du troligtvis bara behöver en. Checka sedan av allt som du packat och var säker på att du verkligen fått mig det allt du behöver.

På detta vis kommer du aldrig mer behöva springa runt i panik på morgonen av din resa letandes efter dina laddare och för att vid ankomst upptäcka att du glömde packa tandborsten – igen. Om du skriver listan på din telefon kan du låta den övre delen med det viktigaste kvar (så som pass, laddare och badrumsprodukter) permanent och bara byta ut de mer säsongsenliga prylarna. 

Perfekt för: Frekventa resenärer. 

Bonus: Ett stressmoment mindre för din resa. 

2. Rulla kläder och packa saker inuti skorpacka_smart6

Ett knep som både sparar plats och minskar risken för skrynkliga plagg är att helt enkelt rulla dina kläder när du packar din resväska.

Tänk på vilka hålrummen som finns, såsom skor som kan fyllas upp med små prylar.

Perfekt för: Weekendresor och små resväskor

Bonus: Att packa sockar och underkläder i dina skor hjälper sakerna att hålla formen när du reser.

3. Packa i små flaskor och lagra resestorlekpacka_smart7

Använd förpackningar för kontaktlinser för vätskor och delikata smycken. Du kan även packa mindre saker såsom smycken, smink och kablar i mindre förpackningar och flaskor. Tänk efter före hur du lättast ska hitta de saker du kommer behöva packa upp först och packa det sist för enkel åtkomst.

Extra tips: om du ska flyga packa en tom pet flaska och fyll på på flygplatsen efter säkerhetskontrollen, på så vis sparar du pengar och slipper bli uttorkad under resans gång!

Du kan även packa smart genom att använda en tom tablettask för att förvara hårnålar och tops i medan pilleraskar är bra för att separera ringar, örhängen och halsband så att de inte fastnar i varann.

Perfekt för: Smycken, kablar, shampoo, hårprodukter etc.

Bonus: Att packa lätt betyder att du har mycket mer plats att ta med dig spännande saker  hem från ditt resmål och presenter!

LÄS ÄVEN – SÅ BOTAR DU JETLAG

4. Packa smart med kläder som matcharpacka_smart1

En gyllene regel när det kommer till packning är att man packar det man tror man behöver och sedan packar ut hälften – för det är allt man faktiskt kommer använda.

Att välja kläder som kommer matcha med varandra kommer snabbt minska antalet plagg du behöver packa.

Ett annat knep är att, om det inte är för varmt, alltid resa i ens tyngsta kläder som tar mest plats så som jeans, stickade tröjor och jackor så att du har plats i resväskan över.

Perfekt för: När du behöver extra plats för resan hem i din väska

Bonus: Ta med en plastpåse för använda underkläder, men även för vätskor för att förhindra skada om de börjar läcka!

5. Använd bälten för att hålla skjortkragar i formPacka smart med Omio

Förutom att packa rätt mängd av saker är det även viktigt att hålla sakerna fräscha under resans gång. Packa alltid mer sockar än du tror och packa delikata plack i kemtvätts-påsar för att hålla de värsta skrynklorna borta.

Om du vill hålla dina skjortkragar styva så packa dina bälten under dessa för att få dem att hålla formen.

Perfekt för: Affärskläder såsom kostymer och skjortor och chinos.

Bonus: Du kan även slänga in en doftpåse med din favoritdoft för att få din packning lukta som hemma

6. Packa din ryggsäck horisontelltpacka_smart4

Om du reser med en ryggsäck och vill packa smart kan det vara lite av en utmaning ibland. För att maximera utrymmet i en ryggsäck försök att packa horisontellt genom att lägga ryggsäcken rakt med baksidan nedåt.

Packa dina kläder (rullade) horisontellt med skor och tyngre prylar först. De flesta ryggsäckar har massvis av fickor som bör användas för packning av kablar, resedokument och saker du behöver ha lättillgängliga.

Perfekt för: De som vill backpacka längre distanser eller resenärer som vill resa enbart med handbagage.

Bonus: Försök att även packa så att du bara har mjuka saker gentemot ryggen för en bekvämare resa.

7. Packa smart med ett mini resekitpacka_smart2

Det kan vara jobbigt att behöva fiska fram alla saker som du kan behöva under resetiden, saker så som snacks, en bok eller läppbalsam. Därför är det smart att packa sin resväska med ett mini resekit med alla dina måste ha prylar i en separat liten väska, eller om du har handväska se till att dom prylarna är packade där i!

Saker som med fördel kan packas i ditt mini resekit; resedokument, kontanter, hörlurar, snacks, en bok eller tidning för läsning, tuggummi, sköna sockar och en extern telefon laddare.

Att förvara detta mini-kit i en ytterficka av din resväska eller ryggsäck betyder att du alltid har enkel tillgång oavsett om du reser med tåg, buss eller flyg. 

Perfekt för: Lång resor, nattbussar och internationella flygningar.

Bonus: Om du ska flyga eller inte kommer ha tillgång till internet på din telefon se till att du laddat ned dina favorit podcaster och spellistor på spotify för offline-bruk.

8. Packa med något som signalerar hemmapacka_smart

Att packa sin resväska med något som påminner om hemma kan vara viktigt – speciellt om du ska långt bort för en lång tid.

Att ta med en liten fotobok av din familj och vänner, ett gosedjur eller något av affektionsvärde kan få dig att dämpa din hemmalängtan under din resa.

Små skatter hemifrån kan enkelt vikas in bland kläder eller instoppade i en liten ficka.

Perfekt för: Resenärer på längre äventyr eller dom som enkelt får hemlängtan när de är ute och reser.

Bonus: Att ha med en personlig pryl är ett bra sätt att starta ett samtal med andra resenärer på.

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Lisa Weiertz

Redaktör at Omio
Åker på minst en resa i månaden men tycker den allra bästa platsen är min hemstad Berlin. Driver en bokklubb och har en katt som heter Bon Bon.
Lisa Weiertz