Vacka promenader längs vattnet och en stad rik på historia – Hamburg erbjuder verkligen en unik stadssemester bara en kort tågresa från huvudstaden. Hamburg är en stad fylld av kontraster som har de rikaste invånarna i Tyskland men samtidigt en häftig partyscen som till och med lockar Berlinborna. Vi listar 4 saker att göra i Hamburg under ditt nästa besök. 

Hamnstaden erbjuder en autentiskt tysk reseupplevelse fylld med spänning och överraskningar. Plus det är enkelt att ta sig från Sverige till Hamburg med många direktflyg och smidiga tågresor från svenska storstäder till Hamburg dagligen. Det går att finna billiga tågbiljetter för så lite som 179:- om man tar tåget från Köpenhamn till Hamburg till exempel!

Men vad ska man göra i en av Tyskland mest excentriska städer? Vi har listat 5 saker att göra i Hamburg.

Elbphilharmonie

hamburg_tips

Lämplig för åldrar: 3+

Kostnad: Priserna för konsertbiljetter här varierar. Tillgång till Plaza visningsområdet är gratis. Du kan köpa biljetterna från maskinerna i besökscentret. Det finns även möjlighet att köpa biljetter på nätet i förväg men då tillkommer en bokningsavgift på 2€ .

Typ av plats: Utomhus / Inomhus

Den imponerande byggnaden Elbphilharmonic öppnade i januari 2017. Konserthuset är inte bara ett av de nyaste tillskotten till Hamburgs silhuett, men även det mest anmärkningsvärda. 1000 glaspaneler och kristalleffekt är synlig ungefär överallt längs stadens kända vattenfront. Elbphilharmonic är konstruerad på platsen för ett gammalt lagerhus och är så mycket mer än en konsertsal – i själva verket är byggnaden ett konstverk i sig själv.

Älskare av klassisk musik flockas hit för att lyssna på stycken av Beethoven eller de kör sessioner som äger rum här året runt. Om du inte är intresserad av klassisk musik kan du fortfarande ha nöje av byggnaden; här finns även hotell, Plaza-plattformen ger den bästa utsikten över Hamburg och är öppen från 09:00 till midnatt dagligen så om du vill uppleva en fantastisk solnedgång eller se staden i nattljus bör du bege dig hit. Ett måste att göra i Hamburg helt enkelt!

Miniatur Wunderland

att_gora_i_hamburg

Lämplig för åldrar: Alla åldrar

Kostnad: Vuxna 13€, barn under 16 år 6,50,€  barn under 90 cm har gratis inträde.

Typ av plats: Inomhus

Med 215 000 invånare och 3.660 byggnader är Hamburgs Miniatur Wunderland världens största järnvägsutställning i miniatyr” Det som började som järnvägs rekreation av Tyskland och Österrike gränsar nu mycket längre bort. Det finns delar som är dedikerade till USA, som är komplett med en miniatyr av Las Vegas, Grand Canyon och Mount Rushmore. Även Skandinavien och Schweiz kan ses här. Så om du vill göra något utöver det vanliga och ha en unik upplevelse att göra i Hamburg har du kommit rätt här!

Du kan till och med gå bakom kulisserna och se hur idéer på en miniatyr järnvägsverksamhet blir till verklighet. Arbete pågår och museet utvecklas ständigt och planer finns på plats för att Italien och Frankrike ska kunna visas till 2020.

LÄS ÄVEN – SEVÄRDHETER I BARCELONA

Barbara bar

att_gora_hamburg_bar

Lämplig för åldrar: 18+

Kostnad: Det beror på hur mycket du dricker!

Typ av plats: Inomhus

Med ett dansgolv som svänger och live-musik på programmet så är det lätt att förstå varför Barbara Bar är en favorit både hos lokalbor och hos turister.

Barens närhet till legendariska bargatan Reeperbahn gör den till det perfekta stället att ha några drinkar på innan man drar till klubben eller helt enkelt för att slappna av efter en dag fylld av sightseeing. Inredningar osar av en mysig men dekadent aura. Från 70-tals tapeterna till ljuskronorna till foosball-bordet från förr.

Ta en paus från dansandet på en av de extremt bekväma sofforna i sammet och bli inte förvånad om du skaffar dig några nya kompisar här!

Båttur i Hamburgs kanaler och hamnar

gora_i_hamburg_goeuro

Lämplig för åldrar: 6+

Kostnad: Priserna varierar men börjar från 14€ för vuxna och 7,50€ för barn

Typ av plats: Utomhus / Inomhus

Inget besök till Hamburg är komplett utan en resa till den största hamnen i Tyskland, och vilket bättre sätt att se den på än från från vattnet? Det finns massvis av olika båtturer att välja mellan beroende på hur långt tid du vill spendera på båten och hur mycket du vill utforska av Hamburgs hamnar!

De flesta båtturerna tar dig längs kanaler til Speicherstadt, HafenCity samt många av stadens mest kända broar. Några av de mer djupgående turerna kommer dock hjälpa dig besöka ett mycket större utbud av sevärdheter. För de som söker en romantisk tillflyktsort är den upplysta natt båtturen ett perfekt val. Ett absolut måste att göra i Hamburg enligt oss!

Att göra Hamburg

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Lisa Weiertz

Redaktör at Omio
Åker på minst en resa i månaden men tycker den allra bästa platsen är min hemstad Berlin. Driver en bokklubb och har en katt som heter Bon Bon.
Lisa Weiertz